Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 jun 0 reacties

Máxima's half opgestoken haar

De gulden middenweg. Zo noem ik Máxima's half opgestoken kapsels ook wel. Want wow: wat staan ze haar goed. 

Als koningin Máxima op reis is, maakt ze nog weleens gebruik van een plaatselijke kapper. In Argentinië kun je dat goed zien, want daar duiken doorgaans net wat speelsere kapsels op met een flinke toef glansmiddel. Tijdens de G20 in Buenos Aires kon je dat goed zien. In plaats van losse lokken of een chique knot, zagen we haar daar met een half opgestoken kapsel de rode loper betreden.  Door de losse plukjes aan de voorzijde en de keurige middenscheiding, oogt het geheel zowel verzorgd als speels. Love it. 

De dag erna koos de koningin voor een vergelijkbare coupe, maar dit keer met een zijscheiding en wat krullen. 

Als er broches of hoeden in het spel zijn, kiest de koningin ook nog weleens voor het vastzetten van een zijpluk. Zo blijft het haar uit haar gezicht, blijft het accesoire zitten en kan ze haar blonde lokken toch los dragen. Zoals je op onderstaande collage kunt zien, is er bij de half opgestoken kapsels sprake van afwisseling. De ene keer zien we een simpel schuifje, dan weer een gedraaide lok en ook het verbergen van de bevestiging behoort tot de mogelijkheden. 

Af en toe is de lok zo kunstig gedrapeerd, dat je geen speldjes ziet. Vakmanschap! 

Af en toe wordt er ook gekozen voor een leuke twist door de lok óver het hoofd naar achter de leiden, en niet lángs het hoofd. 

Kijkend naar bovenstaande beelden hoop ik dat onze koningin in de toekomst het half opgestoken kapsel niet op stal zet. Het staat haar goed en met de juiste styling tillen ze haar looks naar een nog hoger niveau. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments