Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 mei 28 reacties

Máxima opent Van Gogh Village Museum

Koningin Máxima opende vanmiddag het vernieuwde Van Gogh Village Museum. Van Gogh woonde tussen december 1883 en november 1885 in Nuenen en schilderde daar ongeveer een kwart van zijn oeuvre. In het museum staat het leven en het werk van Van Gogh in deze periode centraal.

De tentoonstellingen in het museum belichten Van Goghs leven in Nuenen aan de hand van verhalen van zijn familie, vrienden en modellen. Het verhaal van zijn artistieke ontwikkeling en zijn studie naar kleur en licht brengen bezoekers dichter bij de kunstenaar. Naast een vaste tentoonstelling is er ook ruimte voor wisseltentoonstellingen. Nieuw in het museum is Vincents Lichtlab gericht op jonge bezoekers. Met technologie, kunst en creativiteit kunnen zij zelf de effecten van kleur en licht ontdekken. Het Lichtlab is in samenwerking met ASML ontwikkeld.

PPE/Lonkhuijsen

Van Gogh Village Nuenen werkt samen met andere Van Goghlocaties in Noord-Brabant onder de naam Van Gogh Brabant. In Zundert ligt de focus op de oorsprong van Van Gogh en zijn inspiratie en in Etten-Leur staat de passie van de schilder centraal. De drie locaties samen vertellen het wordingsverhaal van de schilder in Brabant onder de naam ‘Becoming Vincent’.

Mode
Voor de opening liet Máxima haar grijsblauwe volantjurk van Claes Iversen tevoorschijn halen. Het ontwerp heeft bruine accenten en matchte dus goed bij haar karamelbruine relevé, tas en pumps.

Misschien herken je de jurk wel van het staatsbezoek van België aan Nederland, november 2016.

PPE/Nieboer

In 2018 dook de creatie van Iversen ook op tijdens het officiële bezoek van het Jordaanse koningspaar.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Super leuke jurk maar op 1 of andere manier oogt het deze keer gedateerd en te krap.. dus ben ik een stuk minder enthousiast. Net over de knie was mooier geweest..

Ik vind de kleuren combinatie blauwgrijs met het Camel prachtig. De jurk vind ik echter te kort. En vind opgestoken haar mooier bij een relevè. De turban op de andere foto vind ik net een badmuts.

Met de turban vind ik het de leukste en meest bijzondere combinatie. Kleding met volants past bij haar en staat haar mooi, en de bruine afwerking haalt het op. Helaas een beetje te krap en kruipt daardoor op, maar goede benen doen wonderen…

Jurk en kleur vind ik prachtig! Maar door de lengte inmiddels iets gedateerd 😅

Grappig dat er verschillende meningen zijn over deze outfit. Ik vind de kleurencombi leuk en vind dit soort kleuren juist wel mooi staan bij Maxima. Eens met de opmerkingen over het opgestoken haar en de roklengte.

Altijd een mooie set gevonden. Inderdaad nu een beetje kort en de majesteit ‘hangt’ er een beetje in. Vind het losse haar heel vreemd bij de relevé, hier hoort toch een opgestoken dracht bij? Vind de accessoires bij de eerder draagmomenten beter gekozen. De kleuren van de outfit gaan trouwens prachtig op in de achtergrond van de eerste foto.

Dit is een leuke jurk, al vind ik grijs niet een kleur die Maxima echt flatteert. Maar door de speelsheid van de roesjes staat hij toch leuk. En de lengte: iedereen met zulke mooie benen kan een korte jurk dragen, dus Maxima ook. Mooie pumps eronder die netjes aansluiten, het plaatje klopt weer helemaal. Dit m.u.v. de hoed, maar dat is dan mijn persoonlijke smaak. Ik haat grote hoeden met brede randen, het heeft iets overdrevens en zeker als de zon niet schijnt.

Ik heb dit altijd een mooie jurk en kleurcombinatie gevonden, maar nu toch te kort… Het kapsel zou zo veel mooier zijn als het opgestoken was onder deze hoed.

Ik vind die jurk nog steeds niet mooi, misschien ook grotendeels door de saaie kleur.

Is dit al geplaatst hier ergens?
The maddest hatter of European royalty 😄
En natuurlijk overdrijft die krant weer als ze schrijven dat Máxima zelden zonder hoed is bij haar officiële verplichtingen

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-11815811/Queen-Maximas-impressive-hats-shes-worn-years.html

Deze look is het nét niet voor mij. Leuk jurkje, maar net te strak en te kort. Mooie mantel maar te winters bij de jurk en voor de tijd van het jaar. Prachtige hoed die om een mooie lage knot vraagt en zo rommelig oogt.

Helemaal met je eens

Jurk roept gemengde gevoelens bij me op. Met de turban vind ik hem wel leuk, dat hoedje past bij de losse bohemien stijl van de jurk. Met een grote hoed erbij vind ik het totaalplaatje minder geslaagd. Ook zit de taille erg hoog waardoor de verhoudingen niet kloppen. De lengte zou op zich wel kunnen als de tailleband wat lager zat.

Op zich wel mooie jurk maar vind m te kort en de rok hangt wat rommelig komt waarschijnlijk door het zitten…

jaloers op haar mooie benen. ik ga de jurk steeds mooier vinden

Wederom mooi dat ze kleding herdraagt en duurzaam. Ik vind de jurk te kort voor deze tijd en wat flodderig. Ook de combinatie met de brede hoed spreekt me niet aan.

Ik vind deze jurk met al die frutsels niet mooi. Ook de combinatie grijs met bruin is niet mijn smaak.

Mooie set hoor. Ik hoop heel erg dat de mode snel weer wat korter wordt. Deze lengte vind ik heel mooi staan

Allereest van Harte Gefeliciteerd Majesteit! Leuke, vlotte look met dito accesoires, matcht prima, de knielengte kan ze nog prima hebben! Perfect!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

kom online tegen: https://www.vorsten.nl/vorstenhuizen/koningspaar-en-prinses-amalia-naar-huwelijk-kroonprins-jordanie/ gaan we de Prinses van Oranje langzaamaan een beetje vaker in t openbaar zien?

Het is een mooi ontwerp en goed gecombineerd vandaag. Maar het maakt haar wat breder, ook al zitten er geen friebels aan de zijkant van de rok.

Deze jurk kan mij nog steeds niet bekoren …

Door al die roezels, in combinatie met de korte lengte, krijgt deze jurk in mijn beleving een optische breedtewerking, waardoor de koningin breder lijkt dan ze is.
Het komt minder elegant over.
De kleuren en accessoires zijn heel leuk bij elkaar gekozen en de grote hoed staat er prachtig bij!
Gevoelsmatig past die bruine kleur voor mij ook zo goed bij van Gogh’s werken.

Prachtig! Op de bovenste foto maakt het mij ook niet uit dat ie wat kort is maar op de andere foto’s wel.

Mooi, chic ! De korte lengte (sic) van de jurk deert me niet !

De look in totaal is mooi, maar de lengte van de jurk vind ik te kort en hij hangt wat flodderig onderaan. De relevé is er erg mooi bij, beter dan de turban.

Heel mooi! Prachtige accessoires ook.

Ik vind het een hele mooie jurk, alleen een beetje kort, en goed bijpassende accessoires. De kleuren staan goed bij elkaar.

Mooie look!