Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 jun 0 reacties

Máxima's zakkenparade

Zakken kunnen héúl praktisch zijn, maar met een hofdame op haar hielen heeft Máxima daar natuurlijk helemaal geen boodschap aan. Nee, áls zij überhaupt voor zakken kiest, heeft dat vooral te maken met een esthetische keuze. Kijk maar. 

Laten we beginnen met de zachtroze robe manteau van Claes Iversen, want die staatnog altijd hoog bovenaan mijn verlanglijstje. De heerlijke stoffenmix, de subtiele kleurverschillende, de geometrische belijning: wat een heerlijke dosis elegantie en verfijning. Afgezien van de zakken dan, want die zijn vooral groot, stoer en enorm. Misschien oogt dat als een onbedoeld stijlclash, maar niets minder is waar. Bij het ontwerpen speelt Iversen al seizoenenlang met de balans tussen feminine en stoer. De ene keer zien we dat laatste terug in een brede leren riem, dan weer in een grote zak. Ik hou er wel van, dat onverwachte. 

Máxima's wollen mantel van Jan Taminiau is voorzien van steekzakken met zakstrook, die minder in het oog springen, maar wel het grote vlak wat breken. 

Klepzakken hebben vaak eenzelfde functie.


 

Als je een mantel van scuba (duikpakkenstof) zo kunt afwerken, ben je wel echt een pro. 

Bij een casual denim-jurk kunnen zakken natuurlijk altijd. 

Bij deze mantel kan Máxima lekker doorzakken 😉 

Ook hier een dubbele (sier)zak: 

Van boven tot onder een zak, maar dan wel een heule mooie 😉 

En last but not least deze witte top met XXL-zakken, die het subtiele peplumeffect krachtig benadrukken. 

Wat ik van zakken vind? Als koningin moet je elke keer weer met iets anders voor de dag komen, en ik kan me goed voorstellen dat je dan alle opties aangrijpt. Van plooien, splitten, kragen en mouwen tot allerlei soorten zakken. Tegelijkertijd heeft een zak ook iets praktisch,  en het heerlijke van couture en koninklijke mode is juist dat het esthetische voor het praktische gaat. Kijk maar naar de handschoenen, hoeden, torenhoge hakken en los omgeslagen mantels die worden gedragen door Máxima en consorten. De doorsnee vrouw draagt dat niet naar kantoor. Het achterwege laten van zakken associeer ik daarom ook wel met luxe, rijkdom en stijl, maar als een ontwerper er een creatieve draai aan kan geven zoals bij de eerste en laatste look, dan zeg ik enthousiast: I want more! 

Shoppen à la Máxima
Meedoen aan Máxima's zakkenparade? Dat kan met deze oranje blazer van Claudia Sträter. 

Ook leuk: roze top met pofmouwen en schattige steekzakken van Vanilla. 63,00. 

Alexia wordt nog weleens gespot in kleding van Ba&sh. Daar komt deze witte top met opgestikte zakken ook vandaan. 

Zwarte blazer met fluwelen zakken. 

Bij deze witte jurk van Hugo Boss kun je de zakken niet missen, en toch is het plaatje subtiel en verfijnd. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments