Veren, stenen, leren bladeren, kralen: als het maar mooi is hangt Máxima het gerust om haar nek. Groot, groter, grootst lijkt hierbij haar motto te zijn. 

We beginnen met bloemen, want wiens leven wordt daar nu niet door opgevrolijkt? Máxima lijkt in ieder geval erg blij te zijn met de bloemenzee om haar nek, maar dit kan toch haast niet lekker dragen? Bij elke beweging voel je de punten in je borst prikken. Maar misschien moet ik niet zo praktisch Nederlands denken. 

Door naar nummer twee, misschien wel haar bekendste statement-collier: de kreeft. Het juweel werd door een Belgische sieradenontwerper gemaakt en vervolgens verkocht via Natan, Máxima's favoriete modehuis. 

Close-up:

Sinds 2009 spekt Máxima de kas van het Deense modelabel Monies maar al te graag. Geen wonder, want de juwelen zie je niet zomaar over het hoofd. Dat vind ik ook gelijk het leuke aan dit type colliers. Misschien zijn ze niet direct heel koninklijk en chic, maar ze brengen wel leven in de brouwerij. Lang verhaal kort: trek een simpele jurk aan, een leuk collier en je bent klaar om te gaan. 

 

Koningin Máxima bij bijeenkomst WOMEN Inc. | ModekoninginMaxima.nl

Deze "kiezelstenen" zijn er ook gekocht. 

Blijkbaar werkt Monies ook met leer. 

Bij grote colliers vind ik het wel belangrijk dat de elementen door het gewicht niet op een kluitje komen te hangen. Bij dit exemplaar, gekocht bij Natan, is het wel het geval. Maar de grote plus is natuurlijk de herfst-vibe ervan. 

Zin in een bijzondere kleurencombinatie? Et voilà: bordeaux met okergeel. De combinatie van veren en kralen pakt al even goed uit. 

Bij het bezoek van het Spaanse koningspaar koos Máxima voor een stekelig collier. Het meest heerlijke aan deze foto vind ik dat ze om haar hals een enorme berg plastic draagt en in haar oren peperdure diamanten uit Wilhelmina's nalatenschap. Een stijlclash waar je U tegen zegt, haha. 

Think Pink! Iets dergelijks moet Máxima gedacht hebben toen ze deze jurk en ketting bij elkaar zocht. 

 

Verandering van spijs doet eten, dus Máxima heeft ook een goudkleurig exemplaar in haar juwelenverzameling. Hier lees je meer over het bijzondere verhaal achter het juweel. 

Foto's met dank aan PPE Agency en Yvonne van Woudenberg 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 11 sep 2021 - 20:37

Ik hou wel van statement kettingen. Maar dan moet de rest van de outfit wel heel basic zijn. En dat doet ze over het algemeen heel goed.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 11 aug 2021 - 20:04

Wat een leukerds zitten erbij! Ik vind die grote kettingen Máxima heel mooi staan, zeker bij “basic” kleding in b.v. 1 kleur.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 11 aug 2021 - 09:36

De statement kettingen staan haar heel goed. Ze kan het goed hebben. De kreeft is het leukste! Daarna de roze, doet me denken aan koraal en dan de eerste met de bloemen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 aug 2021 - 20:33

Ik vind ze allemaal zeer goed staan bij Máxima!
Die 'stekelige' vind ik t leukst!
En de 'kreeft' is ook altijd gezellig!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 aug 2021 - 14:21

Super leuk dat wij een koningin hebben die ook qua sieraden buiten de gebaande paden gaat. De bloemenketting (nr1) en de kreeft blijven mijn favorieten. Ook de roze ketting bij de roze jurk is echt een topper!
De goudkleurige ketting van Moonies vind ik ook heel leuk. Moet zeggen dat de andere exemplaren wat minder favoriet zijn, maar wel heel goed gematcht bij haar kleding.

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 10 aug 2021 - 13:32

Het zijn stuk voor stuk prachtige halssieraden. Het past bij koningin Máxima. Heel mooi gecombineerd met oorbellen of oorknopjes. Je bent nu eenmaal koningin, of niet. Ze mag gezien worden.

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 10 aug 2021 - 13:17

Mooi overzicht om te zien. Vind persoonlijk niet alle kettingen even mooi. Ik mis alleen de "pinda ketting".

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 aug 2021 - 14:19

Ja die pinda ketting miste ik ook al :-)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?