Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 jan 35 reacties

Máxima luidt het nieuwe werkjaar in met gouden look

Het duurde even, maar vandaag hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima het ‘nieuwe’ jaar ingeluid met een nieuwjaarsontvangst.

Helaas mocht de pers niet aanwezig zijn, maar gelukkig is de toespraak van de koning wel gepubliceerd. En o,o,o, wat heeft zijn tekstschrijver weer een pareltje afgeleverd.

Over de coronaperiode:
“Wat de coronatijd heeft aangetoond, is dat onze samenleving heel veel turbulentie aankan. We hebben butsen en builen opgelopen en er zijn zeker lessen te trekken voor de toekomst. Maar we zijn er wél samen doorheen gekomen. Het besef dat we samen een krachtproef hebben doorstaan, ebt snel weg. En dat is jammer. We doen onszelf tekort als we alles alleen maar door een donkere bril bekijken.  Zonder collectief zelfvertrouwen zijn we nergens. Juist nú. Want we staan aan het begin van een jaar waarin ingrijpende keuzes onvermijdelijk zijn.”

Over de komende reis naar het Caribisch deel van het Koninkrijk:
“Wij kijken reikhalzend uit naar het bezoek dat we over tien dagen gaan brengen aan Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Een reis die we maken samen met onze oudste dochter. We verheugen ons erop haar te introduceren en samen met haar te ervaren wat ieder eiland zo bijzonder maakt en wat ons – met alle verschillen die er zijn – blijft verbinden.”

(c) PPE/vd Werf

Thema van 2023: wonen
Ieder jaar kiest de koning ook een onderwerp uit waarin hij zich gaat verdiepen en/of waar hij door middel van (werk)bezoeken meer aandacht voor wil creëren. Dit jaar staat het thema ‘wonen’ centraal. Hierover zei hij het volgende: “Hoe belangrijk dit is, zien we bij de aanpak van het woningtekort. Veel woningzoekenden kunnen niets betaalbaars vinden dat past bij hun behoeften. Ze zitten klem. Schaarse ruimte, lange procedures, gebrek aan vakmensen, hoge kosten; het speelt allemaal een rol. We hebben sterke verbindingen nodig om uit deze impasse te komen. Als symbool daarvan, heb ik vandaag dertig mensen uitgenodigd uit de wereld van bouwen en wonen. Vertegenwoordigers van bouwbedrijven, woningcorporaties, huurders en kopers. Architecten, technische vakmensen, ontwikkelaars en projectleiders. Mensen met onmisbare kennis en vaardigheden om het woningtekort aan te pakken. We hebben ervan afgezien om hen allemaal te voorzien van een oranje helm. Maar ik hoop tóch dat ze vindbaar zijn en dat u de gelegenheid grijpt om contact met hen te leggen. Want zij kunnen het niet alleen; ze hebben velen van u nodig!”

Wil je de gehele toespraak lezen en ook weten wat de koning zijn over Oekraïne en het slavernijverleden? Klik dan hier.

Mode
Koningin Máxima besloot het nieuwe werkjaar in te luiden met een gouden look. Haar blouse van zijde komt uit een eerdere collectie van Natan. Haar midi-rok is gemaakt van allemaal lintjes (een Oostenrijkse bänderrock) en komt uit een eerdere collectie van Lena Hoschek.

(c) PPE/ vd Werf

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
35 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het is een leuke set, alleen de laatste tijd wat vaak in beeld.

Ik herinner me inderdaad dat de Koningin deze set van blouse en rok droeg tijdens het interview met Matthijs van Nieuwkerk voorjaar 2021. Vond het haar heel goed staan. Overal online kun je haar zien in de outfit in de hal van Paleis Huis Ten Bosch.
Om terug te komen op de commotie rondom wat de Majesteit in Athene droeg was er ook kritiek van de buitenlandse media. Het was idd geen modeshow maar zittend op de eerste rij naast de kist van Koning Constantijn II geeft je positie aan en daar hoort een totaal plaatje bij die Koningin Letizia en Koningin Mathilde wel hadden begrepen en onze Koningin helaas niet. Dit is bij uitstek een moderubriek waarbij elke discussie gast vrij is haar of zijn mening te geven over wat men vindt van de kleding en accessoire keuze van onze Koningin. Ze zal zich er vast niet aan storen. Voor degene die mee discussieert zou ik zeggen neem het als opbouwende kritiek en als velen iets niet mooi vinden of vonden moet daar ruimte voor zijn. Het is toch altijd in the eye of the beholder.
Josine huldig ik voor haar tomeloze ijver om ons altijd van alles en nog wat bij te spijkeren over de walking closet van onze Koningin. Chapeau 🎩Josine

Heel leuk! Ik vind deze set heel erg mooi staan. Goed gedaan😊

Haar haar zit leuk!

Máxima ziet er fris en vrolijk uit, prachtig plaatje! Gaat ze daadwerkelijk tussen twee Nieuwjaarsrecepties door even heen en weer naar Davos of doet ze t weer online van huis uit?

De nieuwjaarsontvangst is eerst. Deze begint om half 11. Vanmiddag gaat ze naar Davos, waar ze direct begint met gesprekken. Ook morgen neemt ze deel aan diverse activiteiten in Davos.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Maxima ziet er heerlijk uitgerust uit. De cape staat haar geweldig en matcht prachtig met de goudkleurige blouse, pumps en haar zongebruinde teint.

Verbeeld ik me, of heeft ze haar tanden ook gebleekt?

Prachtige Opulence banderrock van Lena Hoschek. Ik was hier zo verliefd op dat ik er na lang zoeken op de Oostenrijkse marktplaats eindelijk zelf een heb gevonden!

Maxima ziet er goed uit, haar haar zit ook prima. Ik zie uit naar de reis met Amalia, mooi om te volgen.

Rok en blouse herinner ik mij als een mooi setje in een warme kleurstelling.
De cape staat goed, maar vind ik wat kaal aan de hals. Met een omgeslagen sjaal zou het totaalplaatje voor buiten wat sprekender zijn. Maar is binnen uiteraard niet belangrijk.

Ja leuk! Het gaat beginnen! Mooier de rok met een simpel zwart “truitje” en de zwarte laarzen en dan de cape maar dat is hopen want meestal kiest ze niet voor verschillende looks bij 1 uitgesproken kledingstuk.

Mbt C&L, zou me ook kunnen voorstellen dat Maurits en Marilene erbij zouden kunnen zijn. Maurits heeft toch ook een ondersteunende taak bij de koning? Maar misschien zeg ik iets wat niet klopt

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Ik herinnerde me naar aanleiding van jouw opmerking ook een foto van Maurits mbt tot een nieuwe functie. Wikipedia zegt het volgende: “Op 1 mei 2013 werd Maurits benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van koning Willem-Alexander. In deze hoedanigheid kan prins Maurits de koning bijstaan of vertegenwoordigen bij ceremoniële aangelegenheden. De prins werd per dezelfde datum ook bevorderd tot kapitein-luitenant-ter-zee van de Koninklijke Marine en draagt voortaan het monogram van Willem-Alexander op zijn uniform.[3] Op 1 september 2017 werd hij bevorderd tot kapitein-ter-zee.[4]

Ja inderdaad!

Waar zien jullie die rok?

Die rok droeg ze ook bij het interview ttv haar 50e verjaardag

https://pin.it/20kiPZg op deze foto is een klein stukje van de rok zichtbaar.

Nieuwjaarsreceptie 2023, het koninklijk jaar is officieel van start. Máxima is lekker bijgekleurd in Argentinië en ziet er weer fris en fruitig uit. De lintjesrok met de goudkleurige blouse is een leuke combi en deze neutrale kleur staat haar goed, maar…..ik had t wel leuk gevonden als ze voor iets nieuws had gekozen. Wanneer vliegt ze naar Davos? Morgen? Wat zou t een leuke verrassing zijn als Amalia morgen ook ten tonele verschijnt. Fingers crossed 😉

Volgens de site Koninklijk Huis is Maxima morgen in Davos en morgenavond bij de 2e nieuwjaarsbijeenkomst. En WA doet morgen een opening.

Dank voor de aanvulling.

Dank je, Siobhan.

Goede speech van de Koning.
Set van Maxima ok. Op de 2e bijeenkomst deze week zal ze meer uitpakken.
Veel stukken heeft Maxima, nog even werken voor Davos denk ik. Hoop dat ze niet uit haar handen glijden !

Wat een leuke outfit. Past mooi bij elkaar, die rok ben ik helemaal verliefd op. En van de cape ben ik fan. Goeie keuze

Mooi. Zoals meestal een eerder gedragen outfit tijdens de receptie. Helemaal prima wat mij betreft.

Netjes, bekende set, maar niet heel bijzonder. De traditie wordt na Covid voortgezet, wederom achter gesloten deuren, even wuiven met de mantel aan en dat is het dan, heel jammer. Het is bewonderenswaardig dat Prinses Margriet en de heer van Vollenhoven, naast Prinses Beatrix ook aanwezig zijn, maar wanneer geven Constantijn en Laurentien eens acte de presence?

De heer van Vollenhoven wordt altijd wel genoemd in het persbericht van de nieuwjaarsrecepties, maar is vaak niet aanwezig. Ook vandaag geen foto’s van hem gezien, dus ik twijfel of hij er wel bij was.

Ik begreep dat van Vollenhoven later was. Ze stonden vast in een file die veroorzaakt werd door een ongeval.

Jannemieke, dat zou zo maar kunnen, hoe dan ook, het verantwoordelijkheidsgevoel van ‘de oude garde’ is toch bijzonder.

Zou het bij Constantijn en Laurentien een ontbreken van verantwoordelijkheidsgevoel zijn? Of worden ze niet gevraagd? Ik vraag het me ook wel eens af. Als Pieter en Margriet stoppen, beginnen zij dan? Of gaan zij door (zolang het qua gezondheid kan) tot Amalia ouder is en slaan Constantijn en Laurentien over? Van mij mogen we C&L best eens wat vaker zien. Ze hebben nu ook mooie functies en zeker Laurentien zet zich enorm in voor de maatschappij. Maar van mij mogen ze best meer zichtbaar zijn als prins en prinses.

Tja, het blijft gissen. Misschien botert het niet zo tussen de beide stellen. Wat je zegt, Laurentien is inderdaad zeer maatschappelijk betrokken, haar inzet voor de o.a de gedupeerden van de toeslagen affaire is heel bijzonder.

Ps het is natuurlijk wel meer en meer een trend dat de koningshuizen moderniseren en kleiner worden. Dus of het verkeerd is, is in dat opzicht natuurlijk de vraag. Denemarken is kleiner, het Britse koningshuis wordt langzamerhand ook kleiner (waarbij ik niet doel op Harry en Andrew, maar minder mensen die de titel prins of prinses krijgen.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

De kleur staat mooi in het gezicht van Máxima. Is de rok ook wel eens gedragen met een andere top? Dat zou ik graag eens willen zien..

Wat leuk dat deze traditie weer door kan gaan.
Mooie outfit van Máxima, maar Willem Alexander oogt wat vermoeid…