Koningin Máxima heeft jarenlang een groot deel van haar schoenen gekocht bij Sergio Rossi, maar inmiddels is ze overgestapt op de ontwerpen van Gianvitto Rossi. Juist ja, de zoon van. In deze blog zie je de vier meest recente aanschaffen. 

Never change a winning team. Met deze uitspraak is Máxima het vast eens, want als schoenen goed bevallen, koopt de koningin vaak een hele rits van hetzelfde model. De suede en fluwelen hofschoenen van Gianvito Rossi hebben we in alle kleuren van de regenboog inmiddels wel voorbij zien komen en het ziet er naar uit dat Máxima haar gewoonte door gaat zetten met leren exemplaren. Sinds deze zomer is ze gespot met nieuwe Rossi-pumps van rood, donkerblauw/zwart en beige leer. 

 

Door het klassieke en ingetogen ontwerp kunnen bovenstaande klassiekers jarenlang mee. Dat kan niet gezegd worden van de plexi-pumps die Máxima donderdagavond droeg tijdens een diner. Ik moet zeggen dat ik een plexi-accent op zijn tijd erg kan waarderen, maar een overdosis plexi kan mijn modehart écht niet aan. Zeker niet in combinatie met een groene puntzool, die onder de tenen vandaan piept. Gelukkig waren er ook mensen die moesten denken aan het glazen muiltje van Assepoester, dus eind goed al goed? ;) 

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 15 okt 2018 - 14:19

@ waarom dan niet weer de suède congnackleurige schoenen erbij zoals de vorige keer? Máxima heeft veel optredens deze week, leuk!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

maandag 15 okt 2018 - 14:10

De plexiglazen schoenen vind ik ronduit lelijk en ze passen totaal niet bij de jurk en bij deze gelegenheid. Ik zou zeggen in de kliko ermee, maar daar zullen ze wel te duur voor zijn.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 15 okt 2018 - 12:43

Je hebt peep-toes en peep-toes. Is de eerste variant al lelijk, nu zie je helemaal al het lelijks. Had er dan een mooie sandalette van gemaakt, dan wordt het vlees van de voet tenminste niet zo samengedrukt. Dan nog gelakte nagels erbij, hoewel ik dat zelf niet zal doen, en dan was het plaatje al veel acceptabeler.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 15 okt 2018 - 10:23

Ja, zie het net op BBC World News

afbeelding van Henny

Henny

maandag 15 okt 2018 - 10:09

Prachtig model schoen, maar wat zouden ze elegant zijn als er i.p.v. het plexiglas spul satijnen materiaal zou zijn gebruikt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 15 okt 2018 - 09:53

Meghan is zwanger!! net bekend gemaakt!
9.45 daily mail word in lente verwacht

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 15 okt 2018 - 06:45

Welke schoenen droeg ze de vorige keer bij deze leuke jurk?

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 15 okt 2018 - 09:30

Suède cognac kleurige, misschien ook wel van Gianvitto Rossi.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

maandag 15 okt 2018 - 13:59

Het ontbreekt me meestal niet aan woorden, maar nu eigenlijk wel..... ik bedoel iets proberen is natuurlijk leuk, maar je ziet toch meteen dat dit niet stijlvol is?

afbeelding van Leana

Leana

zondag 14 okt 2018 - 20:08

Ben ik de enige die de plastic schoenen niet ordinair vindt? Ik vind het van durf en lef getuigen. Eigenschappen die ik wel kan waarderen in iemand met haar positie. Zo ontstaat verandering. Soms nodig. Ze blijft verrassen.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 14 okt 2018 - 15:02

Tja. Ik krijg hier de horror associatie van schnitzel-onder-plasticfolie-klaar-voor-de-vleeshamer bij. Helemaal niet fijn. Als het deel over de tenen ondoorzichtig groen zou zijn, zijn deze schoenen al wat minder eng. Maar, in het algemeen over schoenen net stilettohakken en puntige neuzen: au au au. Een schoen die zo oncomfortabel is kan ik niet echt mooi vinden.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 14 okt 2018 - 09:14

Overigens zijn het pee-toe s zie ik nu.. eindelijk dus passend....maar dubbel lelijk daardoor

afbeelding van Jane

Jane

zondag 14 okt 2018 - 01:08

Ik vind ze verschrikkelijk lelijk...

Maar tegelijkertijd.. het heeft toch ook weer wat. Wat een geniaal ontwerp. Met een nagellakje erbij nog beter. Maar zooo de verkeerde gelegenheid mijns inziens..

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 13 okt 2018 - 22:34

Het heeft volgens mij ook wel iets te maken met het klimaat waarin je opgroeit. Wij Nederlanders zijn natuurlijk sterk opgegroeid met een winter en zomer garderobe die althans bij mij ook officieel gewisseld en opgeborgen werd. Nu is dat met CV en autoverkeer wel iets veranderd maar als ik naar de keurige Letitzia kijk dan draagt zij afhankelijk van het weer haar sandalettes met blote benen ook in de winter door en dat kan in Spanje! Maxima heeft volg. mij dus helemaal geen gevoel voor zware hoeden bij dunne jurkjes, korte mouwen in de winter en dus deze schoenen bij de winterse jurk.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

maandag 15 okt 2018 - 09:51

Jij bent denk ik niet goed op de hoogte van het klimaat in Spanje. Spanje is meer dan de Canarische Eilanden. Het kan hier in de winter erg koud zijn, vriezen overdag en flink sneeuwen. Dat is zeker geen uitzondering. Sandaletten en blote benen in de winter dan Heb je ook in Spanje meestal koude voeten hoor.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 14 okt 2018 - 13:42

Het lijkt me er niet mee te maken te hebben in welk klimaat je bent opgegroeid, het lijkt me toch dat als het koud is, hagelstormen, sneeuwstormen en vriest etc. je je dan toch echt wel warm aan zal kleden.

afbeelding van Fee

Fee

zondag 14 okt 2018 - 09:04

Volgens de berichten heeft Maxima in New York op kantoor gewerkt. Daar kan het weer heftig zijn en op kantoor gelden kledingvoorschriften. Enig inzicht zou ze kunnen hebben. Of was dat New York-verhaal nepnieuws?

afbeelding van Doro

Doro

zondag 14 okt 2018 - 09:13

Ze woont al zolang in Nederland!

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

zaterdag 13 okt 2018 - 21:59

Een groen nagelakje en het was helemaal top geweest! Ik hou hier van!
De strik maakt het af! Mooie kleur groen! Een knipoog naar het 'keurslijf'.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 13 okt 2018 - 22:49

Helemaal eens!

afbeelding van Suus

Suus

zondag 14 okt 2018 - 20:10

Ik durf bet bijna niet te zeggen, maar ik vind de schoenen ook leuk. Ok, als er geen peeptoe zou zijn maar het transparante gedeelte over de tenen zou doorlopen had ik ze helemaal geweldig gevonden, maar ook nu vind ik ze verrassend en gaaf. Ook mooi rustig onder zo’n opvallende jurk. Wel mist er nagellak (groen!).

afbeelding van Frederike

Frederike

zaterdag 13 okt 2018 - 20:14

‘Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen’.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 13 okt 2018 - 19:48

Die "groene " plastic schoenen vind ik echt ordinair. Je kunt ook een stap te ver gaan. Af en toe gedraagt ze zich als "modepop" in plaats van een "royal", helaas.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 13 okt 2018 - 19:04

Jammer dat de zool groen is zodat er een stukje groen bij de tenen verschijnt. Staat zo gek. Niet mooi. Wegdoen. Wel weer leuke poging anders te zijn maar Máxima, had je nou niet genoeg schoenen dat prima bij deze jurk zou passen ?!?!?!? Consuminderen is de trend tegenwoordig Koningin.......

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 14 okt 2018 - 18:10

Die dichte pumps van Rossi zijn prachtig. Maar die plexi met groene strik zijn gewoon weg vreselijk, ordinair, armoedig. Gewoon wegdoen, zonde van het geld. Het is ook geen mooi gezicht als je dit zo ziet. Hoe je voeten in je schoenen zitten. Bah

afbeelding van Elles

Elles

zaterdag 13 okt 2018 - 16:35

Dit staat toch totaal niet,blijkbaar is er niet iemand,die er wat van zegt.
Eigenzinnige Maxima, gauw in de verkleedkist,die schoenen!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 13 okt 2018 - 16:17

Ik zie ze nu ook pas goed....Leuk bedacht en mooi groen.. maar niet zo geschikt bij deze herfstkleurige jurk.
Waar wel bij? tja een informele bijeenkomst op de Antillen?
Rossi heeft nog een scala aan lagere schoenen trouwens. Ik denk dat ze dit weekend weer even op haar slippertjes is. 3 dagen very high heels, wie houdt dat vol?

afbeelding van Fee

Fee

zaterdag 13 okt 2018 - 15:07

Sandalen met blote tenen, ook al zijn het high heels, vind ik niet gepast bij een officieel bezoek. In Duitsland zal daar raar tegen aan gekeken worden. Ik vind de plexipumps van donderdagavond ordinair. Dit is nogal een verschil met haar ingetogen stijl tijdens de verloving. Zo vraag ik me af, is dit dezelfde Maxima of heeft ze in 2001 het volk een verkeerd beeld voorgeschoteld?

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 13 okt 2018 - 16:53

Meen je dat nou serieus? Je kunt toch niet echt van iemand verwachten dat de kleding die ze op jaar verloving droeg model staat voor wie ze is of later tot groeit? Ze is nu vele jaren getrouwd, heeft een gezin en is een volwassen vrouw van eind 40. Bovendien dragen vrouwens van rond de 50 nu heel andere kleding dat heb die 10-20 haar geleden die leeftijd hadden!

afbeelding van Fee

Fee

zaterdag 13 okt 2018 - 17:22

Ja, Doro, het gaat me om het stijlverschil tussen toen en nu. Toen ingetogen, nu af en toe ordinair. Ik bedoel echt niet dat Maxima uitsluitend hooggesloten jurken zal dragen. Dan hadden we hier maar weinig meer uit te wisselen ...

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 13 okt 2018 - 20:59

Volgens mij hebben we allemaal wel de foto’s gezien van voor haar kennismaking met WA, dansend door t leven en heerlijk vrolijke en uitgelaten...

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 13 okt 2018 - 21:13

Precies Doro ! Eerlijk gezegd was ik heel verbaasd over haar verlovingsjurk, zo stijf en saaiiii ! Zo helemaal niet passend bij de Maxima, zoals we haar toen (een beetje) kenden. Alsof ze toen al in een keurslijf geduwd werd. In de loop der jaren is haar stijl gelukkig wel veranderd, al schiet ze met deze plastic schoenen wel weer door; afschuwelijke schoenen, bij een verder mooie outfit en haar.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 14 okt 2018 - 09:11

Nou en vergeet niet dat ze tijdens de bekendmaking van hun verloving een verantwoording gaf over haar vader. Daar heeft haar crisis-PR team vast wel geadviseerd om een behoudende uitstraling neer te zetten. Denk dat ze dat nu nooit meer zo zou doen, denk dat ze veel meer gebruik zou maken van de mogelijkheid om te benadrukken dat het onaanvaardbaar is als kinderen de last van verkeerde ouders met zich mee moeten dragen. En dat ze zou benadrukken dat kinderen individuen zijn die geen verantwoording hoeven af te leggen over het gedrag van hun ouders.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 14 okt 2018 - 09:32

Leuk toch hoe veel mensen in het hoofd van anderen denken te kunnen kijken en ook weten wat het “crisis-pr” team tegen maxima heeft gezegd ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 15 okt 2018 - 09:41

We weten in ieder geval zeker dat er geoefend is met camera's in Scheveningen en dat de zin 'Je was een beetje dom' ingestudeerd was ;)

Los daarvan: tijdens de eerste ontmoeting met mijn schoonouders droeg ik een wit bloesje. Ik draagt echt nóóit blouses, maar ik wilde graag netjes voor de dag komen en koos voor heel veilig. Ik snap dus wel dat Máxima bij de verloving ook koos voor keurig en zelfs tuttig.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 14 okt 2018 - 13:19

Ja leuk he

afbeelding van Jens

Jens

zondag 14 okt 2018 - 15:44

LOL

afbeelding van Sjanine

Sjanine

zaterdag 13 okt 2018 - 13:33

Ik had donderdagav. wat onduidelijke fotos gezien.. En dacht nog wat een commotie over die roze voorkanten.. Dacht dat ze gewoon roze waren!!
Maar nu ik dit zie... Snap ik niet dat je dit kan doen!!!
Ene kant vind ik het wel humor!! Maxima neemt zichzelf niet zo sirieus :-) Maar als ik bedenk wat voor prijskaartje er aan deze schoenen zullen hangen. Vrees ik dat het lachen je snel zal vergaan :-(

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 13 okt 2018 - 12:18

Tenen stop je in je schoenen,niet erboven op...

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 13 okt 2018 - 12:08

complimenten voor het zo snel vinden van de schoenen.
maar geen complimenten voor deze schoenen.. vind ze echt afzichtelijk. tenen zijn nooit het mooiste deel van de vrouwenbenen...en om die nou in full exposure te tonen en dan ook nog in de samengeperste versie..nee

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 13 okt 2018 - 10:57

Josine, wat geweldig dat je de designer van al deze schoenen hebt weten te achterhalen. Mijn voorkeur gaat echter niet uit naar de "glazen muiltjes van Assepoester". Eerlijk gezegd vind ik ze een beetje ordinair staan en ze voegen niets toe aan het totaalbeeld.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 13 okt 2018 - 10:44

Wat leuk dat je alweer zo snel hebt weten te achterhalen waar de groene muiltjes vandaan komen. Kleur is fantastisch maar met een groen bandje over de tenen was het net iets geraffineerder geweest. De rode pumps prima, niets mis mee, maar van mij had ze voor de schoenen met de bandjes om de enkels mogen kiezen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?