Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 mei 0 reacties

Máxima omarmt hoedengenie

Ze heeft een sterke voorkeur voor de ontwerpen van Fabienne Delvigne, maar de laatste tijd kijkt Máxima ook wel verder als ze een hoed nodig heeft. Wie dat inmiddels wel heeft ondervonden, is Philip Treacy. 

Het Britse hoedengenie staat internationaal bekend vanwege zijn extravagante ontwerpen voor op de catwalk en de beruchte -of beroemde- wc-bril hoed van prinses Beatrice. Je weet wel, dit spektakelstuk: 

Dat Treacy ook andere pijlen in zijn koker heeft zitten, heeft Máxima inmiddels wel bewezen. Haar eerste aankoop bij de Britse hoedenontwerper vond plaats in 2002, het jaar van haar eerste Prinsjesdag. Voor zover we nu weten duurde het vervolgens 16 jaar voor ze weer eens kwam buurten. 

Het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk vormde voor Máxima de perfecte gelegenheid voor een hoed van Treacy. Haar keuze viel op het dropje, zoals de hoed hier thuis heet. 

(In de documentaire 'Máxima, de pleitbezorger' noemt Máxima het hoedje een 'raar ding', haha.)

Dit dopje met gelijkkleurig accent komt ook uit de koker van Treacy. 

Op Prinsjesdag 2019 droeg de koningin een ontwerp van rood vilt. 

Deze showstopper ken je vast ook wel. En ja, ook dit is een ontwerp van Treacy. 

En last but not least is daar nog de hoed van afgelopen woensdag. 

Veel vilt dus, vergezeld door een strik of pluim. Aangezien de ontwerper nog veel meer smaken in zijn collectie heeft, ben ik benieuwd of Máxima dit adresje trouw blijft. Ik zeg: doen! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments