Het einde van 2019 komt in zicht, en daarom beginnen we vast met terugblikken. In de blog van vandaag: Máxima's hoeden van het afgelopen jaar.

Met in haar agenda twee staatsbezoeken, Royal Ascot, Garter Day en Prinsjesdag had Máxima dit jaar heel wat zaken áán haar hoofd en óp haar hoofd. Dat werd ook wel duidelijk toen ik begon aan het maken van het overzicht. Maar liefst 37 verschillende hoofddeksels en haardecoraties kwamen voorbij. Ik heb ze verdeeld in nieuwe en eerder gedragen exemplaren. Laten we beginnen met de eerste categorie. 

Nieuwe hoeden 2019 
De eerste hoed is gelijk ook de meest onvergetelijke hoed van 2019: haar oudroze verenhoed van Berry Rutjes. Want jongens, jongens: hier kan toch niemand omheen? Wat een heerlijke toef elegantie en eigenzinnigheid heeft ze hier op haar hoofd. Ieder ander zou een kleinere variant dragen, die het gezicht wat meer vrij zou laten, maar onze koningin niet. Gelukkig niet. Waarom zou je je inhouden op een gelegenheid als Royal Ascot. Als je dan toch van uitbundige hoeden houdt, is de Britse paardenrace toch wel dé gelegenheid om uit te pakken.

Hoe het proces achter de schermen is verlopen, weten we niet. Wat ik wél weet, is dat Máxima en haar moeder op een zondagmorgen zijn gespot bij de etalage van Berry Rutjes. Daar was een fuchsia variant van deze hoed te bewonderen, en ik denk dat we daar deze showstopper aan te danken hebben. 

Hoed nummer 2 zit blijkbaar erg lekker, want deze kastanjebruine fedora dook dit jaar drie keer op. De andere twee draagmomenten staan onder de categorie 'eerder gedragen hoeden' en zijn te herkennen aan dezelfde nummer. Dan hoed 3, gedragen op Koningsdag 2019. Eerlijk gezegd heb ik een beetje moeite met deze hoed. Het idee snap ik heus, en het materiaal is mooi, maar qua afwerking is er dit keer echt iets mis gegaan. En bij een dergelijke eyecatcher met een behoorlijk prijskaartje vind ik dat dubbel zonde. (Zie ook nummer 18) Ik zou het waarderen als deze hoed wordt opgelapt voor de toekomst, want dit kan Fabienne Delvigne echt beter. Hoed nummer 4 is daar misschien wel een goed bewijs van. 

Dat een hoed goed moet worden afgestemd met het kapsel en de haarkleur, zien we bij hoed nummer 5. Dit had mooier gekund, bijvoorbeeld met een nonchalant opgestoken kapsel met een speelse lok. Hopelijk verdwijnt dan ook de onderste rand uit beeld, en de zichtbare kammetjes eveneens. Kortom: het is een pillbox met potentie, die zeker een tweede kans verdient. Door naar hoed 6. En wat zou ik hier graag even blijven hangen. De cape-jurk, de zoete kleur roze, de romantische hoed: wat een heerlijk concept zet Máxima hier neer. De strakke lijnen  van de jurk versus de ronde van haar hoed maken er een intrigerend plaatje van. Misschien niet een heel voor de hand liggend plaatje, maar hé, we hebben het wel over Máxima. De meest veelzijde en veelkleurige koningin ter aarde. Kijk maar naar hoed 7. Daar zien we toch een compleet andere vrouw? Met een vrij tuttige relevé, die heel wat jaren terug is besteld, maasr nu pas werd gedragen? Heerlijk, ze blijft me verbazen.

Philip Treacy, de meest toonaangevende chapelier van dit moment, mocht Máxima's hoed voor Prinsjesdag 2019 maken. Ik vind het resultaat, hoed 8, een mooie toevoeging aan Máxima's uitgebreide collectie. Volgens mij kan deze bibi ook perfect gecombineerd worden met een chic mantelpak in diezelfde warme kleur rood. Hup Máxima, op naar Taminiau ;) Voor het staatsbezoek aan India liet de koningin een kanten jurk maken en daar hoort natuurlijk ook een kanten hoed bij. Fabienne Delvigne nam deze klus voor haar rekening en kwam met een nonchalante turban (zie nummer 9) op de proppen. Ook nummer 10, een speelse haardecoratie, komt uit haar atelier. 

Ik heb even getwijfeld of deze rozen in een hoedenoverzicht thuis horen, maar vanwege de enorme diversiteit heb ik ze er toch maar bij gezet. Dan kunnen we appels, peren en rozen met elkaar vergelijken. Ook weleens leuk. 

Eerder gedragen hoeden 
Hoewel de praatstoel heerlijk zit, heb ik besloten om bij de bekende hoeden het woord aan de hoofddeksels zelf te geven. Kijk, geniet, gruwel of droom lekker weg bij de hele rits relevés, de turbans, de fedora's, haarbanden, capelines, cocktailhoeden, schotelhoeden en heel veel meer. Let bij de poll onderaan het artikel even op de nummering. Hoeden die twee of drie keer gedragen zijn, hebben allemaal hetzelfde nummer. De nummering loopt dus niet altijd door. 

------Advertentie-----

-----Einde advertentie------

De polls: 

 

 

 

Foto's met dank aan PPE, Yvonne van Woudenberg en Patrick van Katwijk

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 14 dec 2019 - 21:14

Wat een mooi overzicht weer! Van de nieuwe hoeden kies ik voor nummer 1 als favoriet. Wat een beauty! Hopelijk gaan ze vaker hoeden van deze ontwerpster dragen. De bloemen 11, zijn ook helemaal Máxima. Daar mag ze vaker voor kiezen.
Bij de gedragen hoeden twijfel ik tussen 16, 27, 29 en 32. 32 is mijn all time favorite, maar ik kies voor 16 omdat ik het een van haar beste hoeden vind, mooie kleur en door het oversized formaat echt helemaal Máxima!

afbeelding van Els

Els

zaterdag 14 dec 2019 - 17:34

Het blijkt maar weer dat een hoed echt ter completering van de kleding is. In sommige gevallen is dit niet helemaal van toepassing, maar hoed nr 6 vanwege de belijning is wat betreft super getroffen. De hoed van Ascot is super voor de gelegenheid, maar bij sommige gelegenheden is het toch jammer dat haar gezicht niet duidelijk te zien is voor het publiek. Zie nr. 24, 28 en de feodora.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 14 dec 2019 - 15:52

Ik vraag me af waarom nummer 37 tot nu toe op nummer 1 staat bij de eerder gedragen hoeden, dat is de meeste doodgewone en saaiste hoed die ze heeft.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 14 dec 2019 - 20:30

Viel mij vanmorgen ook al op, ....

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 14 dec 2019 - 19:12

Ik begrijp er ook niks van!

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 14 dec 2019 - 23:43

Hennie en Linda, dan ligt het dus niet alleen aan mij dat ik er niks van snap ;)

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 14 dec 2019 - 16:38

Ik zie 2 keer nummer 12 bij de eerder gedragen hoeden. Mooi overzicht! En daar nummer 4? Kijk ook even bij de nummers in de 20. .. loopt ook niet lekker. ... ☺

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

zaterdag 14 dec 2019 - 13:35

Ik vind die koninginnedag-hoed prachtig, altijd al gevonden, Josine. Afgewerkt tot in de puntjes. Thema: duurzaam, gemaakt van bananen bladeren! Je kunt hem op eten gewoon! Maar je kunt er ook op doordraaien, zo'n schijf.

Hoed nummer 18 is inderdaad een tranentrekker. Maar Maxima dacht zeker:: ik blijf positief denken, dan wordt het nog wel wat.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 13 dec 2019 - 20:31

Ik heb gekozen voor nr. 1, een echte Ascot-waardige hoed, prachtig geheel met de hele outfit.
Voor de anders poll heb ik 23 gekozen, een eenvoudig, maar mooi vormgegeven exemplaar, heel elegant. Ik hou ook van 36, brede haarbanden zie je nu heel veel. Die hele outfit vind ik trouwens geweldig!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 13 dec 2019 - 19:18

Wat betreft de nieuwe hoeden gaat mijn stem uit naar nummer 1. Inderdaad heerlijk over the top, maar dat hoort bij Ascot. Daar mag je lekker uitpakken!
Nummer 37 krijgt mijn stem bij de eerder gedragen exemplaren. Ik vind de kleur heel mooi en het model en de kleur staan Máxima geweldig (zie de combi met de oorbellen....) .

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 13 dec 2019 - 17:50

Nummer 1 is heerlijk. Die krijgt mijn stem. Over de top maar dat mag op Ascot. De rest van de nieuwe hoeden kunnen me minder bekoren. Eerder gezien of niet geslaagd. De veelgeprezen nummer 6 is me te Engels, te bloemig en te tuttig. Leuk voor Catherine maar niet voor Maxima. Nummer 8 is mooi maar dan bij een mooie jas. Niet bij een decolleté zoals hier.
De al eerder gedragen hoeden variëren van prachtig klassiek (de releve) tot maf (28) en gedrochtje (27).

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 13 dec 2019 - 16:54

Van de nieuwe hoeden vind ik alleen de nrs. 2, 4 en 7 mooi. De andere hoeden zijn of meer van hetzelfde van datgene wat er al in de hoedendozen zit of ik vind ze overdreven. Ik stem dus niet.
Van de vaker gedragen hoeden vind ik nr 19 erg leuk, maar ik vind de piekharen die eronder uit komen niet mooi en ook de combinatie met groen niet. Maar ik stem dus puur op hoed nr. 19.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 13 dec 2019 - 14:42

Ik kies er maar een, en dat is nummer 8 , prachtige kleur en net weer even iets heel anders .
Verder zitten er veel mooi hoeden bij die ze zeker nog vaak mag dragen .
Fashionators vind ik niet meer passen bij Maxima, toen ze jonger was wel, nu vind ik een echte hoed veel meer hij haar passen .

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 13 dec 2019 - 14:40

Royal Ascot niet mijn favoriet en dat komt door de kleur. Wordt omschreven als oudroze, maar op de foto komt het als een vleeskleur, zelfs wat bruinig over en als er iets is wat ik dus echt lelijk vind is het wel een vleeskleur, en zeker bij Máxima . Wat mij betreft is dit een misser. Het geheel slaat “een beetje dood”. De hoed komt daarom als “geinig” , een beetje vreemd over, Ik weet zeker dat als de kleurstellingen van zowel jurk als hoed anders waren geweest het geheel een echt chique wow-effect zou hebben gehad tenminste voor mij, en wellicht voor anderen een nog groter super wow -effect dan dat het nu misschien al voor een aantal mensen heeft. Jammer hoor van dit, opzich knap kunstwerkje, maar wordt teniet gedaan door de kleur van de hoed en jurk.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 13 dec 2019 - 14:45

Ja daar geef ik je toch wel gelijk in Hennie, de kleur had mooier gekund, had beter inderdaad écht oud roze kunnen zijn.
De kleur komt niet door de foto want ik heb net een redelijk uitgebreid filmpje gevonden en daar komt de kleur hetzelfde over.
https://www.youtube.com/watch?v=w8L1ZadP43k

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 13 dec 2019 - 16:38

Ja zo zie je maar Lina, hoe nauw het allemaal luistert, om goed over te komen. En hoe belangrijk kleuren ook zijn zowel voor diegene die het draagt, alsmede voor het model van hoed of jurk. Nou zeg op het filmpje is het ook goed te zien, dankjewel Lina het is zeker geen oudroze zoals de hoedenmaker het misschien heeft bedoeld en in een persbericht heeft laten uitgaan. Bij verre na niet. Echt jammer omdat ze misschien maar één keer in hun leven op deze manier aan Ascot konden deelnemen als 1e gasten van- en met the Queen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 13 dec 2019 - 14:33

Ja nr 1 van de nieuwe hoeden, dat is makkelijk. Veel keuze bij gedragen hoeden. Ik kies voor 12. Lekker groot maar je ziet toch haar gezicht. En lief kleurtje

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 13 dec 2019 - 14:20

Van de nieuwe hoeden staat voor mij nummer 1 met stip op 1 ;) Direkt daarachter gevolgd door nummer 6.
Ik had hier gelezen dat velen dat soort hoeden niet mooi vinden maar ik vind ze juist práchtig.

De al bekende hoeden, daar begin ik niet aan om er eentje uit te kiezen, het zijn er teveel om een keus te maken.

Ohw wacht, ik had toch nog niet goed gekeken, bij de eerder gedragen hoeden zit toch een absolute favoriet van mij. Nummer 32, die ze eerder heeft gedragen bij de doop van 1 van de dochters, daar ben ik al verliefd op sinds toen en er zijn voor mij niet zo veel hoeden die dat kunnen overtreffen.

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 13 dec 2019 - 14:07

De ene hoed is al mooier dan de andere. Heel moeilijk om een keus te maken. Nummer 12.....22....25 .....26.....30 ....37 daar hoe ik van. Nummer 8....13..... en 36 vind ik lieve hoedjes met een vriendelijk look.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?