Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 mrt 21 reacties

Máxima vliegt rond in een helikopter én schuift aan bij zakendiner

Als koningin kom je nog eens ergens. Gistermiddag vloog Máxima boven Gilze-Rijen rond in een chinook, ’s avonds schoof ze aan bij een zakendiner.

In de toekomst krijgt een groter deel van Nederland te maken met meer natuurbranden. Daarvoor waarschuwden experts van het KNMI en andere kenniscentra in een gezamenlijk rapport in januari 2023. De druk op het brandweersysteem zal hierdoor toenemen. Wanneer de brandweer een vuur zelf niet onder controle krijgt, kan een beroep gedaan worden op de Cougar- en Chinook-helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC).

Op vliegbasis Gilze-Rijen werd koningin Máxima bijgepraat over de blushelikopters. Ook mocht ze een training in de lucht bijwonen.

© Defensie Helikopter Commando/ MCD/Cristian Schrik

Toen een journalist na afloop grappend vroeg of ze ook nog even over de tuinen van Paleis Huis ten Bosch waren gevlogen, antwoordde Máxima lachend dat ze dat geen goed idee vond. De helikopters hebben namelijk 7500 liter water bij zich.

© Defensie Helikopter Commando/ MCD/Cristian Schrik

Na een opfrisbeurt en kledingwissel schoof de koningin vervolgens aan bij een diner in Brussel. Dat deed ze niet zomaar, want tijdens de 13e European Financial Services Round Table (EFR) voor bestuurders en voorzitters van Raden van Bestuur van Europese banken, verzekeringsmaatschappijen en Europese beleidsmakers sprak de koningin over financiële gezondheid.

Het paarse broekpak herken je misschien nog wel van de VN-reis naar Marokko, die vorige week plaatsvond. Het betreft een ontwerp van Claes Iversen.

Máxima in Marokko:

22-03-2023 VN-bezoek Marokko. (c) PPE/Schoemaker
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Na de Paasdagen is President Macron op bezoek, daarna komt t 10 jarig jubileum echt dichtbij, zie dat er een Podcast gemaakt is https://nos.nl/artikel/2470238-willem-alexander-blikt-terug-op-tien-jaar-koningschap-in-podcast-met-edwin-evers en we weten van de lunch op de 26e, zit er nog meer in t vat of blijft dat geheim? Bijv nieuwe Staatsieportretten?

Mooi dat de koningin de helikopterbrigade in beeld en onder de aandacht brengt. Superbelangrijke taken lijkt me. De koningin staat t legergroen prima. Ik houd wel van een stoere queen. En dan door……op naar Brussel.

Stoere koningin hebben we!

Fijn, Maxima in actie op diverse terreinen in de samenleving. Aan afwisseling geen gebrek.
Dit vergt ook best wel wat voorbereiding om zich te oriënteren op ieder werkbezoek.
Passend gekleed bij Defensie en later op de dag een zakelijke outfit, waarin ze netjes gekleed en gekapt voor het voetlicht verscheen.
Prachtige, warme kleur heeft dit pak!

Stoer!! En wat ziet ze er zoveel beter uit als het haar goed zit bij het tweede bezoek!

Dagje girl power😊. Stoer in de militaire kleding en zakelijk in d’r broekpak.

Máxima ziet er stoer en vooral enthousiast uit in de legerleiding. Mooi dat paarse pak en met de oorbellen en haar haar in een staartje ziet ze er prima uit.

Wat een stoere wissel. Van legeroverall naar zakelijk pak. Allebei heel tof. Ook haar haar zit ‘ s middags heel leuk met een verzorgde staart. Complimenten.

Wat een toffe foto’s van de helikoptervlucht. Trots op onze stoere koningin en dat stoere groene pak staat haar geweldig. Haar zakelijke look met het Iversen pak is ook echt een plaatje. Dit soort pakken zijn altijd goed en wat een mooie oorbellen!
Fijn dit soort blogs hier van een koningin in actie!

Zo stoer en leuk dat ze dat doet! En dit vliegerspak staat haar goed, net als het CI broekpak!
Zo’n breed palet aan lokale, nationale en internationale onderwerpen dekken ze zo met zn 2en aangevuld met af en toe Beatrix, Margriet en Laurentien.

Het pak kan haar goed staan maar …. betwijfel of maxima eigenlijk dit pak officieel mag dragen. Normaal – heb ik ergens gelezen – is het voorbehouden voor mensen die in dienst zijn (geweest) .

Zou dolgraag de Koning meer in de picture hebben. Laurentien hoeft voor mij absoluut niet.

Ik lees dat er een tiendelige podcast komt waar hij spreekt over zn tien jaar koningschap.

WA heeft veel onzichtbaar ‘binnenwerk’: ontvangen van nieuwe ambassadeurs, ministers, buitenlandse vertegenwoordigers waar niet veel persaandacht voor is.

Ook hij is veel in t land bij diverse clubs/organisaties/bedrijven. Haalt daarmee minder t nieuws, vaak maar een klein berichtje in de kranten. Zo was hij deze week bij 75 jaar politievrijwilligers. Wie is dat opgevallen? Wel een waardevol bezoek.
En waarom minder in t oog vallen ? Tja…de pers en t publiek volgen blijkbaar liever de koninklijke dames. Zo is dat ook bij Kate, Mathilde.

Laurentien is een beetje buiten beeld geraakt. Moderator Petra volgde haar nog een tijdje, maar buiten t jaarlijks voorlezen (dat ze goed doet en goed daar altijd weer aandacht voor vragen) en Prinsjesdag, Koningsdag, zie ik haar amper in t nieuws. Ook t schrijven van kinderboeken is opgehouden, geloof ik.

Beatrix weet met haar activiteiten vaak nog de media te bereiken ook al is dat een molen die gerestaureerd is.

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Wel grappig dat alle militairen de handen op de rug hebben maar Maxima niet. Zijn ze dat verplicht de militairen? Wel heel stoer dat ze dit doet en het groene pak staat haar goed.

Eerst stoer, dan zakelijk. Prima zo. Mooie oorbellen, zijn het die kwasten waar ook een beetje paars in zit?

Nou nou, ze zit helemaal in de pakkentijd zeg 😉
Maar die kleur is toch eigenlijk geen paars maar donkerrood?

Ik kijk op de iPad en die geeft altijd het meest neutraal de kleuren weer.
Ik heb nog even verder gezocht en deze kleur wordt beschreven als Bordeaux rood.
Het kan ook zijn dat jij Bordeaux rood paars vind 😄

Aubergine … ook goed? In ieder geval een mooie warme lievelingskleur van mij.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Aubergine zo ook kunnen 😄
Ik denk dat het pas goed te beoordelen is als je het in het echt ziet.