Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 jun 0 reacties

Máxima neemt een kijkje in Eye Filmmuseum

Koningin Máxima was vanmiddag in het Eye Filmmuseum, dat dit jaar het 75-jarig bestaan viert. Tijdens het bezoek kreeg ze een presentatie over het reilen en zeilen van het museum. Ook gaf ze het startsein voor Eye on Screens,waarbij beelden uit de filmcollectie van Eye twee jaar lang te zien zijn op buitenschermen bij stations, pleinen en in winkelcentra in heel Nederland.

Eye is het museum dat zich richt op film en de kunst van het bewegend beeld. Het museum vertoont films als kunstvorm, ter vermaak, als cultureel erfgoed en als informatiedrager. Daarnaast worden vanuit actuele, historische en artistieke ontwikkelingen tentoonstellingen met omlijstende filmprogramma's samengesteld. Naast educatieve programma's en activiteiten voor jongeren en volwassenen, vertoont het museum voor de jeugd kinder- en familiefilms. Het Filmmuseum werd in 1946 opgericht. In 2012 verrichte Koningin Beatrix de opening van het nieuwe Eye Filmmuseum aan het IJ. Het nieuwe Collectiecentrum in Amsterdam-Noord volgde in 2016.

Voorafgaand aan het bezoek aan Eye Filmmuseum bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan het Collectiecentrum van Eye. Zij sprak met onder meer collectiebeheerders en restauratoren over het beheer en de restauratie van en het onderzoek naar meer dan 54.000 filmtitels (ca. 200.000 filmblikken) die het filmmuseum vanaf 1946 heeft verzameld. Naast de hele filmgeschiedenis van Nederland omvat de collectie ook unieke exemplaren uit de vroege internationale cinema.

Mode 
Outfit: Midi-jurk met subtiele bloemenprint en kant 
Label: Zimmermann 
Eerder gedragen:  staatsbezoek aan Italië, 2017 
Accessoires: asymmetrische oorbellen, pumps van Gianvito Rossi, Moneypenny van Sophie Habsburg

Máxima met de jurk in Italië, 2017. 

Goed, dan de accessoires. Máxima's clutch komt uit de collectie van Sophie Habsburg en draagt de naam Moneypenny. Het model is inmiddels in vier verschillende kleuren in Máxima's garderobe te vinden. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments