Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 mrt 0 reacties

Máxima's kleding met ruches of volants

Koningin Máxima laat zich over het algemeen niet beperken door één stijl of ontwerper, maar wie een spreekwoordelijk kijkje neemt in haar uitgebreide garderobe, ziet wel vooral chique kleding met vrij strakke lijnen. Weelderig borduurwerk, romantische ruches en popperige prinsessenjurken laat de koningin liever over aan haar collega Letizia. Toch zijn er wel wat uitzonderingen voorbij gekomen in de afgelopen jaren. In deze blog een overzicht van Máxima’s kleding met ruches en volants.

Ruches en volants zijn al zo oud als de weg naar Rome. In vroegere tijden werd kleding namelijk bijeen gebonden met een koord, en over de koordjes bungelde dan een randje stof. Voilá: ruches of volants.

Door de eeuwen heen stond de mode natuurlijk niet stil en de technische mogelijkheden op modegebied ook zeker niet. Ruches en volants groeiden daarom in verloop van tijd uit van noodzakelijk kwaad tot een modieuze decoratie. Tot op de dag van vandaag, want het huidige modebeeld wordt overspoeld met ‘luifeltjes’.  Hoogste tijd dus voor een overzicht van Máxima’s kleding met ruches en volants. Ingetogen exemplaren komen voorbij, maar Máxima zou Máxima niet zijn als er geen maximale varianten in haar kast zouden hangen.

Maar voor we gaan genieten van alle foto’s, eerst nog even een korte uitleg over het verschil tussen ruches en volants. De termen worden tegenwoordig vaak door elkaar gehaald, maar technisch gezien is er wel degelijk een verschil. Ruches zijn namelijk rechte strookjes stof die worden opgerimpeld, terwijl volants worden gemaakt van een cirkelvormig stuk stof. Het resultaat is een waaier aan stof, zoals Máxima’s groene avondjurk van Lanvin ook wel laat zien.

Volants, volants en nog eens volants. 

Tijdens de voorbereiding voor deze blog zag ik een kleurrijk artikel voor me vol beeldmateriaal. Tijdens het selecteren van beeld bleek helaas dat Máxima slechts een paar outfits met ruches en/of volants heeft gedragen. Op de foto linksonder draagt Máxima officieel een jurk met kleine volants, maar voor het gemak heb ik hem maar even in de collage met ruches geplaatst. Anders stonden de twee foto's ook maar zo zielig naast elkaar.Volants en ruches zijn blijkbaar niet écht Máxima's ding en als ik kijk naar bovenstaande beelden, begrijp ik dat ook wel. Het is leuk voor de afwisseling, maar het haalt mijns inziens niet het beste in haar naar boven. 

Foto's:www.ppe-agency.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments