Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 21 apr 13 reacties

Hier koopt Mette-Marit haar kleding

Zeg je Mette-Marit, dan zeg je gelaagde rokken, jurken met bloemetjes, bedekkende avondjurken en effen mantelpakjes. Maar voor welke ontwerpers kiest ze eigenlijk? Hier een greep uit de collectie van haar ontwerpers en de labels waar ze graag shopt.

Emilio Pucci

Zeg je Mette-Marit, dan zeg je ook Emilio Pucci én laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Je moet er van houden, maar persoonlijk vind ik ze prachtig. Daarom durf ik wel te beweren dat de prachtigste galajurken die ze heeft gedragen, van de hand van Emilio Pucci komen! Hier zien we kroonprinses Mette-Marit in een prachtige rode japon van Emilio Pucci tijdens het galadiner voor het huwelijk van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stephanie in Luxemburg.

Foto ©PPE/Nieboer

Werkelijk stunning, deze schitterende zachtblauwe japon, die Mette-Marit droeg tijdens het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel in Stockholm (2010). Leuk om te weten: het personage Elsa van Frozen is geïnspireerd op deze look.

Foto ©PPE/Nieboer

Bij het galaconcert voorafgaand aan het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel, droeg Mette-Marit deze schitterende roze wolk van een japon. Opnieuw een ontwerp van Pucci.

Foto ©PPE/Nieboer

Vervolgens het huwelijk van prinses Madeleine van Zweden. Hier droeg kroonprinses Mette-Marit deze prachtige kanten japon van Emilio Pucci. Op de bovenste foto draagt ze de japon met bijpassende cape, op de onderste foto zonder cape.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

En dan ineens draagt ze tijdens een gala voor het Noorse parlement in 2015 in een heel eenvoudige witte japon van Emilio Pucci. Deze japon droeg ze ook op een officiële foto.

 Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Valentino

Haar veelvuldige keuze voor Valentino leverde haar veel kritiek op. De prinses zou teveel geld uitgeven aan kleding. Inmiddels is de storm weer gaan liggen.

Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.

Nog een jurk van Valentino, die is gedragen op een officiële foto.

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

In een galajurk van Valentino bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Foto ©PPE/Nieboer

Een chic dagjurkje van Valentino. Ook droeg ze regelmatig mantelpakjes van Valentino.

Carolina Herrera

Deze mantel in een prachtige paarse kleur, is een ontwerp van Carolina Herrera.

Zimmermann

Zeg je Zimmermann, dan zeg je bohemian chic.

In een japon van Zimmermann tijdens een diner ter ere van de confirmatie van prinses Ingrid Alexandra op Skaugum.

Giambattista Valli

Een jurk van Giambattista Valli. Wel opvallend, met dat zwarte gedeelte bij de halslijn.

BSR

Voorafgaand aan het huwelijk van prins Carl Philip en prinses Sofia droeg Mette-Marit een gebloemde japon van Giambattista Valli. Wat mij betreft is deze voor herhaling vatbaar!

Foto ©PPE/Nieboer

Erdem

Prinses Mette-Marit heeft ook regelmatig kleding gedragen van het label Erdem. Daar hebben we opnieuw bloemetjes.

BSR

Alexander McQueen

Regelmatig kiest Mette-Marit ook voor Britse merken, zoals bijvoorbeeld Alexander McQueen. Wat een stijlvolle mantel is dit!

By Timo

Het Noorse label By Timo is 1 van de favorieten voor dagkleding van kroonprinses Mette-Marit.

Foto ©PPE/Nieboer

Vilshenko

Super leuk vlot jurkje van Vilshenko.

Een de laatste outfit van deze blog: een lila jurk van Vilshenko. De Luxemburgse prinses Claire heeft hem ook en droeg hem zelfs op dezelfde dag.

BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Lekker op zaterdagmiddag, terwijl de regen hier tegen de ruiten tikkelt, genieten van de getoonde collectie van Mette-Marit.
Bovenaan mijn lijstje staan de galajaponnen op foto 1-2-4-5-7.
Écht heel chique en mooi!
De japon met dat zwarte slabbetje van Giambattista Valli vind ik een misser!
En de jurk die M-M droeg tijdens de inhuldiging van onze koning heb ik op zitten staren en gedacht: zou ze met het patroon op deze stof willen refereren aan ons Delfts Blauw misschien? Zéker voor deze plechtigheid zou ik hem niet gekozen hebben.
Sommige bloemetjesjurken vind ik wel aardig, maar er zitten ook exemplaren bij die mij aan gezellige nachtponnetjes doen denken.
En de effen witte jurken gaat mijn voorkeur niet naar uit; zeker niet de kanten exemplaren die ik associeer met vitrage.
Alles bij elkaar: prachtig overzicht hoor.
Haar lieve uitstraling vind ik het allermooist!

Ik zie deze oproep nu pas: Caroline van Hannover/Monaco. Ook haar schoondochter Beatrice vind ik een stijlicoon, maar is in NL wellicht minder bekend om een blog over te maken.

Prinses Diana, Meghan, prinses Gracia, Sheikha Moza, Koningin Noor, Sarah Ferguson, Beatrice, Eugenie.

Prinses Elisabeth van België of prinses Catherine

Ik zou het heel leuk vinden om prinses Margriet als Royal van de maand te zien!

Laurentien met haar leuke, eigen, soms bijzondere stijl?

Maria Theresia van Luxemburg ?

M-M droeg ook mijn meest geliefde koninklijke BRUIDSJURK : eenvoudig, maar toch zo ontzettend mooi !!

Je hebt hier wel echt de mooiste exemplaren gedeeld. De Emilio Pucci jurken en die van Valentino zijn super, terwijl dat echt niet voor alle ontwerpen van Valentino geldt. De witte mantel van McQueen is echt een topper!

Romantische stijl, veel bloemetjes, kant en roesjes. De minste vind ik de japon die ze aan had bij de inhuldiging van WA, net gordijnstof. De look met de witte mantel van Alexander McQueen komt wat moderner over vergeleken met bovenstaande items die ik noemde.