In deze log heerlijk veel schoenennieuws. Om de serie compleet te maken, starten we met de schoenen van december 2016. Vervolgens blik ik samen met schoenontwerper Linda van Deventer terug op Máxima's schoeisel van 2016. Wat viel op? Wat droeg ze veel? En wat kan beter?

Schoenenoverzicht december  

De maand begon als vanouds met de pumps met transparante delen van modehuis Natan. Máxima heeft ze in diverse kleuren. Binnenkort zal ik hier eens een log aan wijden. Ook 'ouwe gouwe' peeptoes uit 2007 kwamen in beeld. Ik vermoed eveneens schoenen van Natan. De peeptoes rechts komen -zoals jullie vast wel zien aan de rode zool- van Louboutin. Máxima heeft ze in 2016 acht keer gedragen. 

In december droeg Máxima ook tweemaal de bruine pumps die je hieronder links ziet. Ze komen van modehuis Natan en hebben wel wat weg van Maxima's nieuwe bruine pumps van Gianvito Rossi. Deze klassieke pump heeft Máxima inmiddels in heel wat kleuren in haar garderobe. 

Máxima's schoenen van LK Bennett kwamen in het tweede gedeelte van 2016 minder in beeld, maar toch droeg zij in december tweemaal pumps van dit merk. 

En we besluiten de log zoals we hem begonnen: met de pumps met transparante delen van Natan. In de komende tijd zal ik samen met schoenontwerpster Linda Deventer terugkijken op de schoenen van het afgelopen jaar. Het zal jullie vast niet verbazen dat we deze pump ook zullen benoemen. 

Jaaroverzicht:

In het jaar 2016 hebben we koningin Máxima met 69 verschillende schoenparen gezien. Ik ben nog bezig met een totaaloverzicht van ál Máxima's schoenen, maar ik vemoed dat de koningin inmiddels meer dan 400 paar schoenen in haar kast heeft staan. Dit jaar vielen enkele voorkeuren op. De Natan pumps en slingbacks met plexi bijvoorbeeld. Máxima droeg ze dit jaar in acht verschillende tinten. 

Ook de klassieke pumps -ook wel court shoes of hofschoenen- van Gianvito Rossi vielen dit jaar in de smaak. 

Linda van Deventer -die de eerste schoentjes van mijn zoontje heeft gemaakt, maar dat terzijde- heeft als schoenontwerper nauwkeurig gekeken naar het schoenoverzicht op ModekoninginMáxima en kwam tot de volgende conclusies:

Kleurfavorieten 
Linda: "De cijfers! Dit jaar verscheen koningin Maxima ongeveer 140 keer in het openbaar. Hierbij kregen we 69 verschillende schoenen te zien. Een groot aandeel hiervan is bruin (17), variërend van cognac tot bruine slangenprints. Dit komt afgerond neer op 25% van het totaal. Zwarte schoenen waren ook favoriet. Ze droeg 15 keer zwarte schoenen en dit komt neer op 22%. Na bruin en zwart volgen de nude kleurige pumps en roze tinten. Maxima droeg deze kleur negen keer, wat 13% van het totaal betekent. Onze koningin houdt van de kleur rood en dit zien we ook terug in haar schoenenkeuze. Zeven maal droeg ze rode schoenen, wat een percentage van 10% inhoudt. Haar favoriete kleur groen zien we ook terug in haar schoenencollectie. Zesmaal droeg ze dit jaar groene of blauwe schoenen, wat neer komt op 9% van het totaal. Hiernaast droeg Maxima 5 maal grijze of taupekleurige schoenen, 4 maal gouden schoenen, 3 maal zilverkleurige pumps, 2 keer witte of crème schoenen en één keer gele schoenen. Kortom, Maxima heeft bijna elke kleur wel in de kast staan en schuwt opvallende tinten of metallics niet!

Afbeeldingsresultaat voor bennett site:www.modekoninginmaxima.nl
Máxima's slangleren pumps van LK Bennett. 

Merken
We hadden het al eerder dit jaar opgemerkt, maar ook op schoenengebied is het merk NATAN favoriet. Maar liefst 29 keer droeg Maxima dit jaar al schoenen van NATAN! Dat was dus in 42% van de gevallen en aangezien we niet alle schoenmerken van Maxima konden achterhalen is het percentage misschien nog hoger. Dit jaar konden we 11 maal de designer van de schoenen niet achterhalen, dus wellicht zit er nog meer NATAN bij…! Op een absolute tweede plek staan de schitterende schoenen van het merk Gianvito Rossi. Maxima droeg dit jaar 8 paar van deze ontwerper. Dit betekent 12% van het totaal. De derde plaats is gedeeld door verschillende merken. Maxima droeg dit jaar van zowel Louboutin, LK Bennet, Jimmy Choo Sergio Rossi en Salvator Ferregamo drie paar schoenen. Merken waarmee ze één keer dit jaar in het openbaar verscheen waren Stella McCartney, Tory Burch, Rupert Sanderson, Gugliemo Rotta, Peter Andrew en het betaalbare merk What For.

Afbeeldingsresultaat voor what for site:www.modekoninginmaxima.nl
Máixma's sandaletten van What For. Te koop voor 79 euro. 

Type schoenen
Maxima draagt het liefst pumps, want in 58% van de gevallen koos ze voor dit type schoen. Maar liefst 11 maal koos ze voor een slingback (16%) al is dit niet altijd duidelijk zichtbaar, omdat onze koningin soms een lange broek draagt met wijde pijpen die zorgt dat je de achterkant van haar schoenen lastig kan zien. Zeven keer verscheen ze met een sandaal of sandalette en vijf maal met laarzen of laarsjes (7%). Lage schoenen draagt Maxima alleen bij bezoeken waarbij hoge hakken echt niet praktisch zijn, want hier verscheen ze maar zes keer mee in het openbaar, wat neer komt op een percentage van slechts 9%. Het liefst draagt Maxima flinke hakken. Maar liefst in 83% van de gevallen droeg onze koningin high heels. Dat betekent dat ze bij 57 bezoeken haar beste beentje voorzette en op schoenengebied alles uit de kast haalde! Maxima draagt ook graag sleehakken, hier verscheen ze vooral mee bij openbare gelegenheden die geen formeel karakter hadden. Ze droeg dit jaar 4 maal een sleehak en dit komt neer op een percentage van 6%.

Afbeeldingsresultaat voor urk site:www.modekoninginmaxima.nl
Máxima's slingbacks van NATAN. 

Koninklijke neuzen
Maxima draagt het liefst schoenen die zijn gemaakt op een spitse leest. Dit jaar verscheen ze 28 keer op schoenen met een puntige neus, dit is in 41% van de gevallen. De nummer twee in deze lijst is erg opvallend. Dit is namelijk de peeptoe. Hoe kouder het wordt, hoe minder laarzen we bij de koningin zien en hoe meer… juist ja, peeptoes. Ze droeg maar liefst 19 keer een peeptoe in het openbaar al dan niet met een panty of kous erin. Dit betekent dat ze in 28% van de gevallen met schoenen met een open teen verscheen. Op de derde plek staat de ronde neus, die een stuk neutraler is. Maxima droeg 18 maal een ronde neus en dat levert een percentage van 26% op. Een carré neus zagen we vrijwel niet bij onze koningin, want hier verscheen ze maar driemaal mee dit jaar (4%).

Afbeeldingsresultaat voor yvonne van woudenberg site:www.modekoninginmaxima.nl
Peeptoes van Guglielmo Rotta, gedragen tijdens Prinsjesdag 2016. 

Materiaalkeuze
Tot slot kijken we nog naar het materiaal van de schoenen. Hieruit komt naar voren dat Maxima net iets vaker glad leren schoenen draagt dan suède. Ze verscheen 28 maal met glad leren schoenen (41% van de gevallen) en 25 keer met suède schoenen (36%). Maxima houdt erg van glimmend leer of lakleer. Zo’n 9 keer zagen we de koningin met schoenen van dit materiaal en dat is 13% van het totaal. Schoenen van stof worden ook door onze koningin gedragen, namelijk 6 keer dit jaar. Hiervan was één paar gemaakt van fluweel, een bijzonder materiaal wat voor een opvallende look zorgde. Schoenen met een animal print zagen we dit jaar 4 keer en kunstleer in ieder geval 1 maal. Wellicht zijn meerdere paren hiervan gemaakt, zonder dat wij dit weten.

Afbeeldingsresultaat voor yvonne van woudenberg site:www.modekoninginmaxima.nl
Máxima's pumps van Gianvito Rossi 

Wat valt op Wat mij opvalt is, dat de koningin haar schoenenkeuze niet afstemt op het weer of de seizoenen. Ik had gehoopt in de hersft/winter wat meer laarzen te zien, maar we zagen juist vooral pumps en peeptoes. Ook valt het mij op dat de koningin van sleehakken houdt in haar vrije tijd. Bij de Olympische spelen zagen we de koningin hier tweemaal op. Ook bij de fotosessie dit jaar op de Eikenhorst zagen we Maxima op sleehakken. Bij formele bezoeken zie we haar hier niet veel op. Wat betreft modellen en merken zien we de koningin als ze aan het werk is vooral op schoenen van NATAN met een hoge hak en een spitse neus. Dit zorgt voor een slank silhouet, maar de puntneus maakt haar voeten optisch wel langer. Persoonlijk vind ik de rode, suède schoenen van Gianvito Rossi dit jaar het mooist. De schoenen zijn an sich al beeldschoon, maar ze staan de koningin ook erg mooi: de bandjes zorgen voor een speels effect en breken optisch de lengte van haar voeten. Daarnaast wordt haar wreef hierdoor geaccentueerd. De spitse, maar afgeronde neus is elegant, maar maakt haar voet niet extra lang. Haar gaafste paar vond ik dit jaar de laarzen van Stella McCartney. Door de opvallende blokhak helemaal van nu en door de kleur goud, toch ook wel koninginwaardig. Door deze gave boots had ik de hoop dat ze deze winter meer laarzen zou dragen, ook omdat de lange laars weer echt in de mode is. Helaas heeft Maxima dat niet gedaan. Toch vind ik haar schoenenkeuze over het algemeen mooi en passen bij haar kleding. Het enige wat ik persoonlijk niet vind kunnen zijn de peeptoes waar haar tenen uitsteken. Als ze deze achterwege zou laten zou ze van top tot teen een modekoningin zijn! Misschien een goed voornemen voor 2017…?

Afbeeldingsresultaat voor stella site:www.modekoninginmaxima.nl
Máxima's laarzen van Stella McCartney

Foto's met dank aan:

Yvonne van Woudenberg 
Josée Zwaga 
Scouting Nederland 
RVD/ Jeroen vd Meyde 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

vrijdag 01 dec 2017 - 22:03

Zullen @Josine en @Linda van Deventer ons dit jaar ook weer verrassen met een jaaroverzicht van de schoenen? Benieuwd!!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 07 jan 2017 - 20:38

De nieuwe bruine pumps van Gianvito Rossi met spitse top zijn onvoorstelbaar chic !!!

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

zaterdag 07 jan 2017 - 19:42

Zou ze niet om de seconde blaren hebben? Het lijkt me toch niet dat ze die schoenen allemaal inloopt?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 06 jan 2017 - 12:48

LindaVanDeventer@ Ja hè? en het waren bovendien nog goed betaalde banen ook, tja, een hardwerkende Nederlandse met 3 vreemde talenkennis, die werd gewaardeerd, ik heb bij allebei de firma's met veel plezier gewerkt! Helaas waren deze firma's niet meer rendabel genoeg op een gegeven moment en moesten ze sluiten vanwege veel concurrentie uit Aziatische landen!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 06 jan 2017 - 10:28

Wat een schitterende samenvatting van al die schoenen en weer zo prachtig toegelicht door Josine en Linda, dames, heel veel dank! Jaren geleden heb ik 10 jaar bij een Grieks/Amerikaanse schoenen export firma gewerkt en alle nieuwe modellen moest ik dragen, nou toen had ik ook wel meer dan 100 paar schoenen in huis en ik bleef maar weggeven, ik heb heel wat vriendinnen blij kunnen maken! Meestal kreeg ik de modellen in vele kleuren mee, ik zag op een gegeven moment de schoenen door het schoeisel niet meer! (Zoals de bomen door het bos). Mooie tijden!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 06 jan 2017 - 11:02

Oh, wat heerlijk!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 06 jan 2017 - 11:29

Zoiets dergelijks heb ik daarna nog eens meegemaakt met kledingstukken toen ik bij een kleding export firma werkte die kleding exporteerde naar o.a. Nederland, Frankrijk en Duitsland! Goede tijden om aan terug te denken!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 06 jan 2017 - 12:38

Dat zijn nog eens leuke secundaire arbeidsvoorwaarden!!!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 05 jan 2017 - 19:09

Wat een geweldig overzicht! Heel erg bedankt Josine en Linda.
Ook ik vind de pumps van Gianvito Rossi het mooist, maar ook de Natan pumps en schoenen met plexi van Natan vind ik super mooi. Van mij mag ze ook wat vaker voor laarzen kiezen deze winter. Maar dan niet van die lelijke laarzen zoals die van Stelle McCartney. Vind ze veel te glimmend en die gouden hak echt niet mooi.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 05 jan 2017 - 18:32

Wat een mooi overzicht! En wat een prachtige schoenen heeft Maxima. De pumps van Gianvito Rossi vind ik echt geweldig. Ik denk dat ik daar in de toekomst ook maar een paar pumps ga kopen. Ze zien er zo mooi uit! :)
Ik ben benieuwd wat Máxima in 2017 gaat dragen qua schoenen. Ik hoop ook op meer laarzen.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 05 jan 2017 - 17:28

De pumps van Gianvito Rossi steken er met kop en schouders bovenuit. Ze zijn prachtig. Die Natan- schoenen met dat plastic blijf ik lelijk en goedkoop vinden en de peeptoes met plateauzool gewoon ordinair.
Tja en 400 paar schoenen, niet echt duurzaam zullen we maar zeggen.
En verder hoop ik dat ze op den duur door het dragen van die torenhoge hakken geen knobbels of andere narigheid aan haar voeten krijgt. Dat is het niet waard....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 05 jan 2017 - 17:12

Mooi overzicht! En wat een high heels!
400 paar schoenen. Ik neem aan dat ze er een fors aantal heeft doorgeschoven/weggedaan... Dan wel een goed registratiesysteem heeft wat waar is !
De pumps en slingbacks zijn supermooi!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 05 jan 2017 - 16:38

Leuk overzicht! Wat een uitzoekerij, Josine en ook Linda! Bedankt!
Maar wat mij betreft springen de pumps Gianvito Rossi er zeer zeker uit! Prachtige pumps!

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 05 jan 2017 - 13:58

Mooi overzicht . Met alle respect: ruim 400 paar schoenen is wel heel erg veel. Ze lijkt wel op Imelda Marcos. Bij elk jurkje een paar schoenen? Het kan , denk ik, wel een tandje minder.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 05 jan 2017 - 16:21

Ik zit even te denken, maar is 400 over al die jaren echt zo veel? Ik vind persoonlijk schoenen soms best wel mode-gevoelig. Sommige schoenen die ik 6 jaar geleden vaak droeg staan nu in de kast te wachten op een volgend (mode-)leven. Ik heb even snel rekenend afgelopen jaar al minstens 13 paar schoenen/pumps/instappers/laarzen/sandaaltjes etc gekocht en gerouleerd. En dan heb ik geen representatief beroep waarbij gelet wordt of mijn schoenen qua kleur en stijl wel matchen met de outfit....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 05 jan 2017 - 13:57

De pumps van Gianvito Rossi vind ik echt de allermooiste. In ieder opzicht geslaagd.

afbeelding van Paulien

Paulien

vrijdag 06 jan 2017 - 08:10

Mee eens!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 06 jan 2017 - 09:57

LOL: drie-dubbel mee eens! :)

afbeelding van Paulien

Paulien

vrijdag 06 jan 2017 - 08:10

Mee eens!

afbeelding van Paulien

Paulien

vrijdag 06 jan 2017 - 08:09

Mee eens!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?