Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 nov 43 reacties

Máxima vermijdt flagdressing tijdens gesprek over Israël/Palestina

Haar publieke agenda was vandaag leeg, maar dat betekende niet dat koningin Máxima stilzat. Op Paleis Huis ten Bosch sprak ze, samen met de koning, over de situatie Israël-Palestina.

Sterren, kleuren, bloemen: de kans op flagdressing werd keurig vermeden door Máxima. Tijdens het gesprek droeg de koningin een geruite top met ballonmouwen en een eveneens geruite pantalon van Natan. Vanwege de kou (het is er 18 graden) kwam er ook nog een omslagdoek tevoorschijn.

PPE/Van Utrecht

Met de outfit in november 2018:

PPE

Outfit van Natan:

Wat zien we daar? Juist ja, nieuwe juwelen!

Nu vraag je je misschien af: hoe ziet een hommage aan de Israelische vlag eruit? Nou, bijvoorbeeld in de vorm van diamanten sterren. Máxima droeg het sterrendiadeem en diamanten sterrenbroches tijdens het bezoek van de Israelische president in november 2013.

PPE

PS. Gisteren spraken we over het kapsel van de koning. Dat een likje gel hem zo goed zou staan. Kijk eens naar het kapsel van vandaag, haha! Dank u, Majesteit 😉

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prima dat ze aan beide partijen aandacht schenken 🇵🇸 🇮🇱 , zal n’s tijd worden dat de Westerse wereld kritischer is op wat Israel allemaal uitvreet in naam van “zelfverdedeiging”, flagdressing of hier überhaupt maar aan te denken op nogal ongepast, sorry, we hebben begin Okt. al genoeg eenzijdige vlaggen gezien!

Zeker prima dat aan beide partijen aandacht geschonken wordt. Niet alle Palestijnen zijn Hamas leden die kinderen, ambulances en ziekenhuizen inzetten om hun kwalijke praktijken uit te vreten.
Hoop dat het bij uw reactie blijft en de mijne! We schieten hier verder niets mee op.
Ik had uw reactie ook beter kunnen negeren, maar het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan 😏

🕊️ Alleen al de overdenking van mogelijk flagdressing (overigens vreselijk dat dit er regelmatig bijgesleept lijkt te moeten worden) ervaar ik als zeer ongepast in deze heftige en onnodige oorlogstijd in deze regio.
Tevens de ingevulde “hommage” aan de Israëlische vlag kan mijn goedkeuring in deze vreselijke tijden niet wegdragen, sorry Josine, m.i. een journalistieke misser.

De look daar gaat het ook om, helemaal fijn inclusief paardenstaart, eindelijk, daar issie!

Ik vind dit echt een Maxima look, maar zij kan het hebben en draagt het met flair! En wat leuk die paardenstaart.

Vanwege de kou? 18 graden is een heel gewone temperatuur voor een ruimte waarin je met meerdere personen bent.
Deze combinatie mag wat mij betreft diep in de walk-in closet weg gehangen worden. Dit staat niemand.

Nou, buiten is 18 graden best warm, als er niet te veel wind staat, trek je zelfs je vestje uit om te genieten van de zon.
Binnen is een heel ander verhaal, iets wat ik zelf niet echt snap, óf het moet zijn dat de temperatuur in een huis niet gelijkmatig is, zoals bij de ramen waar het tocht in oudere huizen.

Ik heb de verwarming ‘s nachts op 17 en half staan, half graadje lager dus maar, maar ik kan je zeggen, dat is hárdstikke koud als je dan even onder de dekens uit moet, voelt bijna als een vrieskou aan en ook als je in bed ligt voelt dat heel koud aan aan je wangen.
Alleen als alles potdicht is geïsoleerd, iets waar ik bij twijfel aan een dergelijk pand of dat kan, zou 18 graden binnen behaaglijk kunnen zijn.

Deze outfit is niet mijn kopje thee, maar Maxima draagt het met flair.

De top vind ik heel mooi, de broek wat minder. Ruit op ruit kan prima, maar deze combi vind ik toch niet matchen. De omslagdoek mag weg. Als het zo koud is dan zou ik een lekkere dikke coltrui aantrekken en laarzen. Het is ook nog eens een informele bijeenkomst, dus kan prima. En thermo haha, nooit aan gedacht, maar goede tip. Gelukkig de haren in een staartje wat maakt dat toch veel verschil. Ik ben ervoor de thermostaat een graadje lager te zetten, maar 18 graden vind ik wel erg koud voor een zittende bijeenkomst. Heeft ook wel met gastvrijheid te maken. De ruimte kan toch ook tijdelijk wat meer verwarmd worden. Ik zie ook iemand zitten met een shawl omgeslagen Hopelijk mogen de werkruimtes en privévertrekken wel een graadje warmer.

Wat een goed initiatief om mensen van beide kanten aan tafel te vragen! Het pak is mijn smaak niet maar Maxima draagt t met flair.

Ik vind ruit op ruit heel mooi. De top heeft iets hilarisch, op zich vind ik m niet mooi maar door het ‘over the top’ karakter kan ik het toch wel waarderen. Het heeft iets vrolijks. Gelukkig geen flag dressing. Er is in dit vraagstuk weinig te “flaggen”.

Ik hou wel van deze top, alleen niet in combinatie met de geruite broek. De omslagdoek snap ik helemaal, 18 graden is echt fris als je binnen zit en een jas of vest zit niet lekker met de ballonmouwen.

Neutraler kan inderdaad niet. De ruimte, niet eens een bloemetje. Zeer neutraal servies. Wel t blauw van Oekraine als potlood, als je inzoomt. En zeer neutrale kleding.
Keurig allemaal. Haar van Maxima in neutrale staart. Gelukkig kijkt niet iedereen neutraal.
graag meer over de sieraden.

Afgezien van het feit dat hij heel neutraal is en dus heel geschikt voor deze bijeenkomst, vind ik het ook gewoon een leuke set kleding. Ik houd wel van deze stijl.

Mmmmmm, smaken verschillen maar dit pak ziet er toch niet uit! Totaal niet elegant en de kleuren doen niets voor Maxima. Dit kan zoveel beter en ze heeft zoveel betere kleding in haar inloopmagazijn😜.

Inloopmagazijn: ik schoot in de lach toen ik die benaming las!

Omslagdoek lekker warm en best leuk.
Staart prima, maar de geruite set hoeft van mij niet meer uit de kast te komen, behalve dan voor de zak van Max.
Deze outfit flatteert haar naar mijn mening niet.
Top, koning, dat likje gel.👍
Nog wel even oefenen voor de spiegel om de lok iets op te bollen.

Waarom is het zo koud daar binnen?
Zou het een reden hebben?

Nou, 18 graden is wel erg fris voor een ruimte waar je gasten ontvangt… Dat je niet een heel paleis warm houdt, dat snap ik; maar het moet toch mogelijk zijn om deze ruimte (die ook weer niet zo groot is) een beetje aangenaam te maken?

Heel goed om in gesprek te gaan. Ze staan open voor de mensen, dat is mooi om te zien. Ik vind de lok van WA nu iets te plat “geplakt”, graag meer zoals bij de Troonrede. Look van Maxima: helemaal prima, alleen de mouwen zijn wat te volumineus. Zou het voor Amalia niet leerzaam zijn om bij zulke gesprekken aanwezig te zijn? Ook pas geleden bij de gesprekken met briefschrijvers. Ze hoeft niet eens wat in te brengen misschien, maar gewoon te kijken hoe het gaat.

Wat een leuke outfit ik dit toch. Leuk met de gele sjaal, maar ze had er ook een thermo shirt onder kunnen dragen. Zie je niets van en heerlijk warm

Mooi dat Maxima kiest voor neutrale kleding, maar vind dit geen mooie set. Wijde mouwen, wijde pijpen. De top en de broek zijn apart best prima, maar dan in een andere combi de broek met een mooie okergele trui. Of de top met een mooie wat “strakkere” pantalon. En als Maxima het dan koud heeft, trek dan lekker thermo ondergoed aan. Daar zie je niks van en is lekker warm😉

Hoi lente-Tine,
Die omslagdoek begrijp ik wel, veel makkelijker dan een vest of jasje.
Toen ik nog jong was moest ik altijd lachen om mijn oma en later mijn moeder. Altijd vestjes aan en uit en aan en uit enz. Ramen open en dicht en open enz.
Nu ik hun leeftijd van toen ben gepasseerd, begrijp ik het wel.
Thermo ondergoed gaat je dan echt niet helpen, integendeel!
Vestjes, omslagdoeken, waaiers, zakdoekjes om te deppen. Afijn: heerlijk die opvliegers 🫣

Hoi Roos, je hebt een punt. Deze omslagdoek is iig beter als het jasje wat ze vorige week droeg. En ook gelijk met de opvliegers😉weet ik alles van

Ik kan me voorstellen dat mensen de outfit van Maxima niet zo mooi vinden, maar ik vind hem geweldig: ruit op ruit, ballonmouwen en ook nog een riempje, het is een beetje veel, maar ik vind het leuk. Begrijp wel dat ze niet aan flag dressing doet, deze kwestie ligt wel heel erg gevoelig.

Deze set kan me niet bekoren, te wijd met wijd. De ruitjes en kleuren waren enkele jaren geleden in, maar nu niet meer. Toch kun je deze kleding wel herdragen maar dan zou ik t anders combineren.

Opmerkelijk dat ze dit politiek uiterst gevoelige gesprek aangaan, natuurlijk geen flagdressing, daarvoor is dit conflict veel te gecompliceerd. Maxima ziet er prima uit, leuk met het haar in een staart, alleen die lelijke omslagdoek, brrrr, trek dan direct iets warmers aan zou ik zeggen, maar allez…

Mee eens. Volg uw redenering !!

Ohh, nee, dit vind ik wel zo.n vormloze combinatie , het is idd heel neutraal wat kleur en dessin betreft, maar niet mijn smaak.
Lijkt me moeilijke gesprekken, maar zij zijn wel gewend om neutraal naar buiten toe te zijn .

Ik vind het jammer, ik hoop dat ze het binnenkort bij een andere gelegenheid nog wel doen! Deze setting leende er zich niet echt voor, gezien de verschillende achtergronden van de aanwezigen.
Zowel WA (geelblauwe stropdas) als Maxima (gele jurk/blauwe jas) deden aan flagdressing in de periode na de inval in Oekraine door Rusland. Dus ze weten wel hoe dat te doen en het werd ook gewaardeerd.
Nu ook Israel door een brute aanval van Hamas is overvallen op 7 oktober, verdienen ze ook de steun van ons koningspaar, vind ik.

Ben het volkomen met je eens Anne-Roos.
Het neutrale stilzwijgen van hen betreffend Israël ervaar ik als pijnlijk voor het Joodse volk in Nederland en daarbuiten.

Dit verhaal is al tientallen jaren eerder begonnen en beide kanten zijn geen lieverdjes.
Het is dus beter (en veiliger) dat de koning en koningin in het openbaar hun mond houden.hierover.

Ik vind deze extreem simplistische mening echt bijna niet te verteren. Beter maar geen politieke discussies voeren hier inderdaad.

🙏🏼 Dank u zeer Juffrouw Annie

Oei oei!! Dat ligt inderdaad wel heel heel wat gecompliceerder. Het was ongepast geweest wanneer Máxima nu had gekozen voor flag dressing; ongeacht welke kant. (Arjen Lubach geeft bijv. een mooie korte samenvatting van de geschiedenis.) Blij met de (tot nu toe) neutrale opstelling, die inderdaad ook in kleding zichtbaar is gemaakt.

Dank ook u Agnes Anna 🙏🏼

Helemaal met je eens Agnes Anna

Ik zou daar ook blij mee zijn, maar ik verwacht niet dat ze dat gaan doen .

Niet iedereen is het met je eens Anne-Roos.
Beter geen politieke statements maken in deze blog, dat geeft eindeloze discussies die hier niet op hun plaats zijn.
De mode geeft al genoeg redenen tot soms heftige discussies 😵‍💫

Leuke set, zakelijk maar toch een vrouwelijke touch. En ideaal: na de gesprekken in één zwaai van de mouw en de hele tafel is leeg 😉😂
Goed initiatief 🙏🏻

😂