Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 18 aug 0 reacties

Máxima: voor geen enkele kleur bang

Er zijn momenten waarop soberheid wenselijk is, maar er staan gelukkig ook heel wat afspraken in Máxima's agenda waarbij ze flink mag uitpakken met neonkleuren. Felgeel, felblauw, felrood: niets is onze koningin te dol. 

Als je zo alle beelden op een rij ziet, moet ik gelijk denken aan de accentueerstiften die ik gebruikte tijdens mijn studie Communicatie. Heel wat meters heb ik ermee weggestreept. Maar eigenlijk moet je de outfits natuurlijk los zien en los beoordelen. Daarom bespreek ik ze even stuk voor stuk. 

Outfit 1, de smurfenblauwe overhemdjurk, kennen we vast nog wel van de Appeltjes en de ontvangst van de Olympiërs. Een kakelverse outfit, die we vast nog veel vaker gaan zien. Het ontwerp is namelijk hartstikke tijdloos, of we moeten in 2022 opeens weer terug gaan naar de mini-jurk 😉

Outfit 2, de neongroene jurk met draperie bij de halslijn, komt net als de Smurf ook uit het atelier van Natan. Ik vind het niet Máxima's mooiste look ooit en dat komt ook deels door de combinatie blote arm en hoed. Een blote arm heeft al snel iets casuals, terwijl een hoed juist heel formeel is. Soms werkt die stijlclash heel goed, hier niet. Het rommelige kapsel speelt daar vast een rol bij. 

Door naar een hele geslaagde look van de koningin. Voor een trip naar Bonaire stopte ze in 2015 een knalgele jurk in haar koffer. Het kledingstuk ademt van top tot teen iets zomers uit. Dat past sowieso al bij het eiland en daarbij is geel ook nog eens de kleur van Bonaire. Twee vliegen in één klap. De oorbellen met knopen, een ontwerp van Fabienne Delvigne, wil ik al jarenlang eens namaken. Vind ze zo leuk!  (Ps. vergelijk het rokgedeelte eens met het rokgedeelte van de groene jurk hierboven. Gevalletje control C, Control V en toch oogt het totaalplaatje heel anders.)

Deze strapless avondjurk met gelaagd rokgedeelte kwam vaak voorbij in de serie top tien. Zelf vind ik het model niet in Máxima's voordeel werken omdat het zo opbolt rond de buik, maar de stof en het kapsel zijn natuurlijk onvergetelijk mooi. Ik snap de nominering dus wel en ik hoop dat Máxima deze blog ook ziet en denkt: he, dat kapsel gaan we nog eens doen. 

Als je Van Oranje heet dan is het natuurlijk wel een vanzelfsprekendheid dat er wat oranje looks in je kledingkast hangen. Net als alle voorgaande jurken is ook dit een ontwerp van Natan. De roklengte was destijds (2014) heel gebruikelijk, nu valt hij bijna in de categorie mini. Het Nederlandse weer is enorm afwisselend, maar de modewereld kan er ook wat van!  

Foto's met dank aan PPE Agency/Nieboer 
Onderste foto: Nieboer/Pool

Oproepje 
Omdat we inmiddels al weer wat jaren verder zijn, wil ik de serie Top 10 weer eens oppakken. Is er iemand die het leuk vindt om de tien mooiste looks op een rij te zetten, mail me dan via [email protected]. Inzendingen worden erg gewaardeerd. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments