Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 sep 0 reacties

Máxima's hoed van vandaag is bepaald niet eenkennig

Koningin Máxima opende woensdagmiddag 15 september in Hoogezand het Huis van Cultuur en Bestuur van de gemeente Midden-Groningen. Hierin zijn de bibliotheek, de muziekschool, theater Kielzog en het gemeentehuis ondergebracht. Het nieuwe pand is in twee fasen gebouwd. In 2016 werd het cultuurdeel gerealiseerd. In de tweede fase het gemeentehuis.

Voor de feestelijke opening had de koningin een brede hoed opgezet, hoge hakken aangedaan en een paar mooie glimmers uit de kluis gehaald. Haar jurk, een ontwerp van het Griekse label Zeus + Dione, kennen we van een VN-reis naar Pakistan en heeft precies hetzelfde dessin als de groene max-jurk die op 3 september opdook bij de overdracht van het cultuurhuis. 

Dat de kleurstelling een dessin kan maken of breken, bewijst bovenstaande collage. Bij de groene variant vind ik het totaalplaatje sprankelen, bij de look van vandaag moet ik denken aan tante Thea uit Tholen. Ik mis een pepertje, ik mis wat zout, maar gelukkig maakt haar uitstraling veel goed. 

In Pakistan droeg Máxima de jurk dus ook, en ook gecombineerd met de geweven riem van Max Mara. 

Qua oorhangers draagt Máxima haar Deense glimmers van Ole Lynggaard. Wat mij betreft behoren de juweeltjes door de prijs (ruim 11000 euro) en de materialen (geel- en roségoud met topaas, rookkwarts en 12 diamanten á 0.2 karaat) wel tot de top van Máxima's fantasiejuwelen. 

De bruine hoed (van Fabienne Delvigne) laat zich goed combineren. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments