Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 16 mrt 0 reacties

Máxima laat een sterk staaltje flagdressing zien

Vorige week liet Máxima een sterk staaltje flagdressing nog aan zich voorbij gaan, maar vandaag haalde ze álle schade in. Kijk maar. 

Eerste even over de inhoud: Koningin Máxima was vanmiddag in Amsterdam voor een bezoek aan een Humanitarian Service Point voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het Rode Kruis en de gemeente Amsterdam hebben in de RAI een doorstroomlocatie ingericht waar vluchtelingen worden ontvangen en waar hulpvragen van de Oekraïners worden geïnventariseerd. Vanuit de RAI krijgen de vluchtelingen een plek aangeboden waar ze de komende tijd kunnen verblijven.

Koningin Máxima sprak met medewerkers van het Rode Kruis en van de gemeente Amsterdam over het opstarten van de locatie en over de samenwerking met andere organisaties op het gebied van onder meer vervoer en informatievoorziening. In dit gesprek kwamen ook de rol van het Rode Kruis in Nederland en de hulpverlening in Oekraïne en de aangrenzende landen aan bod. Tijdens een rondleiding is met vluchtelingen gesproken over de situatie in Oekraïne, hun reis naar Nederland en het contact met hun dierbaren die zijn achtergebleven. Vrijwilligers hebben tijdens de rondleiding verteld over hun inzet om de vluchtelingen een warm welkom te kunnen geven en over hun eerste ervaringen bij het servicepunt. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondetafelgesprek met medewerkers van het Rode Kruis, het Leger des Heils, Vluchtelingenwerk Nederland en Takecarebnb, de organisatie die vluchtelingen en gastgezinnen aan elkaar koppelt. In dit afsluitende gesprek is toegelicht hoe alle initiatieven voor de opvang van vluchtelingen op elkaar worden afgestemd en wat de uitdagingen zijn bij de samenwerking tussen hulporganisaties, vrijwilligersorganisaties en particuliere initiatieven. Burgemeester Halsema van Amsterdam nam ook deel aan de gesprekken en de rondleiding.

Mode
Dan nu de outfit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij verrast was toen ik de eerste beelden zag. Het gele pak en de blauwe jas zijn natuurlijk een duidelijk knipoog naar de vlag van Oekraine. 

De jas -net als het pak een ontwerp van Natan- kennen we van Amalia. 

Het tasje van Rough Studio brengt de kleuren mooi bij elkaar. Well done, Majesteit! 

Máxima met de broek en een grijze top in november 2019: 

Met de broek in voorjaar 2020: 

Met pantalon én top in november 2020: 

Mijn favoriete combinatie? Die van vandaag! Ik ga gelijk kijken of ik okergeel en lichtblauw in mijn kledingkast heb. Wat staan die kleuren mooi bij mekaar! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments