Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 dec 0 reacties

Máxima's jumpsuits

Ze draagt ze niet heel vaak, maar áls Máxima een jumpsuit draagt, dan doet ze dat wel met veel enthousiasme. Daarom in dit blog een overzicht van de meest recente exemplaren. 

Natuurlijk beginnen we met het zwart-witte ontwerp van Roland Mouret. De winnende outfit van 2017. Wie weet trekt ze hem wel weer aan tijdens het kerstgala van aankomende woensdag. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Wie rood zegt, zegt Valentino. Deze jumpsuit komt dan ook van het Italiaanse modehuis. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Een jumpsuit als werktenue: waarom ook niet? Dit ontwerp met driekwart mouw komt van Natan. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Het voorpand van deze jumpsuit van Roksanda is gemaakt van een zwarte viscose crêpe met roze achterzijde. Het achterpand, je raadt het vast al wel, van zwarte viscose crêpe met een blauwe achterzijde. Dit kleurverschil levert een bijzonder totaalplaatje op, al werkt de belijning daar uiteraard ook aan mee.  (Ik had overigens liever deze jumpsuit van Roksanda gezien.)

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Een jumpsuit met print (van Etro) hangt ook in haar kledingkamer: 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Dag slanke lijn van Máxima, waar ben je in deze jumpsuit van Zara gebleven?

Van twee jumpsuits heb ik alleen een linkje: 
– Een bordeauxrode van Taminiau, gedragen in Japan. 
– Een kobaltblauwe van Issa, gedragen in Londen. 

Dit zwarte exemplaar van Elie Saab heeft prachtig kant bij de mouwen. Of het ontwerp rond de heupen flatteert, betwijfel ik. 

Ik weet dat deze jumpsuit, in de kleuren van de Nederlandse vlag, vaak bestempeld als een misser. Ik vind hem, afgezien van de bolero, eigenlijk wel leuk. Van mij mag ze hem nog wel een keer dragen met een mooi jasje tijdens een zakelijke trip. 

Als Máxima zich niet in politieke discussies wil mengen, moet ze deze stoere jumpsuit van Michael Kors aankomende woensdag niet dragen. Maar volgend jaar graag nog een keer dragen! 

Met vleermuismouwen zien we Máxima niet zo vaak, maar deze jumpsuit van Valentino heeft ze wel. 

Bovenstaande foto's kunnen wellicht wat vertekenen, maar ik denk dat we inmiddels wel kunnen concluderen dat het ene jumpsuit haar meer flatteert dan het andere. Waar ligt dat aan? Mijns inziens moet de koningin allereerst goed letten op de hoogte van de taille. Een jumpsuit zonder print kan een groot vlak opleveren rond de heuppartij, waardoor ze breder lijkt dan dat ze is. Een mooie strik, zoals bij de rode Valentino, voorkomt dit effect. Ten tweede speelt ook de stofkeuze een rol, en ten derde de breedte van haar broekspijpen. Zijn deze aspecten goed geregeld, dan zie ik haar ter afwisseling graag in een jumpsuit. Op foto 1 is ze toch een plaatje? Zijn de aspecten niet in orde, zoals bij de jumpsuit van Zara, dan zie ik haar veel liever in een kokerrok met mooie blouse. Heel veilig is Máxima's keuze voor jumpsuits dus niet, maar veilig is ook een woord dat (gelukkig) niet in Máxima's woordenboek voorkomt. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments