Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 apr 49 reacties

Máxima verrast met knalgele top

De vorige keer combineerde ze haar lichtblauwe rok met een klassieke strikblouse, voor het Koningsdagconcert besloot Máxima het anders aan te pakken. Een felgele top werd uit de kast gehaald, met een verrassend resultaat.

Het Koningsdagconcert heeft dit jaar als thema ‘stemmen uit grenzeloos Emmen’. Er is een programma samengesteld met bijdragen van onder meer het Calefax rietkwintet, harpist Remy van Kesteren, zangeres Rosa da Silva en het Animato Kwartet. Zij brengen werken van Pietro Antonio Locatelli, George Gershwin, Leo Smit, Kinan Azmeh en van de in Emmen geboren Daniël Lohues. Ensemble BOI AKIH speelt een compositie van gitarist Niels Brouwer op een tekst van zangeres  Monica Akihary. Ook wordt een nieuw werk uitgevoerd dat Remy van Kesteren voor het Koningsdagconcert heeft geschreven.

Patrick van Katwijk

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke familie Koningsdag meeviert. Op uitnodiging van de gemeente Emmen en van de provincie Drenthe viert de Koninklijke familie op zaterdag 27 april Koningsdag mee in Emmen.

Mode
Outfit: lichtblauwe rok met ongelijke roklengte + een felgele top met raglanmouwen
Ontwerper: Natan
Eerder gedragen: de rok wel
Accessoires: pumps van Gianvito Rossi, juwelen van diamant en saffier, clutch van Bottega Veneta

Patrick van Katwijk

De vorige keer combineerde Máxima de rok met een lichtblauwe strikblouse. Wat een totaal ander plaatje!

Patrick van Katwijk

Prinses Laurentien koos voor een witte blouse en goudkleurige rok.

PPE

Stijlvol als altijd; prinses Beatrix.

PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
49 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat jammer van die supermooie rok! Het stond zo mooi met de lichtblauwe strikblouse en mooi opgestoken haar. En ook Laurentien, een van de grootste modemissers ooit. Hoe is het toch bij de dames opgekomen om zo op zo’n feestelijk evenement te verschijnen. En kon niemand ze tegenhouden ? Eigenlijk onvergeeflijk deze keuzes. Gauw vergeten.

Ben het eigenlijk helemaal eens met commentaren. De gele top is leuk, de rok is heel chique, maar bij elkaar geen top combinatie. Prinses Beatrix en de koning top. Laurentien gruwelijk, er komt bij vrijwel iedereen een moment dat je je gaderobe, haarstijl, makeup enz, eens kritisch moet bekijken of t nog bij je past. Ben bang dat Laurentien zo’n overweging nog niet heeft gemaakt, jammer ze heeft van zichzelf zo’n leuke uitstraling!

oh, ik vind het wel een hele leuke top, die gele . Ook leuk dat hij niet zo perfect-fit aansluit, maar ietwat ruim. Helaas: het is een mismatch met de rok, die op zich niet zozeer leuk, maar wel schitterend is. Twee stijlen die niet bij elkaar passen. Tja, Laurentien. eigenlijk hetzelfde: blouse en rok passen niet bij elkaar. En de gouden rok is ook nog eens afschuwelijk, van kleur en model. Koning en ex-koningin zien er veel beter gekleed uit. Aangetrouwd had er deze keer kennelijk niet het juiste gevoel bij, bij gelegenheid in combinatie met kledingkeuze zal ik maar zeggen.

Nee toch? Dit vind ik geen mooie combi en de top zit niet goed.
De koning ziet er goed uit. Beatrix blijft charmant.
Ik houd van de eigenzinnigheid van Laurentien, maar dit gaat ook mij te ver. Het oogt goedkoop, sorry.

Rok mooi top ook mooi alleen de combinatie niet. Ik vond de lichtblauwe blouse die ze de vorige keer bij de rok droeg vele malen beter. De schoenen en tasje schitterend. Ik zou de top privé dragen met jeans. Laurentien, typisch voor haar deze outfit maar daar is ook alles mee gezegd.

Ik had de strikblouse (of een andere blouse) mooier gevonden. Maar moet ook zeggen, als de gele top recht getrokken is, geeft het misschien toch een wat mooier beeld. Op deze foto zit het zo rommelig maar dat was hopelijk een momentopname.
De echte afknapper is voor mij Laurentien. Verschrikkelijk, wat een look. De moeke-rok trekt op aan de achterkant en maakt haar enorm breed. De wijde blouse is het niet erbij, het kapsel niet, de schoenen niet.

Laurentien ziet er uit alsof ze elk moment kan gaan jodelen… Maxima, wat is er mis met even een staart/knotje indoen. Het haar zo is aftands. WA en Bea heerlijk. Dus al met al toch de helft mooi! 😃

Ik snap de commentaren maar echt ik was live aanwezig en heb het niet zo ervaren. En wat is prinses Laurentien een leuke vrouw. Ik was al fan van haar maar nu nog meer. Petje af voor onze koning en koningin. Ook zo fijn dat prinses Beatrix aanwezig was. Nu duimen voor zonnig warm weer a.s. zaterdag oh en wat zou t fijn zijn als de kou verdreven is voor as zaterdag. Enfin, Emmen is er klaar voor! We hebben er zin in!

Goedemorgen Tantie, kunt u duiden wat u niet zo heeft ervaren?
Was u ook aanwezig bij het concert? 🎵
Fijn dat Emmen er klaar voor is, zo een groene en ruime stad 🌳

Jazeker PK020 dat wil ik zeker voor u doen. Weet u als je iemand in levende lijve ziet of ontmoet richt je je niet alleen op kleding. Het gezicht en de totale verschijning zijn voor mij dan belangrijker. Dus ik heb niet ervaren dat de rok van Laurentien scheef hing, dat haar blouse niet bij haar rok paste. Dat Màxima haar rok en blouse niet bij elkaar pasten. Wij hadden respect voor haar keuze want sommige bezoekers legden de link met Oekraïne. Wij, inwoners van Emmen, waren vereerd dat de koninklijke hoogheden de moeite hebben genomen om aanwezig te zijn bij het concert. Helaas heb ik het concert niet bijgewoond, maar stond ik op de beste plek ever aan het hek tegenover de uitgang. Zo’n leuke ervaring, want veel interactie.
Als het van de redactie mag wil ik best de filmpjes van het vertrek van de koninklijke hoogheden plaatsen. Maandagavond was voor mij en zo’n 50 andere mensen een avond met een gouden randje.
Ik hoop a s. zaterdag een mooi plekje te vinden langs de route zodat ik mooie foto’s kan maken(betekent om 06.00 aanwezig te zijn) Wie weet? Misschien kan ik mezelf portretteren met de koning of koningin. Ik hoop het. Is het gelukt? Dan laat ik t weten. Grappig toch dat het hart van een dame op senioren leeftijd harder gaat kloppen van dit evenement LoL

De koning ziet er zo moe uit! Beatrix is stijlvol. Op de foto is goed te zien dat haar benen gezwachteld zijn, slimme keuze om dan een broek draagt. Fijn dat ze erbij kan zijn. De rok van Máxima vind ik iets voor Sophie van Engeland qua lengte

Tsjonge, kijken ze niet in de spiegel voordat ze weggaan? Is er niemand die even meekijkt en zegt dat het allemaal niet zit en klopt? Ik snap dit echt niet.

Mooie rok van Maxima!
Voor de variatie eens een ceintuur omheen doen, zou ik zeggen!
Leuk dat ze nu een andere combi uitprobeert, maar deze top matcht naar mijn idee op geen enkele manier met de rok. Beiden komen dus niet tot hun recht.
Ook spijtig dat ze blijkbaar geen tijd had om het haar even te borstelen voor zo’n feestelijke avond….
Laurentien heeft niet de meest flatteuze match gemaakt voor haar combi-outfit, óf ze is ineens een paar pondjes zwaarder geworden.
Wat kan Beatrix toch bijzonder elegant met een cape omgaan….zó gracieus gedrapeerd!
De koning ziet er leuk uit hoor, al zou ik, gezien het gezelschap waarin hij verkeert voor een andere kleur stropdas gekozen hebben.
Maar misschien wou hij zich onderscheiden…?!

Ik vind dat de koning er vananvond het beste gekapt en gekleed er bij loopt van de drie op deze foto. Oh oh 😧maar goed, ze staat er maar weer.

Ik vind het een pittig geheel met de gele top. Beter als met de blauwe blouse. Dat was meer een outfit voor Mathilde.
Jammer van het haar, een kapsel kan je het niet noemen, want er is helemaal niets met het haar gedaan.
Over Laurentien zullen we het maar niet hebben. Die heeft even snel een isolatie/ warmtedeken van de Action om zich heen geslagen als rok. Ik ben bang dat ze het zelfs in haar winkeltje niet verkocht krijgt.

Last edited 26 dagen geleden by sjanine

Wat een taille!’ om jaloers op te zijn!
Een schitterende rok. De blauwe blouse met die sieraden was een plaatje maar toch wel wat klassiek. Dat maakte haar een echte queen voor de kids

Vandaag wat vlotter geprobeerd, maar t resultaat valt wat tegen. Ik zie de rok graag terug met een andere top.
(En haar dunne haar moet weer bijkomen van t touperen, lak en aanhechting steunhaar.)

👍 Helemaal met je eens siobhan

Haar komt niet bij, haar is een dood iets.

Haar mag dan dood zijn non-bihair, maar dat is je hoofdhuid niet.
Al die haarlak, spelden, aanhechting steunhaar kunnen een behoorlijke aanslag zijn op je hoofdhuid, zelfs tot hoofdpijn lijden.
Niet vreemd dus dat siobhan dat terecht schrijft.

Rok Maxima is mooi, schoenen erbij zijn mooi, tasje wil ik!, blouse is leuk; alleen niet bij elkaar🫣
Nee dit vind ik geen mooi plaatje, deze rok verdient een mooie blouse erbij met een luxe uitstraling (zoals de eerder gedragen combi met blauwe blouse). Het past zo niet bij elkaar (behalve als het verwijzing zou kunnen zijn naar Oekraïne, maar dat betwijfel ik). De rok heeft een te luxe uitstraling voor deze bijna sportieve top.
Een mooie zijden blouse erbij was prachtig geweest.
Laurentien ben ik meestal wel positief over, ik houd van haar eigen stijltje. Maar ook zij “vliegt de bocht uit” met wijd op wijd.
Rok is te kort en te wijd en lijkt wat “op te trekken” aan de achterkant, blouse is prima, maar op een strakke rok of een pantalon. Schoenen vind ik “too much” bij deze rok. Tasje is prima, maar komt beter tot z’n recht bij een rustiger look.
Prinses Beatrix in haar kenmerkende stijl evenals WA.
Ik zou zeggen: ” Niets te zien hier mensen, doorlopen” 😉😂

Wat jammer van de rok! Ik kan dit echt niet mooi vinden, een gemiste kans.
Laurentien is eigenzinnig in haar kledingkeuze, maar dit is overtreffende trap daarvan🫣. Beatrix charmant als altijd. Maar wat moet zij gedacht hebben van de kledingkeuze van haar schoondochters……

Oh dear!!! De blauwe rok vind ik prachtig maar met dit gele ding??? Ziet Laurentien er nog beter uit alleen dan weer die schoenen??? Alle lof voor prinses Beatrix, als altijd stijlvol en passend gekleed: chapeau voor deze dame!

😂 Never a dull moment met onze queen, ge-wel-dig!

💛&🩵 vind ik in combi wel verfrissend bovendien staat geel Máxima prachtig.

Mijn aandachtspunten:
* De top even goed aantrekken majesteit, deze kruipt nu wat omhoog.
* Uw middel oogt ietwat onaf, ceintuur, omgeknoopte sjaal oid?
* De schoenen vind ik jammer, althans de kleur.
* Ander kleur tasje aub – wellicht matchend met andere kleur schoeisel – en de ratjetoe aan uw polsen, zucht afijn die hebben we te accepteren maar wat afwisseling zou fijn zijn bijvoorbeeld een groot statement polsversiersel.
* Uw keuze van haardracht, tsja…

Verder 1️⃣
Waarom uw man en u wederom Mamaloe 🤡 op sleeptouw nemen verbaast me nog het meeste, oh oh oh 🫣

Verder 2️⃣
Ik was graag aanwezig geweest vanwege het Calefax Rietkwintet en❗️Remy van Kesteren, geweldig 👌🏼

👉🏼 Naast Lavinia Meyer is Remy van Kesteren een top muzikant, beiden staan internationaal hoog aangeschreven, harpmuziek zoals u nog niet eerder gehoord en ervaren heeft 🟰 aanbevelingswaardig 🎼👌🏼

Last edited 26 dagen geleden by PK020

Ps: Majesteit, indien uw “nieuwe maat body” zich doorzet en uw gewone “normaal” is geworden raad ik u een nieuwe serie goed aangemeten pakken aan 👍🏼

Ik ga voor de outfit van de koning en die van prinses Beatrix. De schoenen van Laurentien zijn het enige dat ik kan waarderen van de outfits van de dames.

Mee eens !!

Rok, schoenen en clutch fantastisch. Trui..leuk met iets anders gecombineerd…haren vergeten te doen ( een vlugge borstel erdoorheen halen is onvoldoende voor een avondje uit) en Laurentien…ik hou van Laurentien en haar eigen stijl, maar dit voelt toch een beetje als de misgeslagen plank.. WA is iig wel verzorgd de door uitgegaan…

Last edited 26 dagen geleden by Christel

Ergens snap ik het idee wel. De vorige keer met de strikblouse vond ik het tuttig. Dat kan nu in elk geval niet gezegd worden.
Toch komt het idee niet goed uit de verf, de top is niet feestelijk genoeg en van de rok zit de tailleband scheef. Ik vind deze rok een beetje mwah.
Laurentien ziet er folkloristisch uit. En haar taille is zoek. Verder zwijg ik er maar over.

P.S. voor degenen die bang waren dat Max een bob zou nemen….u kunt rustig slapen 😉

😂 vind dit wel heel grappig gezegd 🤭😉

Mooie outfit zijne Majesteit 🤴 om maar eens wat positiefs te zeggen.

Last edited 26 dagen geleden by Rien

Mee eens.

Ach nee, net of Máxima en Laurentien blind wat uit hun kast hebben getrokken en niet de moeite namen in de spiegel te kijken. Vorige week zwaar genoten van een mooi uitgedoste koningin met super mooie kapsels en nu dit…

Precies. En de commentaren dat de koning er beter uit ziet zegt alles!!! Jammer trouwens van de mooie blauwe rok, de vorige keer was het zo mooi. En bij het staatsbezoek kon Maxima wel shinen. Het is het nu allemaal weer net niet. Ook Tien en Max samen is een misser qua outfits.

Prachtige rok, met de strikblouse. Leuke gele top, op een jeans ofzo.

Oh heden ik weet niet wat ik zie🫣. Hier staan een prinses èn een koningin, het spijt me zeer, maar ik zie het er niet aan af. Het is een bij elkaar geraapt geheel, dat kan toch véél beter, ze hebben kasten vol met van alles en nog wat en dan trekt Maxima haar sportsweater aan en Laurentien keek bij de verkeerde maat, pffff….(Prinses Beatrix koninklijk als altijd!)

Last edited 26 dagen geleden by Catherine

Prachtige rok, maar ik kan de top geen succes vinden. Doe mij maar de blauwe blouse, die maakt het helemaal af. Laurentien lijkt wel te verdrinken in haar outfit. Snel vergeten en hopen dat we op Koningsdag verrast worden met veel moois.

Last edited 26 dagen geleden by AnnekeM

Ach…de vorige keer vond ik de rok in combi met de lichtblauwe blouse en haar zo mooi.
Dit is veel minder mooi.
Laurentien lijkt me een leuke vrouw, de outfit is niet zo.

Wel super leuk dat Laurentien er bij is! Wat een spontane begroeting zag ik op een filmpje, heel leuk om te zien.

Duidelijke boodschap: Ukraine 🇺🇦

Laurentien in Laurentien stijl, heel veel plooien, waardoor ook heel veel kreukels .
Zij kan ook beter,

Wat een grote teleurstelling, deze chique rok combineren met een knalgeel sportief ogend shirt?
Wie verzint dit?
Haren niet verzorgd. ook niet even gekeken naar de das van WA , die hierbij echt niet staat.
Dit had absoluut beter en verzorgder gekund .Jammer.

Vorige keer mooier met strikblouse, kapsel en collier. Of wisselen van blouse/top met Laurentien. De rok van Laurentien heeft veel plooien, daar past een strakkere top beter bij. De witte blouse op zich is wel mooi.

Tja…zucht….misschien de dames voor moederdag een spiegel geven. Zo jammer dit.

Hahaha

Ik zou er de lichtblauwe strik bloese weer bij hebben aangetrokken.
Zoveel mooier toen, en ook haar haar.
Vind het nu een beetje een onverzorgd geheel.
Wat haar schoonzusje betreft 🫢

Ze kan het echt beter! In alles, haar en kleding. Moe van vorige week misschien? Natan heeft echt wel een bijpassende top

De top zit rommelig en gekreukeld bij de mouwen en het losse haar is een schril contrast met vorige week tijdens het staatsbezoek. De top en top passen qua stijl niet echt bij elkaar. Al met al niet geslaagd wat mij betreft; jammer!