Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 mrt 49 reacties

Máxima opent Week van het Geld

Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, opende vanmorgen de Week van het geld.

Tijdens deze week geven medewerkers uit de financiële sector duizenden gastlessen aan het basisonderwijs en mbo-scholen over het belang van goed omgaan met geld. De minister van Financiën, Sigrid Kaag, en de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, waren ook aanwezig.

PPE/Nieboer

Kinderen worden al op jonge leeftijd verleid met aanbiedingen van spullen, ‘wannahaves’, via reclames, hun smartphone en door influencers. In de Week van het geld gaan gastdocenten met hen in gesprek over hoe je de ‘bling’ kunt weerstaan en wat de financiële consequenties zijn als dat niet lukt. Verder kunnen het Voortgezet Onderwijs en MBO het hele jaar door de theatervoorstelling ‘Geld en geluk’ van stichting KiKiD aanvragen. Dit is een interactief theaterstuk door en voor jongeren over omgaan met geld, schulden en financiële weerbaarheid. Tijdens het openingsprogramma werd een voorproefje van de voorstelling gegeven.

Na het optreden spraken Koningin Máxima, de directeur van het Nibud, Arjen Vliegenthart, en basisschool docent Angela Esajas over het belang van het op jonge leeftijd aanleren van financiële vaardigheden zoals sparen, financiële planning en omgaan met verleidingen. Dit helpt kinderen als ze ouder zijn bij het maken van verstandige financiële keuzes. Ouders worden tijdens de projectweek ook gestimuleerd om met hun kinderen te praten over geldzaken. Koningin Máxima ging in het gesprek verder in op recente onderzoeken naar financiële geletterdheid van jongeren.

Mode
Outfit: paarse jurk met subtiele vleermuismouw van Victoria Beckham + nieuwe trenchcoat, ontwerper onbekend
Eerder gedragen: ja, vier keer
Juwelen: oorhangers van JAR Paris

(c) PPE/Nieboer
27-03-2023 © PPE/Nieboer

Jurk van Victoria Beckham:

Met de jurk in mei 2021:

20-05-2021 Bezoek AS Talmaschool. (c) PPE

Wil je de jurk sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
49 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Maandagochtend had Máxima zeker nog geen kapper ter beschikking, want haar haren zaten wederom echt niet mooi. Bovendien vind ik het heel bijzonder dat iemand die zelf de beschikking heeft over miljoenen euro’s, anderen gaat adviseren wat zij met hun geld moeten doen. Dat komt niet geloofwaardig over. Heb zojuist naar het NOS Jeugdjournaal van afgelopen maandag zitten kijken. Daarin beweert Máxima dat zij iets gekocht heeft via social media waar ze later spijt van had (of iets dergelijks). Máxima is ook maar een mens, maar op deze manier komt zij behoorlijk hypocriet en ongeloofwaardig over.

Daar begrijp ik ook werkelijk niets van.
Dan heeft ze het over sparen , en nadenken voor je iets koopt, of je het werkelijk nodig hebt. Als ik in haar schoenen stond, geneerde ik me voor mijn inbreng.

Super mooi deze jurk. Zeker in combinatie met het cognac!

Máxima vertelde na afloop een ervaring waar ze van geleerd had: kopen bij een webshop die niet blijkt te bestaan. ‘ Daar leer je van’ Dit lijkt me een beetje sterk, maar is ook niet inhoudelijk de reden van de campagne die ze net daarvoor gelanceerd had. Dat gaat namelijk over het impulsieve koopgedrag van jongeren en de gevolgen daarvan.
Iets met 🍎 en 🍐

Volgens mij koopt zij zelf ook nogal eens iets impulsief 😄

Mooie look! Het hele plaatje vind ik leuk. Waar ik moeite mee heb is dat Máxima zich bezig houdt met het thema van dit jaar: Bedwing de bling. Als iemand zich niet bedwingt, dan is zij het wel. (En dat is ook niet nodig dankzij het vermogen van haar schoonfamilie.) Maar om anderen dan de les te lezen…

Heb ik altijd al raar en hypocriet gevonden dat juist zij zich daar mee bezig houdt en meer nog dat men haar serieus neemt.

Ben ik helemaal met je eens!

Met alle goede bedoelingen die ze vast heeft: ben het volkomen met je eens. Zo ongeloofwaardig; met geld smijten en ondertussen kinderen en anderen hierop bijsturen. Kan niet.

ik lees wel heel veel kritiek. ik zou de dames en heren wel eens int echie willen zien. ook zo gestyled? ook zo in de picture. het uiterlijk is wel ondergeschikt aan het werk hoor. jammer

De vergelijking gaat toch wel wat mank… als ik ook een fiks kledingbudget krijg en een kapster en een coupeuse en wat al niet, praten we verder.

Maar die zijn er ook niet elke dag en elk uur bij om het kapsel goed te doen.
Bij belangrijke momenten zeker, maar niet bij een alledaags werkbezoek zoals er velen zijn en waar dit er 1 van is.

Nou ik denk echt wel dat er een kapster elk uur van de dag beschikbaar is als ze dat zou willen. Evenals een kleedster, schoonheidsspecialiste en ga zo maar door. En echt hoor, ze kan baden in luxe en heeft een onbeperkt budget, is het niet van de staat dan is het wel privé. Dus dat is geen excuus voor haar slordige kapsels en soms veel te krappe/gekreukte kleding. Of ze er altijd zin in heeft dat is meer de vraag. Maar ja, je bent niet voor niets koningin. En het zijn twee of drie uurtjes, en dan hooguit een paar dagen per week (de staatsbezoeken niet meegerekend) En dan ook nog die vele vakanties of de weken dat we haar niet zien. En de resterende tijd kan ze lekker haar haren losgooien. Al met al maak ik veel meer uren/dagen en moet ik er ook representatief uitzien. Dat hoort nu eenmaal bij mijn beroep. En zo vervelend kan het toch niet zijn om dan je kapsel door een goede kapster te laten verzorgen? Ik zou niets liever willen, hup onder de douche en vervolgens jezelf lekker laten optutten. En als het toch een kwestie van budget is dan stel ik voor om wat minder bij Natan te shoppen voor de zoveelste outfit die nagenoeg gelijk is aan wat er al in de kast hangt

Ik ben het hier volledig mee eens!

Ook ik ben het hier helemaal mee eens. Bij een representatieve functie hoort nu eenmaal een representatief uiterlijk. Ik baal soms ook van de tijd die ik kwijt ben om netjes voor de dag te komen, maar ik hoef het niet in mijn hoofd te halen onverzorgd op mijn werk te verschijnen, daarbij wordt mijn baan ook niet onderbroken door zeer regelmatige vakantieweken.

Hear hear! Helemaal mee eens.

Mee eens. Uw uiterlijk verzorgen inclusief kapsel is mi een kwestie van zelfzorg of eigenliefde en respect voor diegene die naar u moet kijken. En …. het is mi geen kwestie van mooi of lelijk, van duur of goedkoop.

Nou val ik toch van mijn stoel van verbazing hoor Josine, dat jij het helemaal met Anniek eens bent zonder de gebruikelijke vergoeilijking van Maxima. 😲😲😲😲 Maar ik ben er wel blij mee.

Ik bewonder je oprechtheid .

Als een kapsel goed geknipt is en ‘s ochtends indien nodig in model gebracht hoeft een kapster er ook niet elk uur van de dag bij te zijn, dan blijft dat vanzelf goed zitten.

Het pak van mevrouw Kaag is wel heel oncharmant zeg. Precies op het breedste deel van het lichaam stopt het jasje en is de broek het wijdst en dan smal toelopend. Wat zou het haar beter staan als die pijpen lang en recht waren geweest

Precies wat ik ook dacht, dit model flatteert haar niet (zachtjes uitgedrukt:-)

Eens, zo breed is ze niet. De kleur staat haar wel goed.
Op sommige fotos kleurt Máxima s jurk ook knalblauw trouwens
https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/maxima-draagt-toepasselijke-kleding-bij-opening-week-van-het-geld

Mooie kleur en jurk, mss net iets te lang.
Met deze jurk zou mi – om praktische redenen – een van haar capes het beter doen . Mijn ervaring leert dat vleermuismouwen niet makkelijk zitten in een “normale mouw” mantel.
Deze niet gevoerde mantel doet het mi qua model niet met deze jurk.

Wat dat haar betreft, ik snap niet dat ze haar zo het huis uit laten gaan. Is er nou helemaal niemand die haar kan wakkerschudden op dit punt? Verder prachtig.

Dus, wat dan een kort pittig kapsel? Best kans dat ze last heeft van haaruitval in de overgang. Dan wordt bij vele vrouwen het haar dun en moeilijk te hanteren.

Heel mooie jurk! De jas vind ik geen mooie kleur -past wel bij de jurk maar vind m te oranje va ondertoon. En de witte stiksels vind ik ronduit lelijk.
De kale neuzen vind ik eigenlijk niet kunnen. Weg met die schoenen denk ik dan.

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Verrassende kleuren combi…!
Voor de variatie wel eens leuk.
Jurk en jas vind ik heel mooi.
Hoop de jas nog vaker terug te zien met andere kleur kleding eronder.
Schoenen even deppen met kleursponsje en goed naborstelen met suède borsteltje.
Mooie oorbellen.
Met de haartoevoeging uit 2021 zal deze outfit nóg mooier uitkomen!

Oh ik had vandaag ook paars aan.!

Ik denk een heerlijke jurk. Staat haar goed en deze oorbellen zijn er super bij. Fijn dat ze tegenwoordig sneller een jas meeneemt dan een omslagdoek!

Prachtige jas, leuk gecombineerd met dat Camel. Zie dat ze het in 2021 ook met Camel combineerde, zal er zelf niet zo snel op komen om paars met Camel te combineren.

Ik heb wel eens vernomen dat de koningin op deze website wel eens een kijkje neemt.
En stel, dat ze het zelf ook erg vervelend vindt dat ze zulk piekerig haar heeft, en dat haar geadviseerd wordt om het zo los te doen, zoals ze het nu heeft. En dit is het resultaat.. en stel nou dat ze er echt niks aan kan doen.
Stel hè, dus geen ja maar beter een staart, of een borstel er door heen of dit of dat.. Stel dat dit nou de beste optie is.. Ik zeg niet dat ik dat denk, ik vraag alleen om je het een keer voor te stellen.
Hoe zou jij je voelen?

Want zeg nou zelf, kijk naar die foto van 2021.
Het verschil in haardos, daar zal ze zelf toch ook niet blij mee zijn?

Ben zeer nieuwsgierig wat u bedoelt met ‘doelgroep’?

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

De vraag om een representatief kapsel bij iemand die een representatieve functie heeft is geen ‘hair shaming’ naar mijn mening.

Het is praktisch zeker dat ze op die foto van 2021 haarstukjes in had want zulk dik haar heeft ze nooit gehad.
Net zoals dat ze weleens ineens heel lang en gekruld haar heeft, dat zijn ook haarstukjes.

Ik vind dit wel een heel bizar pleidooi. Eerst wordt ons verteld dat het zo zielig is voor Maxima en dat we haar moeten ontzien. En op het einde volgt er nog een sneer / trap na voor Maxima. Opmerkelijk. Verder denk ik dat er geen enkele adviseur is die haar zo de deur uit zou laten gaan, en al was het wel zo, het blijft haar eigen keuze. De beste optie is de schaar erin, maar dat wil ze blijkbaar niet.

Hoe ik me zou voelen? Ik zou nog eens goed in de spiegel kijken, en eerlijk toegeven, ze hebben gelijk” Maar eigenwijs, als ik ben, het toch los laten slieren 😄 Ik zou er wel wat vaker een kam doorheen halen.

Omdat ze in 2021 nephaar in had!

De jurk is mooi.. eenvoudig en subtiel maar wat een prachtige kleur. Ik houd juist wel van de combinatie met het camel van de jas, die ook een mooie snit heeft. De schoenen passen er mooi bij en ja.. ze zijn overduidelijk eerder gedragen. Dat is alleen maar goed, in het kader van hergebruik. Suede tekent nu eenmaal sneller als je het vaker draagt. En de oorbellen: supermooi!! Maar ohohoh.. het haar.. het lijkt iedere week erger te pieken. Als je het dan vergelijkt met de foto uit 2021, daar lijkt het haar toch echt voller en beter verzorgd. Het is echt zonde voor het totaalplaatje, maar ik vrees dat er weinig aan gedaan kan worden… wellicht heeft het uitdunnende haar (ook) te maken met de leeftijdsfase van de koningin? Het is natuurlijk een aanname: geen idee of het bij de koningin ook de oorzaak is of kan zijn maar veel gepruts aan het haar en veranderende hormonen.. maar het kán een oorzaak zijn…

Duidelijk maandag bad hair day. T is weer een aanfluiting. Jurk is oke, maar vrij basic, de jas geeft het dan net wat extra power

Is het paarse week? 😜

Geweldige paarse jurk, zo mooi in zijn eenvoud. De prachtige oorbellen passen er goed bij, alleen het piekerige haar haalt het totaalplaatje helaas naar beneden.

Mooie jurk, combinatie met de jas wat minder. Die oorbellen zijn zoooo mooi!

De jurk is prachtig. Misschien een ietsje korter?
De jas ook heel mooi, maar niet bij de jurk.
Een warme en koele kleur gecombineerd vind ik niet mooi.

Wat een mooie outfit. Prachtige jurk van VB ik hou van deze stijl. Ook de trenchcoat vind ik heel mooi. Zeker als ze hem echt aanheeft, niet als hij los over de schouders hangt, dan oogt het rommelig. De sieraden van vandaag zijn ook mooi gekozen. Als het kapsel ook wat aandacht had gekregen was het plaatje af geweest.

De jurk op zich staat haar prima, maar met de jas (die wel mooi is) oogt het rommelig. Het kapsel is weer het oude liedje🥴. De oorhangers vind ik beeldschoon. Ook frappant zijn de kale neusjes….er staat vast nog wel een geschikt paar in de koninklijke schoenenkast….

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat een mooie jurk, zowel de kleur als het model. Net wat anders dan anders. Victoria Beckham maakt mooie kleding! De kleurencombinatie met de jas vind ik apart maar kan wel voor een keer.

Supermooie jurk. Kleur is geweldig en t is een mooi model. Het model van de jas vind ik erg mooi, maar ik houd niet van deze kleur. Een mooie look voor de opening voor de week van het geld.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Geweldige jurk en mooie combinatie met de kleur van de jas en schoenen: top vandaag!

Mooie look voor Maxima.