Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mei 0 reacties

Máxima woont repetitie Songfestival bij

Als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas krijgt Máxima hele toffe werkbezoeken voorgeschoteld. Zo ook vandaag. 

Het programma begon vanmorgen bij de A.S. Talmaschool in Rotterdam. Of beter gezegd: bij de MuziekSpeeltuin bij A.S. Talmaschool. De stichting Méér Muziek in de Klas biedt kinderen die minder snel in aanraking komen met muziek hier de mogelijkheid om samen muziek te ontdekken. Het speeltoestel kan na schooltijd worden gebruikt om muziek te maken en onder schooltijd worden ingezet voor muziekonderwijs.

Aansluitend ging Koningin Máxima bij de A.S. Talmaschool in gesprek over wat muziek kan betekenen voor taalontwikkeling en kansengelijkheid in het onderwijs. Bij het gesprek waren onder meer  Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme, Monique Degeling, schoolleider A.S. Talmaschool, Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds en Dave Klein-Ensberg, directeur Jantje Beton en ambassadeur Méér Muziek in de Klas aanwezig. 

In de middag was Koningin Máxima samen met leerlingen van de school in Ahoy aanwezig bij de generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ook spraken Koningin Máxima en leerlingen met presentatrice Nikkie de Jager (Lees: Nikkie Tutorial) over muziek. Daarnaast verzorgde Méér Muziek in de Klas voorafgaande aan de generale repetitie een kort voorprogramma waarin muziek op school centraal stond. Bij aankomst bij Ahoy verwelkomden 28 kinderen van groep 6 van de Jozefschool uit Hoek van Holland Koningin Máxima met het lied ‘Superheld’.

Mode 
Met de inhoud van het programma zat het dus wel goed vandaag, en ook qua kleding viel het vandaag zeker niet tegen. Voor het ochtendprogramma had de koningin namelijk haar paarse jurk van Victoria Beckham uit de kast gehaald. 

Jurk van Victoria Beckham: 

De jurk kwam in oktober 2020 ook al in beeld tijdens een dagje Zoomen. 

Voor het middagprogramma viel haar keuze op een gele midi-jurk van Natan. 


Foto met dank aan Edwin Westenberg

De grijze bloemen zijn er in 3D opgezet. 

De verjaardagsarmband dook vandaag ook weer op. 

Jurk van Natan: 

Met de jurk in Argentinië: 

Nieuw vandaag: goudkleurige bloemoorbellen. Naar de ontwerper wordt nog gezocht. 

Ik denk, maar weet het niet zeker, dat het oorbellen zijn van Zara (links). 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments