Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 feb 0 reacties

Máxima's Argentijnse sieraden

Tijdens de zomerfotosessie van 2018 draagt Máxima een gouden collier in de vorm van een adelaar. Het blijkt niet haar enige sieraad van Federico de Alzaga te zijn. 

Eerst maar even wat informatie over de ontwerper, want dan weten we over wie we praten. Federico de Alzaga is een Argentijn, die in zijn jeugd veel tijd doorbracht in de Andes, een bergketen in Zuid-Amerika. Zijn vroegere reizen inspireren hem nu tijdens het ontwerpen van zijn collectie, die hij verkoopt onder de naam Aracano. In Máxima's collier van de zomerfotosessie zie je iets terug van de Andescondor, een vogel met een spanwijdte van 2.70 tot 3.20 meter. 


Foto: PPE

In de bijpassende armband is het ontwerp van de condor ook terug te zien. En ja, het ontwerp is vrij grof, maar gelukkig wel uitgevoerd in verguld metaal. Anders zou het wel een heel duur geintje worden. 

En nu is er dus nóg een Aracano-juweel opgedoken bij de koningin. In de documentaire 'Máxima, pleitbezorger' zien we de koningin aan het werk in een vliegtuig. Om haar hals prijkt een zilveren slang. Het ontwerp komt uit de collectie van Federico de Alzaga en kost 1000 dollar. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments