Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 mrt 0 reacties

Máxima's mode in 2006 – deel 1

Af en toe vind ik het heerlijk om even lekker te grasduinen in mijn archief. Daarom deze blog over Máxima's kleding van januari-april 2006. 

Avondjurken: 
Met twee staatsbezoeken en enkele premières  in haar agenda mocht Máxima in de eerste maanden van 2006 meermaals een avondjurk en diamanten tevoorschijn halen. Zo droeg ze een zwarte avondjurk met fluwelen tailleband en diep decolleté, een zwarte cocktailjurk met transparant lijfje rondom de buik en een paarse cocktailjurk met opnieuw een gewaagd decolleté. Ik denk dat we de eerste en laatste outfit niet meer zo snel terug gaan zien, maar wie weet gaat ze ons nog verrassen. 

Voor een verjaardagsfeest in Zweden kocht Máxima bij Benito Fernandez een japon van bruin kant. Op het lijfje is de creatie versierd met kleurrijke kraaltjes. 

Ook een japon van oranje zijde met bruin kant kocht Máxima bij de Argentijnse ontwerper. 

En driemaal is scheepsrecht: ook dit rode sprookje bestelde Máxima bij Fernandez. 

Robe manteaus:
Qua robe manteaus en mantels kon Máxima in 2006 goed slagen bij Natan, maar ook Chanel (nummer 2) kreeg een kans. 

Mantel nummer 8 (met bloemen, rechts) heb ik na al die jaren nog steeds niet gevonden. Iemand tips?

Deux-pièces met rok/jurken:
Tegenwoordig draagt Máxima met grote regelmaat jurken, maar in het jaar 2006 ging haar voorkeur meer uit naar een rok met een jasje. De jurk van Koninginnedag 2006, een ontwerp van Marni, is hierop een uitzondering (tweede collage, rechts). 

Deux-pièces met pantalon: 
Broeken droeg Máxima in 2006 ook wel. Veelal van Natan en met wijde pijpen. 

Van alle looks zou ik de witte pantalon met zwart/wit jasje nog weleens terug willen zien (laatste collage, links) en ook de bruine avondjurk kan mij wel bekoren. 

Foto's met dank aan PPE Agency

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments