Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 04 okt 0 reacties

Máxima's Griekse armband van Elena Kougianou

Koningin Máxima is vaak in Griekenland te vinden en dat is terug te zien in haar garderobe. Griekse ambachten, stoffen en symbolen buitelen over elkaar heen en ook de gouden cuff (brede armband) van de VN-reis naar Vietnam blijkt een ontwerp uit Máxima's favoriete vakantieland te zijn. 

Bij Griekenland moet ik vooral denken aan prachtige stranden, heerlijk eten en een strakblauwe lucht. Met temperaturen boven de 35 graden Celsius had ik op vakantie écht geen zin om te gaan shoppen, maar gelukkig blijkt Máxima over wat meer doorzettingsvermogen te beschikken. Naast al haar kleurrijke maxi-jurken van Griekse designers en juwelen met boze ogen heeft de koningin nu ook een gouden armband van Elena Kougianou weten te scoren. 

De Griekse ontwerpster staat bekend om haar voorkeur voor vintage juwelen, filigree en felgekleurde edelstenen. Ook de geometie van Art Deco en de zachtheid van Art Nouveau spreken haar aan. Om haar Griekse roots vast te houden, werkt Kougianou nauw samen met lokale ambachtslieden. Alle producten die haar webshop verlaten zijn door deze aanpak handgemaakt en uniek. Máxima's kanten armband is bijvoorbeeld gemaakt van hele fijne metaaldraden. Geïnteresseerden moet ik helaas wel teleurstellen, want de gehele armbandencollectie van Elena Kougianou is inmiddels uitverkocht. 

~~advertentie~~

~~advertentie~~ 

Informatie met hartelijke dank aan Jane_Austen, onze gewaardeerde speurneus. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments