De hoedenserie is bijna afgelopen en daarom start de volgende serie alvast: Máxima's tassen. En nu de laatste zonnestralen hier in huis schijnen, kan ik het niet laten om te beginnen met de meest zomerse kleur die bestaat: geel. 

Het zal je vast niet verbazen dat koningin Máxima niet zo heel veel gele tassen heeft. De zomerkleur bij uitstek is vrij prominent aanwezig en daarnaast ook vrij lastig te combineren. Voor zachtgele tinten geldt dat natuurlijk veel minder, maar daar lijkt de koningin niet zo dol op te zijn. In haar zeer uitgebreide garderobe is slechts één zachtgele tas te vinden en dan eigenlijk ook alleen maar als accentkleur. 

En voor de serie écht van start gaat, wil ik er ook graag nog even op wijzen dat de mode qua tassen ook niet heeft stilgestaan. Daarom vermeldt ik bij de opsomming ook het jaartal waarin Máxima de tas heeft gedragen. 

1. Maanvormige handtas van Natan, 2006.
Ook gedragen in het blauw, grijs en rood. 

2. Schoudertas van Peter Kent, 2005. 
3. Schoudertas van gestikte stof. Natan, 2011. 
4. Clutch van Banana Republic, 2013. 

5. Vilten clutch van Natan, 2014. 
6. Leren clutch, ontwerper onbekend. 2015. 
7. Gele clutch van Serpui, 2019. 

8. Lederen handtas van Zara

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 14 aug 2019 - 19:33

Gewoon een oprechte vraag ; als mensen het zo storend vinden om te kijken naar de aankoop van oorbellen en tasjes, waarom volg je die blogs dan?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 14 aug 2019 - 13:33

Ik ben weer toe aan t volgende overzicht!

afbeelding van Tina

Tina

woensdag 14 aug 2019 - 16:57

Ik ook Siobhan, ik heb schoon genoeg van het gezeur van deze blog.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 14 aug 2019 - 18:24

En ik het gezeur over het gezeur (dat ik overigens geen gezeur vind)! ;-)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 14 aug 2019 - 20:30

Met jou eens Maria!

afbeelding van zara

zara

woensdag 14 aug 2019 - 11:20

Ik vind de hoeveelheid kleding en accessoires van Máxima ook behoorlijk overweldigend, maar tegelijkertijd denk ik ook wel aan mijn eigen kledingkasten. Er hangt en ligt (op mijn eigen 'micro-niveau') ook behoorlijk wat in dat maar een enkele keer is gedragen, en daarna weer plaats moet maken voor kledingstukken die er eigenlijk best wel veel op lijken. Nu is mijn budget natuurlijk niet te vergelijken met de toelage van de koningin (en mijn hoeveelheid openbare taken overigens ook niet!). Maar toch... verspilling komt op alle niveaus voor, en is niet voorbehouden aan de allerrijksten. Overigens gaat er bij de andere Europese royale dames ook een enorme hoeveelheid kleding doorheen, maar dat valt wellicht minder op omdat die niet zo'n uitgesproken kledingkeuze hebben als Máxima, of omdat ze vaker in privé-settings worden gefotografeerd met een casual spijkerbroek en gympies? We worden op deze website daarnaast enorm verwend door Josine met specifieke overzichten op thema waardoor de kledingstukken en juwelen telkens weer opnieuw en in een andere context worden gepresenteerd. Het beeld raakt daardoor naar mijn idee ook wat vertekend ook al is er inderdaad wel een enorme hoeveelheid doorheen gegaan in de loop der jaren (alhoewel: zeven tamelijk goedkope gele tassen in 15 jaar is toch niet echt gigantisch?). De bijzondere ordening van actuele logs, maandoverzichten, thema's, historische informatie, achtergrondinformatie over stoffen, ontwerpers, en dergelijke, maken het voor mij nog steeds interessant om deze site te bezoeken. Want wat je ook vindt over het kledinggedrag van onze koningin, met deze site is in de loop der jaren wel een uniek archief ontstaan! Complimenten, Josine!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 14 aug 2019 - 13:05

Dank je wel!

Ik denk inderdaad dat er een vertekend beeld ontstaat als je alleen deze website bezoekt. Ik kijk zelf ook dagelijks op de website over de stijl van koningin Letizia (puur genieten!) en daar zie je echt geen andere aantallen voorbij komen. In vergelijking met haar collega's geeft Máxima zelfs minder geld uit aan kleding, want Natan is relatief goedkoop.

En ik snap alle kritiek op de hoeveelheden oprecht. Ik zit hier thuis of met vriendinnen ook weleens over te mopperen, want met de helft van haar garderobe zou onze koningin even goed of zelfs beter voor de dag kunnen komen. Liever 1 mooi couture-stuk dan 5 nietszeggende Natannetjes die sterk op elkaar lijken. Dus ik deel de mening van de kritische bezoekers echt. Alleen vind ik het niet nodig om hier als een soort grammofoonplaat steeds maar over te praten en Máxima ervan te betichten dat zij een uitzondering is. Want dat is zij niet. Beatrix heeft meer dan 1100 hoeden en 250 avondjurken gedragen. Daar hoor je niemand over. En al die jurken zijn speciaal voor haar ontworpen en gemaakt van de duurste stoffen. (Voor Valentino-stoffen betaal je zo 350 euro per meter. Maak daar maar eens een galajurk van.) Die geeft echt niet minder uit. Maar doordat alles zoveel op elkaar lijkt en er beduidend minder aandacht is voor haar uiterlijkheden, wordt er veel minder naar prinses Beatrix gewezen. Dus ik heb ook veel eerder kritiek op de hypocrisie van de royals in het algemeen, maar ik heb er geen zin in om hier dagelijks over te praten. Want dan lijk ik op een kennis van mijn ouders, die werkelijk altijd maar over een onderwerp loopt door te zagen ;)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 14 aug 2019 - 19:37

Ja, Josine, Beatrix heeft altijd schitterende en dure kleding (en hoeden) gedragen; niet het minst haar avondjurken waren altijd prachtig en ontzettend luxueus - zij was ook een bijzonder waardige koningin !
En welke site over Letizia's stijl (inderdaad een genot om naar te kijken !) bedoel je precies ?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 15 aug 2019 - 20:09

Hartelijk dank, Siobhan ! Dat wordt lang, puur en echt genieten !! Op de jongste fotosessie in Palma zag Letizia er alvast verrukkelijk uit !!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 15 aug 2019 - 10:13

Die rode jurk die Letizia aan heeft vind ik geweldig!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 14 aug 2019 - 14:04

Ben ik niet helemaal met je eens Josine.
Beatrix zag er werkelijk altijd onberispelijk uit!
Ook het kapsel! Op maat gemaakte kleding enz.
Helaas kan ik dit van Maxima niet zeggen, die komt soms tevoorschijn dat ik denk : oh oh oh waarom ?? Zo jammer. Daarom is er meer kritiek op Maxima, veelal niet geheel onterecht! Ook wel herhaling van kritiek, omdat er simpelweg geen signifikante verbeteringen/vernieuwingen bespeuren zijn. Van beide kanten soms tot vervelends aan toe, het is niet anders. Het stofje, patroontje of modelletje kan dan anders zijn, maar meestal de slordigheid van couturier en/of kapster niet en dan blijft de kritiek onveranderd.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 14 aug 2019 - 13:49

Beatrix ziet er inderdaad veel koninklijker en mijns inziens ook waardiger uit. En ja, de missende puntjes op de i zullen ook absoluut bijdragen aan de hoeveelheid kritiek op Máxima's uitgavenpatroon. En ik vind ook niet dat zij altijd slimme keuzes maakt. Kies liever voor 1 couturemantel ipv 5 soortgelijke pret-a-porters van Natan.

Maar de media-aandacht speelt óók een rol. Het een sluit het ander niet uit. Sterker nog: het een zal het ander versterken. Maar het beeld van een zuinige Beatrix en een spenderende Máxima vind ik dus niet kloppen. Tegenwoordig kost arbeid meer dan materialen. Wat denk je dat het kost als een coupeuse vier, vijf of zelfs tien keer een naad weer aan moet passen omdat het toch niet helemaal zint? Dan kun je financieel gezien beter wat meer pret-a-porter kopen. Maar ik vind het milieu-aspect dan ook belangrijker dan het financiele aspect. En daarom mag ze van mij ook weleens een jurk bestellen bij Ronald van Kempen, die reststoffen opkoopt en daar nieuwe jurken van maakt. Ik vind dat zo'n tof concept!

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 14 aug 2019 - 18:42

Ik schrik van meer dan 1100 hoeden van Beatrix. Geen idee waarom mijn hersenen een associatie maken met Imelda Marcos ;-) Had ik vorige week bij Max ook.

Ben wel blij dat je schrijft over 'hypocrisie van de royals in het algemeen'. Nou ja, we willen bedrogen worden, maar kennelijk alleen tot op zeker hoogte. Daarna stuit het meerderen van ons toch tegen de borst. Ik denk toch ook wel aan yin en yang, in de overdaad zit helaas al het verval.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 14 aug 2019 - 15:56

Hier kan ik mij helemaal in vinden.
Het gaat mij er ook niet om dat ze veel geld uitgeven, ze hebben een royaal budget, maar wat ik wel belangrijk vindt is wat ze er voor kopen. Zoals Beatrix, met prachtige stoffen , alles op maat gemaakt, zodat je ook echt unieke stukken draagt die onberispelijk zitten
En liever enkele mooie juwelen aanschaffen dan veel goedkope plastic prullen..
Dat maakt het voor mij ook koninklijk, en dat willen we toch graag zien ?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 14 aug 2019 - 15:17

Helemaal eens Josine. Ze zou prima een voortrekkersrol vervullen op het gebied van duurzame en milieu-vriendelijke kleding.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 14 aug 2019 - 15:57

Ik begrijp gewoon echt niet waarom ze dat soort dingen niet vaker doet, is echt heel makkelijk en er is genoeg keus. Ook al heb je er zelf geen zin in om allemaal uit te zoeken, ze heeft genoeg personeel waaraan ze het kan delegeren.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 14 aug 2019 - 13:33

Je had het niet beter kunnen verwoorden Josine.
Ik zelf ben en blijf een liefhebber van de royals. Vanaf het bekijken van de plaatjes in Vorsten, (waar mijn ouders vroeger een abonnement op hadden) via de Engelse tabloids in het Diana tijdperk tot de komst van Máxima. Ik geniet van boeken, tijdschriften, kranten, websites en social media waar verhalen worden verteld over burgermeisjes en filmsterren die prinses worden, van de plaatjes uit vroeger tijden, maar ook van de huidige fashion Queens. Zo heb ik onlangs het boek van koningin Noor weer eens gelezen, heb ik gisteren de foto’s van de tentoonstelling over Gracia en Rainier in Monaca bekeken, vorige week de uitvaart van Diana teruggezien en de serie over de laatste tsaar op Netflix gekeken (kan niet wachten tot The Crown 3 te zien is).
Daarnaast vraag ik me ook regelmatig af waarom onze koningin het zoveelste groene Natan jurkje koopt, Rania zoveel Botox gebruikt, WA en Margarethe hun tanden niet laten bleken en Laurentien geen (andere) styliste in dienst neemt. Maar om dat nu in elke blog te herhalen vind ik onnodig en dus niets toevoegen.
Daarnaast heb ik helemaal niets met het beoordelen van karakters, uitgavenpatronen en herkomst van mensen die ik persoonlijk niet ken. Ik hou misschien gewoon teveel van sprookjes om hier in mee te gaan. Dat mag toch ook gewoon ladies??

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 14 aug 2019 - 19:49

Zeker mag dat!
Erger u niet, verbaas u slechts. Dat maakt plaatjes kijken zoveel leuker!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 14 aug 2019 - 22:44

Dat is precies het verschil Carlaz, dank je.
Mijn vader zei dit ook altijd, een wijze levensles die mijn zussen en ik nog vaak aanhalen en herhalen (en proberen na te leven). Het leven wordt er een stuk leuker door.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 14 aug 2019 - 19:25

Ja, dat mag ook van mij zeer zeker ! Ik herken mezelf in veel van wat je schrijft, Jens !

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 14 aug 2019 - 15:13

Natuurlijk. Droom rustig verder.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 14 aug 2019 - 13:53

Hahaha, Jens, 100% met je eens!!

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

dinsdag 13 aug 2019 - 23:00

Ik reageer niet meer zo vaak op deze site, over de kleding van Maxima; Er wordt door Maxima extreem veel geld aan kleding en acessoires besteed, haar kasten en kamers zullen uitpuilen van de hoeveelheden. Ik word er soms onpasselijk van.Natuurlijk, het is goed als zij nederlandse couturiers promoot, en die kleren zijn nu eenmaal peperduur, dat kan ook niet anders, daar heb ik geen moeite mee voor een koningin. Vaak ziet zij er geweldig uit, ik heb ook genoten van het boek van Josine, want ik houd van mooie dingen. Ik vrees echter, dat ik te hollands ben, en me meer thuis voel bij een zekere mate van bescheidenheid in uitgavenpatroon, niet dat nouveau-riche gedrag. Moet een koningin echt honderden paren oorbellen en hoeden bezitten?Maxima is een temperamentvolle Argentijnse, en staat ver af van de oud-Geld waarden waar Nederland mee groot geworden is. Maar deze site gaat nu eenmaal over haar kleren, dus het heeft weing zin, dat ik maar door zou draven, dat ik iets te opzichtig, te ordinair, te nep etc. zou vinden, want het is allemaal terug te voeren op het bovenstaande. Ik kan niet een ensemble beoordelen, en dat dan los zien van wat ik van wat ik er verder van vind. Voor Josine nogmaals een compliment voor de geweldige site......je doet het zo professioneel, en maakt ook leuke vergelijkingen. Het is jouw passie, die me toch vaak even doet kijken op de site.....ga vooral zo door !

afbeelding van petra

petra

dinsdag 13 aug 2019 - 20:50

Heel leuk, eerst de hoeden en nu de tassen!

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 13 aug 2019 - 19:12

Vooral het tasje van nummer 3 en de clutch van 5 vind ik erg leuk! Geel vind ik een enorm vrolijke kleur. Lekker opwekkend. Laatst zelf ook een gele tailleriem gekocht en nog nooit zo'n goede zomerse keus gemaakt ;) Met de grote tas van 2 zou ik zo boodschappen gaan doen of gaan winkelen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 13 aug 2019 - 17:09

Ik vind geel bij camel/beige een mooie combi, mag ze vaker doen!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 13 aug 2019 - 07:37

Net de nieuwe collectie van Natan gezien!! Dat wordt smullen!! Bijvoorbeeld die groene broek met die bruine top met snijdraad! Maar ook een prachtig oker jurkje! En een witte broek met top! Joehoe laat het maar komen Maxima! Het staat je vast prachtig!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 13 aug 2019 - 22:48

Hele fijne couture collectie van Natan. Prachtig geel jurkje en rood jurkje met sjaalkraag. Maar ook de oversized wollen riemen zijn leuk. Zelfs een aantal van de flodderbroeken vind ik top, dus van mij mag ze even flink gaan shoppen.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 13 aug 2019 - 15:56

In die collectie ook enorme floepbroeken. Ik hoop toch ernstig dat je die laat hangen, Max! Net zoals de wijde slobbertops en de gebruikelijke gordijnstoffen. Als je dan toch veel geld over de balk gaat smijten dan graag bij Nederlandse ontwerpers. Joehoe... laat het maar komen Maxima! Dan doe je meteen wat voor de Nederlandse modewereld!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 13 aug 2019 - 16:53

Ja en dan niet weer alleen van jan taminiau en claes iversen, maar ook eens wat anders bijvoorbeeld http://www.davidlaport.com/ss19. Er is zoveel leuks!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 14 aug 2019 - 09:25

Net als Rihanna!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 14 aug 2019 - 10:45

Ja, vreselijk, het leek wel een suikerspin! Daar gaat een fatsoenlijk mens niet in lopen! Is mijn persoonlijke opvatting.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 13 aug 2019 - 20:32

Ik zou haar weleens willen zien in een ontwerp van Iris van Herpen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 14 aug 2019 - 10:50

Ach nee, alstublieft niet! !!
Lijkt Natan wel met die glimmertjes.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 13 aug 2019 - 22:42

Nee echt? Hier heb ik niks mee.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 14 aug 2019 - 12:47

Ja, echt. Iris van Herpen scoort internationaal goed en nadat ik een video heb gezien van het maakproces achter haar kleding, zou ik Máxima dolgraag eens in haar ontwerpen willen zien. Niet in de catwalkontwerpen, maar aangepaste varianten die net iets chiquer zijn, maar wel haar stijl weergeven. Ik ga eens op zoek naar de video. Ik heb met open mond gekeken.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 14 aug 2019 - 12:50

Kijk, deze video bedoelde ik: https://www.youtube.com/watch?v=xp5h3y0LE-M

De hele benadering van mode, als een soort abstracte kunst, vind ik heel interessant. En een dergelijke jurk draag je niet op Prinsjesdag, maar Máxima is ook wel bij gelegenheden waar het wel kan. Maar dan moeten Máxima en Iris er wel op letten dat de stof goed overkomt op beeld, want dat is dan niet direct de sterkste kant van de ontwerpster.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 14 aug 2019 - 20:16

Adembenemend ! En prachtig qua filmpje, op bezwerend achtergrondmuziekje !

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 14 aug 2019 - 20:01

Wauw!

afbeelding van Dorie

Dorie

woensdag 14 aug 2019 - 18:15

Wow, heel bijzonder, dank voor het delen: ik heb gebiologeerd zitten kijken!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 13 aug 2019 - 21:27

Ooh Josine ik heb dit merk eens ge-goocheld. Ik hou het netjes hoor : aub echt niet

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 13 aug 2019 - 21:09

Dit meen je echt ?

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 13 aug 2019 - 19:13

Leuk die plisse van David Laport!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 12 aug 2019 - 23:41

Ik klik niet dubbel hoor!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 12 aug 2019 - 23:40

Ach ja het was ironisch bedoeld vanwege al dit gedoe!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 12 aug 2019 - 23:39

Ach ja het was ironisch bedoeld vanwege al dit gedoe!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 12 aug 2019 - 23:57

Dat was mijn antwoord eigenlijk ook een beetje ;)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 12 aug 2019 - 23:37

Vinden jullie allen het niet eens tijd dat Maxima een ander horloge koopt, altijd die vierkante Cartier! Ronde vormen staan haar veel mooier.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?