In de koninklijke kluis liggen heel wat juwelen te wachten op een feestje. Het kleine saffieren diadeem is er daar één van. 

Van 2001 tot 2020 heeft Máxima 17 verschillende diademen gedragen. Van historische topstukken tot mooie glimmers die zijn ontstaan uit een sterk staaltje mixen & matchen. Het kleine saffieren diadeem valt mijns inziens in die laatste categorie.

Je zou het nu niet meer zeggen, maar tot veertig jaar geleden deden de stenen dienst als collier of onderdeel van een collier. Op onderstaande foto zien we het saffieren collier dat koning Willem lll in 1879 aan Emma gaf als huwelijksgeschenk. Na een bezoek aan de juwelier gaat het juweel nu door het leven als diadeem. 

Om het juweel nog wat extra body te geven, zijn er op het "nieuwe" diadeem ook nog vijf ornamenten uit Wilhelmina's huwelijksgeschenk gemonteerd. 

Na twee uitsneden, zal ik de foto van prinses Beatrix ook maar even in z'n geheel plaatsen. Wel net zo leuk ;-)

Tot nu toe hebben we Máxima slechts één keer gezien met het juweel. Omdat het juweel qua omvang vrij bescheiden is, zou ik hem graag eens zien bij een staatsbanket met een republiek. Máxima draagt dan vaak wél een diadeem en de president(svrouw) niet. Deze bescheiden keuze (met gebloemde jurk van Carolina Herrera) zou ik dan een prachtige keuze vinden. 

En als toetje nog even wat inspiratie voor de dames die met dit hete weer hun haar graag opsteken. 

Wil je nog veel meer lezen over de koninklijke juwelen? Neem dan een kijkje op de instagrampagina van Edwin, DutchRoyalJewels. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 15 aug 2020 - 13:32

Heel mooi diadeem. Staat beide dames erg goed.
Wat zag Máxima er prachtig uit met die blauwe jurk!
Nu wachten op de volgende generatie voor een “draagmoment”.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 14 aug 2020 - 18:04

...dank U voor de mooie foto's en beschrijving van dit enigszins bescheiden juweel, wat zelden is gedragen. Jammer, daarvoor is het veel te kostbaar en prachtig in elkaar gezet. Ook interessant te weten, wat er met de 'rest' van het imposante, pompeuze
huwelijksgeschenk (diadeem en collier) is gebeurd. In de originele vorm nauwelijks nog draagbaar door de hoogte en zeker ook gewicht. Vooral ook mooi 'beginners' diadeem vcoor de jonge Prinsessen. Amalia zou de schitterende blauwe japon zeker heel
goed staan.

afbeelding van Tony

Tony

vrijdag 14 aug 2020 - 18:00

Heel mooi! Staat beide dames erg goed deze kleur blauw. Interessant om te lezen hoe dit uiteindelijke diadeem is samengesteld uit verschillende juwelen, erg creatief en goed geslaagd!

afbeelding van Maria48

Maria48

vrijdag 14 aug 2020 - 16:03

Prachtig diadeem, staat schitterend bij prinses Beatrix, past mooi bij de jurk, en omdat het haar hoog opgemaakt is valt het diadeem daar mooi overheen. Ook bij Maxima staat het diadeem geweldig, deze kleur blauw staat bij koninklijke hoogheden goed

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 14 aug 2020 - 18:19

Nou, niet alleen bij koninklijke hoogheden hoor! ;-)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 14 aug 2020 - 14:36

Prachtig, zowel bij Beatrix als bij Maxima!
Beiden vind ik blauw juist erg goed staan, een fris geheel.
Zeker ook een mooi diadeem voor één van de prinsessen in de toekomst, ik kan niet wachten om die dames in gala te zien! De broche die Beatrix op haar ceintuur heeft, gebruikt Maxima als broche.
En de oorhangers lijken mij aan de bovenkant ook hetzelfde, alleen is er iets anders aan gehangen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 14 aug 2020 - 14:19

Mooi diadeem.. maar Máxima en blauw... ik houd er gewoon niet van.
Dit zou een mooi diadeem zijn voor Amalia of 1 van haar zussen. Maar Beatrix staat het ook prachtig.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 14 aug 2020 - 14:07

Prachtig diadeem. Jammer dat het niet vaker gedragen wordt. Maar met in het vooruitzicht dat de prinsessen 18 jaar worden, komen dit soort diademen misschien vaker aan bod.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 14 aug 2020 - 13:38

Echt cute. Staat zowel Beatrix meer liggend in t haar zeer goed als bij Máxima. Dank Edwin. Ik hoop op snel weer gelegenheden waar die kan worden gedragen.... maar niet realistisch denk ik...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?