Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 17 feb 0 reacties

Máxima leent jas van Amalia

Door drukte loop ik een beetje achter met bloggen. Hierbij een inhaalslag met een nieuwe designertas, een geleende jas, een duurzame rok. Kortom: het was weer genieten geblazen. 

Laten we beginnen bij het begin. Dinsdag waren de koning en koningin samen op stap vanwege het twintigjarig jubileum van het Oranje Fonds. De koningin koos een toepasselijke top van Natan uit, samen met een grijze pantalon en dito cape. 

Wie goed kijkt, ziet in de auto een nieuwe tas. Het betreft de geborduurde Dior Book Tote, maar dan wel een gepersonaliseerde versie. De naam van het Franse modehuis is vervangen door Máxima's eigen naam. 

De oorbellen van koraal en diamant zijn nog even raadselachtig als bij hun debuut. Een productfoto van de juwelen kwam ik een paar maanden geleden al tegen bij een juweliershuis in Dubai. Nadat ik contact met hen had opgenomen, werd mij verteld dat het een ontwerp van Verdi betrof. Maar…..daar kan ik ze niet vinden. Heeft iemand misschien de gouden tip? 

Goed, door naar woensdag. Gisteren was de koningin in Amsterdam op pad voor een bijeenkomst over inclusiviteit binnen de bankwereld. (Mooi onderwerp!). Onze Máxima-vriendin Josee die op 5 november werd geknuffeld door de koningin kreeg weer een paar hartelijke woorden te horen en ook qua kleding gebeurde er weer van alles. Zo droeg de koningin een rok van cactusleer. Dat klinkt misschien heel stekelig, maar dat valt wel mee. Cactusleer heeft dezelfde eigenschap als dierlijk leer en gaat even lang mee. Zoals de naam al wel verklapt, wordt het leer gemaakt van de bladeren van de nopal cactus, die vooral in Mexico groeit. Omdat alleen de volwassen bladeren van de plant gebruikt kunnen worden, blijven de cactussen gewoon doorgroeien voor een nieuwe oogst. Eventuele restanten worden gebruikt in de voedselindustrie. Klinkt goed, toch?

Onverwachts kregen we ook nog een vleugje Amalia te zien, want de donkerblauwe jas en pumps die buiten in beeld kwamen, kennen we van de binnengeleiding bij de Raad van State. 

De groene tas die Máxima vasthad, had Amalia op Koningsdag 2021 bij zich. 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments