Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 sep 21 reacties

Máxima spreekt over mentale gezondheid en sociale media

Wat trek je aan op een druilerige dag als vandaag? Máxima geeft ons een gouden, uh géle, tip.

De koningin was in Den Haag voor een bijeenkomst over de invloed van social media op de mentale gezondheid van jongeren in Den Haag. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Foto: PPE

Gemiddeld brengen jongeren 160 minuten per dag door op sociale media. Voor veel jongeren zijn sociale media een plek waar zij contacten opdoen en onderhouden en waar zij zich een beeld van het leven en de maatschappij vormen. Zo dragen sociale media bij aan de vorming van de identiteit van jongeren. Tegelijkertijd kan het gebruik van sociale media leiden tot stress, slaaptekort en soms tot psychische klachten.

Tijdens de bijeenkomst gingen een vertegenwoordiger van een online platform, een influencer en een wetenschapper in op zowel de positieve als negatieve invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren. Vervolgens sprak Máxima met diverse jongeren en betrokkenen over de goede voorbeelden die online te vinden zijn ter ondersteuning van de mentale gezondheid van jongeren. Ook sprak zij over de rol en verantwoordelijkheid van platforms om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen en ging zij in gesprek over de bijdrage die influencers kunnen leveren in het doorbreken van taboes rondom mentale gezondheid. Aansluitend overhandigde Koningin Máxima het eerste exemplaar van de MIND Us hulproute voor influencers. Deze kaart kunnen influencers gebruiken voor het doorverwijzen van volgers die bij hen aankloppen met mentale problemen. Aan de hand van het type probleem en de leeftijd van de jongere kan een influencer zo gericht adviseren waar deze jongere op laagdrempelige wijze extra hulp kan vinden.

Mode
Voor de bijeenkomst liet Máxima een zonnige outfit uit haar walk-in closet halen: een geel broekpak van Zara (eerder gedragen) en een gele strikblouse (nieuw).

Foto: PPE

De gele blouse komt ook uit een eerdere collectie van Zara.

Toen de koningin eerder het pak droeg, combineerde ze hem met een zwarte top.

Foto: PPE

De zwarte oorbellen zijn gekocht bij LOTT. gioielli.

Zeg het maar: welke combinatie vind jij mooier?

Foto’s: PPE

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dit vind ik super mooi gestyled https://pin.it/2cnpv0A
Mooie look doordat het colbertjasje niet open valt is het silhouette beter.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wat een leuk is dit pak toch. De gele blouse vind ik qua stijl mooier dan de zwarte top, maar omdat de kleur niet helemaal hetzelfde is kies ik toch voor zwart. Vind het zwart en dit geel eigenlijk iets te hard bij elkaar. Maar super leuk dat ze voor Zara kiest

Super leuk broekpak maar absoluut beter gecombineerd met de zwarte top! Met geel EN met strikblouse is het gewoon ’too much of everything’.

De broek zit mooi, het jasje oogt mij te fors en te massief, zeker met een hooggesloten top eronder. Geel op geel vind ik minder mooi dan geel op zwart.
Een kleurrijke top met iets meer hals zou mooier zijn, misschien is dat de standaard keuze, maar er is een reden waarom standaard keuzes populair zijn…

Dit gave pak weer! Lekker fleurig voor deze bijeenkomst, dus goed gekozen. Ik vind beide tops leuk, maar inderdaad een keer iets kleurrijkers eronder?

Komt toch t zonnetje nog even door! Ik ga voor geel op geel, leuk met die strik!,

Ik ga voor de zwarte top omdat het herfst is. Dit model broek staat toch iedereen, eens kijken of hij nog leverbaar is.

Met geel te saai, met zwart te hard.
Liever een top met meerdere kleuren waaronder ook zwart en geel.

Ik ga voor geel op geel. Bij dit onderwerp is het mi beter om geen zwart te dragen . Een dweepkleurtje sluit meer aan met positiviteit. Een animal print zoals op de zara foto als shirt zou het mi ook goed doen.
Wat de schoenen betreft mag het wat creatiever. Maar het totaalplaatje is verzorgd. Goed dat dit onderwerp aan bod komt. (Allerhande) mentale problemen bij jongeren zijn absoluut geen ” ver van je bed” gebeuren meer.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Leuk pak, maar niet met de gele strik blouse, oogt heel massief en het geel rondom het gelaat flateert niet bij haar huid. Een wit of zwart truitje van een zacht breisel met ronde hals lijkt me veel mooier en geeft een warmere uitstraling. Ze heeft tevens veel mooiere oorhangers dan deze ‘rupsen’, maar dat is persoonlijk. Graag zou ik ook eens andere schoenen zien dan deze degelijke pumps, bijvoorbeeld modieuze loafers met blokhak, staat net wat vlotter en kekker onder een broekpak.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Geel op geel best n goeieccombi zo met de strikblouse maar……ik vind t met een zwarte top of zwarte strikblouse pas echt geweldig.

Direct gekozen voor het pak met zwarte top.
Geeft meer pit en uitstraling in mijn beleving.

Wat vind ik dit toch een heerlijk pak. Goed gekozen voor de gelegenheid. Ik kan niet kiezen tussen zwart en geel.

Gekozen voor de gele blouse. Persoonlijk vind ik de zwarte top te hard overkomen.

Kan niet kiezen, vind allebei de combi’s wel mooi. Een leuke frisse uitstraling op deze sombere dag.

Ik vind beide combi’s mooi maar de gele wat bijzonderder

Met die groen top van Zeus and dioon! Als ik het goed schrijf 😬

Dit model blazer staat zelden mooi bij een vrouw. Dat komt door de lengte.
Ondanks dat Maxima lang is, zou hij veel mooier staan als hij iets korter zou zijn. Dat luistert heel nauw. 2 cm. maakt soms al het verschil.
Ze zal bewust iets fleurigs uitgezocht hebben . De combi met zwart vind ik het mooist.

Heerlijk dit zonnige geel op sombere dag! En broekpakken staan Maxima gewoon super!
Ik houd t meest van de uitvoering met strikblouse.
Nog meer foto’s via tweet KH:
https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2022/09/21/koningin-maxima-aanwezig-bij-bijeenkomst-mind-us-over-social-media

Over colour blocking gesproken!!! Heerlijk pak en ik vind het wel gedurfd en geslaagd om geel met geel te combineren!