Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 jun 0 reacties

Máxima opent Majoor Bosshardthuis

Koningin Máxima opent vanmiddag in Amsterdam het Majoor Bosshardthuis van het Leger des Heils. Het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal was het woonhuis van majoor Bosshardt, waar zij kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam.

Het woonhuis is teruggebracht in oude staat en wordt een huis van beleving in ‘er voor een ander zijn’. De huiskamer van het pand zal een toevluchtsoord blijven voor kwetsbare mensen uit de Amsterdamse samenleving.

Koningin Máxima woont in de Oude Kerk een bijeenkomst bij waar het leven van majoor Alida Bosshardt centraal staat. Vervolgens opent Koningin Máxima het huis door een wassen beeld van ‘de majoor’ te onthullen. Aansluitend krijgt zij een rondleiding door het pand en spreekt zij met bezoekers van de buurthuiskamer. In het huis zullen tentoonstellingen en bijeenkomsten worden georganiseerd.

Het leven en de getuigenis van majoor Bosshardt zijn voor het Leger des Heils de aanleiding voor de realisatie van het huis. Zij is een icoon geworden voor het werk van het Leger des Heils, dat zich ten dienst stelt kwetsbare mensen in de samenleving te helpen. Dit jaar viert het Leger des Heils zijn 135-jarig bestaan in Nederland.

Mode 
Outfit: Kanten japon van Elie Saab, trenchcoat van Burberry. 
Eerder gedragen: Ja, tijdens een huwelijk in Londen, het staatsbezoek aan Portugal en een G20-top.
Accessoires: Bruine clutch van Natan, pumps van Gianvito Rossi, haardecoratie van zijde 
Juwelen: Collier van parels en koraal, geinspireerd op de kerstrozen van Van Cleef & Arpels. De juwelen zijn dus niet echt, net als de oorhangers. 


Foto: PPE

Jurk van Elie Saab: 

Máxima met de jurk in Portugal: 

Tijdens de G20-top in Argentinië: 

Prinses Victoria heeft hem ook: 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments