Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 28 aug 0 reacties

Máxima's eenmaal gedragen kleding: 2013

De inhuldiging voelt misschien nog wel als de dag van gisteren, maar inmiddels zijn we alweer ruim vier jaar verder. Een groot gedeelte van de kleding die Máxima droeg in het inhuldigingsjaar is al lang en breed opnieuw gedragen, maar toch hangen ook heel wat juweeltjes in Máxima's kast ongeduldig te wachten op een nieuw draagmoment. In deze log daarom de eenmaal gedragen kleding van 2013 in beeld. 

1. Beeldschone japon van Edouard Vermeulen. Volgens de ontwerper zou Máxima deze creatie in eerste instantie dragen op Prinsjesdag, maar uiteindelijk zagen we hem tijdens het staatsbezoek aan Brunei. Wie weet gaan we de jurk nog wel eens zien op de derde dinsdag van september, maar stiekem hoop ik dat toch niet. Lange jurken en hoeden maken voor mij het feest helemaal compleet. Gelegenheden te over om deze midi-jurk wél te dragen. 
2. Au. Ritueel verbranden. Zelfs met betere onderkleding, een ander kapsel en dichte schoenen kan deze jurk van Valentino mij niet bekoren. En dat komt niet alleen door de vale kleuren. 
3. Gelukkig houdt het bij nummer 2 niet op en kunnen we even genieten van het volgende juweeltje: de japon met strik van jan Taminiau. Wat een topstuk. Heel snel opnieuw dragen, alstublieft! 

4. Ensemble van Natan. Tikkeltje te kort, maar wat mij betreft nog prima voor een werkbezoek. 
5. Ik hou hier zo van! Een strakke kokerrok met blouse. De bijzondere kleurencombinatie maakt mij ook blij, dus wat mij betreft zien we dit snel weer. 
6. Verliefd! Zwaar verliefd. Met andere schoenen zie ik deze jurk heel graag weer eens terug. 

7 en 8. Kleurrijke jurken van Etro, gedragen op de Antillen. Prima geschikt voor een warme avond in Griekenland, maar minder geschikt voor de temperaturen in Nederland. Mee in de koffer dus 😉 /
9. Deze outfit oogt aan de voorzijde erg klassiek, maar door de blote rug en opvallende accessoires is het wat mij betreft toch een eigentijdse koninginnelook. Ik zou het leuk vinden om de top nog eens terug te zien met een andere rok. In de enorme garderobe van Máxima is vast wel iets moois te vinden. 
10. Top en broek van Natan. Leuke combinatie, die ik -met andere schoenen- nog wel eens terug zou willen zien tijdens een informeel werkbezoek. 

11. Mooi groen is niet lelijk. Of toch wel? 
12. Witte basic top. Kan over 10 jaar nog steeds prima gedragen worden, maar ik kan ermee leven dat we dit kledingstuk niet meer gaan zien 😉 
13. Zwarte peplum met blauwe bies. Update: Gedragen op 26-09-2017

14. Beeldschoon. Héél graag zie ik deze creatie nog eens terug. Nu nog de juiste gelegenheid afwachten. Staatsbezoek Portugal misschien? 
15. Zwarte kleding wordt over het algemeen wel vaker gedragen, maar door het decolleté is dit ensemble wellicht minder geschikt voor de Nationale Dodenherdenking. Mag van mij dus wel in de kast blijven. Update: gedragen tijdens herdenkingsdienst prins Kardam. 
16. Top met pailletten van modehuis Natan. Erg geschikt voor bijvoorbeeld een staatsbezoek. 

17. Rok met pailletten en een donkerbruine blouse van Natan. 
18. Zwart/witte top, die ik nog wel eens wil zien op een kokerrok. Wel privé vaker gedragen in Argentinie. 
19. Kleurrijke blouse, die ik ook nog wel eens terug wil zien op een kokerrok. 

Foto's met dank aan: 
Monarchypress.com 
©FAO/IFAD/WFP/Petterik Wiggers
©FAO/IFAD/WFP/Eliza Deacon

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments