In Máxima's hoedenkamer zijn tientallen hoeden te vinden die slechts één keer zijn gedragen. Denk aan opvallende exemplaren zoals de rode hoed die we zagen tijdens het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, maar ook heel wat minder opvallende hoeden worden soms maar eenmaal gedragen. De reden zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar gelukkig zijn er in Máxima's hoedenkamer ook tientallen hoeden te vinden die juist heel vaak gedragen worden. In de serie 'Máxima's favoriete hoeden' kijken we wat uitgebreider naar deze hoofddeksels. Deze keer aan de beurt: Máxima's zwarte pillbox met strikgarnering. 

Favoriet. Wat is dat eigenlijk? De Dikke Van Dale omschrijft het begrip als 'lievelings-'. Wanneer we schrijven over Máxima's favoriete hoeden, benoemen we dus de lievelingshoeden van de koningin. Maar kan een zwarte hoed met een verdrietige associatie wel een lievelingshoed zijn? Of wordt het hoofddeksel simpelweg vaak gedragen omdat het een geschikt hoofddeksel is en ingetogenheid past bij verdrietige situaties? Het antwoord op deze vraag zullen we waarschijnlijk nooit krijgen, maar een ding is zeker: de zwarte pillbox met strikgarnering valt in de smaak. Zowel bij Máxima als bij ons. De eerste keer dat we de pillbox zagen was tijdens de herdenkingsdienst voor prins Friso en sindsdien hebben we het dophoedje nog vijf keer gezien. Tweemaal tijdens de Nationale Dodenherdenking, een keer tijdens de uitreiking van de Prix de Rome, een twee keer bij een herdenking. De ontwerper van de hoed is tot op de dag van vandaag helaas nog niet gevonden en het zou ook zomaar een ontwerp uit Máxima's eigen atelier kunnen zijn. Ook hier zullen we misischien nooit een antwoord op krijgen en juist dat maakt -wat mij betreft- het volgen van Máxima's mode zo leuk. Het triggert me, verbaast me en vermaakt me. Wat wil je nog meer? 

Kijkend naar bovenstaande en onderstaande foto's, vallen met name de verschillende kapsels op. Wat mij betreft past met name het derde en vierde kapsel perfect bij de hoed, terwijl ik het losse haar van look5 iets te glamoureus vind voor een herdenkingsdienst. Maar dat is puur mijn eigen gevoel en uiteraard geen waarheid. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Zelfs als het over eigenlijk maar over één hoofd gaat ;)

Van links naar recht: 
Máxima tijdens de herdenkingsdienst voor prins Friso, Máxima tijdens de herdenking van de slachtoffers van de MH-17, Nationale Dodenherdenking 2015. 

Van link naar rechts: 
Uitreiking Prix de Rome, Herdenkingsdienst prins Richard, Nationale Dodenherdenking 2017. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

donderdag 27 jul 2017 - 07:34

Prachtige pillbox! Vooral de combinatie met parel-oorbellen vind ik stijlvol. Opgestoken haar waarbij de lok niet zo laag over het voorhoofd valt, staat er het mooiste onder. Maar los haar kan ook heel goed.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 26 jul 2017 - 21:35

Vind het jammer dat er een strik oo zit, is een beetje jaren 90 model daardoor vind ik; toen hadden alle bruidsjurken ook strikken op rokken en pofmouwen

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 26 jul 2017 - 18:19

Een prachtige pillbox! Tijdloos.
Het mooist vind ik het bij een opgestoken kapsel. Dan staat het pittiger.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 26 jul 2017 - 18:01

Mooie hoed. Staat haar goed, vooral bij opgestoken haar. En eens met Josine dat dat losse geblondeerde (nep) haar tijdens een herdenkingsdienst ietwat glamourachtig oogst. Maar ja, onze Maxima is wel van de glamour en de bling-bling. Kwestie van smaak. Ik ben meer van'less is more'.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 26 jul 2017 - 17:50

Mooie vrouw met een mooie pillbox

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 26 jul 2017 - 17:47

Wat een geweldige pillbox is dit. Mooi model dat bij ieder herdenkings gelegenheid past. Ik vind deze hoed het mooist met opgestoken haar, maar bij de herdenkingsdienst van Friso zat het haar ook heel mooi. Ik hoop alleen dat ze nooit meer deze hoed bij de outfit van de prix de Rome aantrekt. Iets met vlag en modeerschuit...

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 26 jul 2017 - 15:47

Prachtig, verstild, ingetogen - en dan die éne eenvoudige oorbel of oorhanger.... ! Oooh....

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 26 jul 2017 - 14:08

Wat een grappige zin: het zou ook zomaar een ontwerp uit Máxima's eigen atelier kunnen zijn.
Ontwerpt ze dan zelf?

afbeelding van Lies

Lies

woensdag 26 jul 2017 - 20:58

Ja, dat vroeg ik me ook af. Ik weet dat ze van borduren houdt, maar misschien ook van hoeden ontwerpen?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 27 jul 2017 - 11:56

De kamenierster heeft les gehad in het maken van hoeden :) Nu denk ik dat dit vooral is gedaan voor kleine aanpassingen, maar wie weet!

afbeelding van Lies

Lies

donderdag 27 jul 2017 - 20:45

Oh, wat leuk zeg. Voor welke aanpassingen zou haar kamenierster allemaal verantwoordelijk zijn? Ik word hier heel nieuwsgierig van.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 26 jul 2017 - 13:05

Mooie en zeer geschikte pilbox. Staat haar heel goed. Ik vind m ook goed staan op lang haar.
Minder goed staat ie bij het flodderjurkje.
Hij hoort bij meer formele bijeenkomsten.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 26 jul 2017 - 12:17

ik vind Maxima het mooist in het zwart .

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 26 jul 2017 - 10:40

Ja,. Ze oogt dan gespannen en krijgt een heel andere uitstraling.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?