Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 23 apr 0 reacties

Máxima versus Kate: hoe sport je koninklijk?

Hoe sport je in stijl als je een royal bent? Koningin Máxima en hertogin Catherine denken daar heel verschillend over. 

Eerst even een terugblik op Máxima's looks van de Koningsspelen, want dan weten we waar we over praten. 

2013

Op vrijdag 26 april 2013 gaven de (toen nog) Prins van Oranje en Prinses Máxima het officiële startsein van de Koningsspelen op basisscholen De Triangel en Het Palet in Enschede. De Prinses koos voor een grijze, geruite mantel van Chanel. De bijpassende handtas komt eveneens van het Franse modehuis. 

2014

In 2014 werden de Koningsspelen georganiseerd in Ens. De Koningin was er niet bij, ze was hulpmoeder tijdens de Koningsspelen op de Bloemcampschool in Wassenaar, destijds de basisschool van Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Koning Willem-Alexander draagt een gestreept pak, een gestreept overhemd en een oranje stropdas.

2015

Het jaar erop werden de Koningsspelen gehouden in Leiden. Nu wel in aanwezigheid van Koningin Maxima. Ze ging gekleed in een maroonkleurige rok met een beige, lurex top van modehuis Natan. 

2016

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren op vrijdagochtend 22 april aanwezig bij een deel van de Koningsspelen in Amsterdam. Máxima droeg een roze japon met dierenprint van Natan, met daarover een bekende mantel van Natan. Haar zwarte handtas komt van het Belgische merk Delvaux. Ze maakte haar outfit compleet met bijpassende pumps van LK Bennett.

2017

Voor het eerst krijgen we een wat sportievere look te zien. De koningin gaat gekleed in een witte blouse van Natan op een grijze pantalon met wijde pijpen. Het gestreepte vest komt van modeketen Zara. De Koning draagt een stropdas met eendjespatroon van Salvatore Ferragamo.

2018

In dit jaar is de Koning opnieuw alleen bij de Koningsspelen. De Koningin is als speciaal gezant van de Verenigde Naties aanwezig bij een vergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank in Washington. 

2019

Ook nu is de Koning alleen bij de opening van de Koningsspelen. De Koningin is opnieuw aanwezig bij een vergadering van de VN. 

2020

Helaas kunnen de Koningsspelen i.v.m. het coronavirus niet doorgaan.

2021

Op 23 april 2021 is ons Koningspaar aanwezig bij de opening van de Koningsspelen in Amersfoort. De Koningin gaat gekleed in rood broekpak en bijpassende rode bloes van Claes Iversen. De mantel met bloemen is een ontwerp van Oscar de la Renta. Haar oorbellen in bloemvorm komen van Zara, de rode leren tas van Delvaux. 

2022

De Koning en Koningin geven het startsein voor de Koningsspelen op 22 april in Delft. Koningin Máxima draagt een witte jurk met daaroverheen een lang gilet in dezelfde wittint. Beide kledingstukken komen uit de collectie van Massimo Dutti. Nieuw dit jaar: platte schoenen. 

 

Onder de blog van gisteren werd meermaals opgemerkt dat een jurk met hakken niet direct past bij een sportief evenement met kinderen. Hertogin Catherine draagt tijdens een dergelijk evenement gerust een sportbroek met sneakers en een comfortabele trui. 


Uit de video blijkt wel dat sporten een stuk makkelijker gaat met een sportieve look. Als koningin Máxima gisteren had moeten sporten in haar jurk met hoge split, had dat vast heel bijzondere beelden opgeleverd. Aan de andere kant zullen vele aanwezigen maar één keer in hun leven de koningin in levende lijve zien en dan is wat pump and circumstance ook wel fijn. Naar welke look jouw voorkeur uitgaat, kun je hieronder aangeven.

Deze blog is geschreven door moderator Petra, van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments