Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 08 dec 0 reacties

Máxima trakteert op twee looks. Eén casual, één chic

In Máxima's agenda stonden vandaag twee activiteiten, en daarom werden we getrakteerd op twee looks. Eén casual, een chic. 

De dag begon met een werkbezoek aan de Universiteit van Utrecht. Sinds het overlijden van haar zusje Inès richt de koningin zich steeds vaker op jongeren met psychische problemen, en zo ook vandaag. Het werkbezoek stond namelijk in het teken van de impact van de uitbraak van het coronavirus op het onderwijs en op het welzijn van studenten en docenten. Als gevolg van de coronamaatregelen ligt het sociale leven van studenten deels stil en vinden veel colleges digitaal plaats. Ook de mogelijkheden om (samen) te studeren op de campus zijn beperkt. Hierdoor ervaart een deel van de studenten psychische klachten zoals stress, stemmingswisselingen en eenzaamheid. Eerstejaarsstudenten die beginnen aan een nieuwe levensfase en vaak in een nieuwe stad zijn gaan wonen, zijn hierbij extra kwetsbaar. Ook veel docenten missen de interactie met studenten en kampen met hoge werkdruk als gevolg van de aanpassingen in het lesgeven. 

Outfit 1
Voor het werkbezoek haalde Máxima een bekende, lichtblauwe pantalon tevoorschijn en een nieuwe coltrui en top in dezelfde tint grijs. 

De nieuwe top en mantel komen van NATAN. 

Kinderkanker 
Na een kledingwissel op Paleis Huis ten Bosch stond er vervolgens een digitale bijeenkomst over kinderkanker in Máxima's agenda.  Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Tijdens de bijeenkomst benadrukten diverse sprekers, waaronder Koningin Máxima, het belang van onderzoek naar kinderkanker.

Omdat ze ook nog door moest naar een volgende verplichting (Amalia's verjaardag) duurde Máxima's toespraak maar drie minuten. Gelukkig kwam ze wel goed in beeld, en weten we dat ze een zwarte blazer en een diamanten insectenbroche uit de koninklijke kluis droeg. En ja, ook hier zien we de wetlook (naar achter gekamde lokken met gel of haarlak) weer in beeld. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments