Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 jun 0 reacties

Máxima's minaudière van Begum Khan

In Máxima's indrukwekkende inloopkast zijn meerdere minaudières te vinden. Misschien komt deze term over als abracadabra, maar in feite is een minaudière 'gewoon' een juweel dat als tas wordt gebruikt. Het prestigieuze juweliershuis Van Cleef & Arpel bracht in de jaren dertig de eerste avondtas van zilver en goud op de markt en door de jaren heen zijn heel wat juweliers en tassenontwerpers gevolgd. In de blog van vandaag kijken we naar Máxima's nieuwste minaudière van gevlochten zilver. 

Al voor de inhuldiging werd Máxima -als prinses- meermaals gespot met een elegante avondtas van gevlochten zilver. Na lang speurwerk werd duidelijk dat het juweeltje uit de collectie van de Filipijnse ontwerpster Celestina kwam, die haar tassen onder andere verkocht via de website Net-à-porter. Door de neutrale kleur kon Máxima de minaudière bij de meest uiteenlopende jurken dragen en ook in Portugal leek hij weer in beeld te komen. Bij het bestuderen van haarscherpe foto's werd echter duidelijk dat het ging om een nieuw exemplaar. Op het zilverkleurige vlechtwerk was namelijk een 'boos oog' te zien. 

Met dank aan JAusten kan ik jullie nu vertellen dat Máxima nieuwe minaudière uit de collectie van Begum Khan komt. Een leuke verrassing, want de Turkse ontwerpster zet zich al jaren intensief in voor vrouwenrechten. Haar tassen en sieraden leveren werk op voor getalenteerde vrouwen én benadrukken op krachtige wijze de kracht van vrouwen. Mooi dat Máxima juist bij dit merk geslaagd is.

Máxima's tasje van Begum Khan is gemaakt van (verzilverd) messing en kleine edelstenen. Online is de minaudière te koop voor 1750 dollar. Het is niet bekend of Máxima de tas zelf heeft gekocht of dat er sprake is van een geschenk. In koninklijke kringen is dat laatste geen uitzondering. 

Close-up van het boze oog:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments