Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 mei 0 reacties

Máxima's mogelijkheden voor 13in31

Ken je het 13in31-idee al? Om verspilling in de modeindustrie te voorkomen, worden modeliefhebbers aangemoedigd om met 13 kledingstukken 31 verschillende looks te creëren. Ik ben gaan snuffelen in Máxima's garderobe en kwam tot deze samenstelling. 

Omdat staatsbezoeken en andere formelere gelegenheden vragen, en soms zelfs smeken, om nieuwe kleding, heb ik bewust gekozen voor wat informelere looks. En om te beginnen heb ik een grijze kokerrok uitgezocht. Qua kleur en model kan dit item perfect gecombineerd worden. Om de boel overzichtelijk te houden, heb ik er een zusje van opgezocht. Je scoort deze grijze midi-rok van Karen by Simonsen voor 120 euro bij Zalando.

Rood is Máxima's mooiste kleur, dus die mag uiteraard ook niet ontbreken. In haar kast vond ik een mooi colbert van Claes Iversen. Het zusje, een rode blazer van Claudie Pierlot, is bij de Bijenkorf te koop voor 325 euro. Het is dat ik al drie rode blazers heb, want anders had ik hem vanwege de mooie kraag echt op mijn wishlist gezet. 

Een gouden top en bordeauxrode rok mogen ook niet ontbreken. Máxima's top en rok komen bij Natan vandaan. De gouden top op rechts scoor je voor €26,90 hier, de rode kokerrok à €69,30 hier

Omdat aansluitende broeken doorgaans een wat hipper totaalplaatje opleveren, heb ik als aanmoediging voor Máxima ook een skinny jeans uit haar kast gehaald. Het kledingstuk kwam in beeld tijdens de zomerfotosessie in 2012. Het witte zusje op rechts scoor  je voor €19,99 hier. 

Een beige pantalon is ook zo'n allemansvriend. Een kopie ervan scoor je hier voor €29,90. 

Bij mij zijn ze altijd binnen tien minuten versierd met kinderhandjes (en nog erger: kindersnot, haha), maar als je een wat georganiseerder leven lijdt, dan is een witte blouse een echte musthave. Het exemplaar op rechts scoor je hier voor €26,90. 

Een zilveren blouse is misschien net iets feestelijker. Ik vond een look a like met strik à €53,95. 

We zijn alweer bij 9. Omdat ik hou van duurzame mode, heb ik Máxima's rok van raffia uitgezocht. Het alternatief is een fijngebreide midi-rok van Vanilla. 

Een gestreepte top heeft vrijwel elke dame wel in de kast liggen, en Máxima dus ook. Als ze net een vleugje chiquer gekleed moet gaan, zou ze ook kunnen kiezen voor een gestreepte blouse van Mart Visser à €79,95. 

Thinking Pink is ook helemaal à la Máxima, dus daarom heb ik dit fuchsia shirt van Michael Kors opgezocht. Het alternatief shop je hier. 

12. Om wat meer leven in de brouwerij te krijgen, heb ik ook een gele broek van Zara uitgezocht. (Tijdens het snuffelen viel het mij op dat de koningin eigenlijk vrij weinig seperates draagt en veel complete sets of jurken.)

En altijd handig: een donkere top met een leuk detail. In dit geval een bijzondere halslijn. Ik vond bij Steps een alternatief voor slechts 30 euro. 

Oké, en nu kunnen we gaan mixen en matchen. Laten we beginnen met de grijze rok, nummer 1. 
Combi 1: 1+2+7
Combi 2: 1+2+8
Combi 3: 1+2+10 
Combi 4: 1+2+13 
Combi 5: 1+7
Combi 6: 1+8 
Combi 7: 1+10 
Combi 8: 1+ 11
Combi 9: 1+13
Combi 10: 1+3

Dan de bordeaurode rok, nummer 4. 
Combi 11: 4 + 3 
Combi 12: 4 + 7 
Combi 13: 4 + 8 
Combi 14: 4 + 10 
Combi 15: 4 + 11 
Combi 16: 4 + 13 

Nu zijn we al op de helft. Ik kan de rest van de cijfers ook wel uitwerken, maar dan wordt het ook zo'n opsomming. In plaats daarvan vraag ik jou om de mooiste set met bovenstaande items samen te stellen. Waar ga jij dan voor? Ik zou 1 en 10 graag eens samen zien, of 4 en 10. Mooie blauwe pumps erbij en klaar. 

Foto's met dank aan PPE Agency 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments