Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 08 jul 44 reacties

Máxima kan een statement om haar nek wel waarderen

Vorige week sloot Máxima het werkseizoen af met een bijzonder (groot) collier om haar nek. In deze blog zie je nog meer overtuigende bewijzen van Máxima’s motto ‘hoe groter, hoe beter’.

In 2014 kwamen de kersverse koning en koningin van Spanje naar Nederland voor een kennismakingsgesprek. Passend bij de trends van die tijd, droeg Máxima een zijden pakje met peplum. Het klassieke geheel werd door Máxima voorzien van een flinke dosis pit door een groot, stekelig, plastic collier van Natan. Hier moet je niet mee struikelen als je leven je lief is.

PPE/Nieboer/Pool

In 2016 geeft Máxima een nieuwe betekenis aan de slogan ‘zeg het met bloemen’.

Pronken met andermans veren is aan Máxima wel besteed. Dit schouderbrede collier is een ontwerp van Natan.

BSR/Van Katwijk

Mosselen horen in de zee, hooguit op een bord. Máxima laat in 2020 zien dat er nog een derde optie is: om je hals. De mosselketting is een ontwerp (en geschenk) van Ineke Otte.

En we blijven nog even bij de kust, want in Máxima’s boudoir is ook een collier te vinden dat op deze website is omgedoopt tot ‘de kreeft’. Waar deze associatie vandaan komt, laat zich vast wel raden.

Normaal gesproken draagt Máxima haar colliers op een neutrale ondergrond, zodat ze alle ruimte krijgen om te shinen. Dit gevederde exemplaar van Natan moest concurreren met pied-de-poule.

(c) Patrick van Katwijk

Met een groot collier kan Máxima ook nog een andere modevoorkeur omarmen: colour blocking.

Indien gewenst kan ik nog een tweede blog aan dit onderwerp wijden, want er zijn nog veel meer statement colliers in Máxima’s walk-in closet te vinden. Voor de blog ten einde komt, wil ik eerst nog even een close-up van Máxima’s nieuwe collier laten zien, dat vorige week in beeld kwam. Zoals je kunt zien, is een deel van de (glas)stenen overtrokken met smalle kettinkjes, waardoor het sieraad prachtige diepte krijgt.

Ook de combinatie met de verder rustige outfit vond ik een groot succes.

(c) PPE

Hopelijk neemt Máxima een hele koffer vol statement colliers mee naar de Olympische Spelen, zodat ze ons eind van de maand opnieuw kan verrassen. Ik ben er al helemaal klaar voor!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
44 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De bloemen kettingen vind ik het mooist.

Dank voor dit overzicht en beschrijvingen!
Ik vind ze zo bij Máxima passen.
Grote oorbellen en grote halskettingen.
Ik hoop dat ze hier mee door gaat

Geweldig! Als geen ander kan zij dit dragen. En durft dat te dragen. Heel tof.
Ik zou zelf het lef niet hebben, maar ik draag ook nauwelijks of geen sieraden.

Ik houd hier heel erg van! De kreeft is echt mijn favoriet, de kettingen met veertjes vind ik minder. Twijfel zelf al een tijdje of ik deze kreeftenketting zal kopen https://amorimori.com/en/collections/new/products/collar-three-langostas-rafia maar weet toch niet of ik net zoveel lef heb als Maxima 🦞🦐🦀

Aan mij heb je niks voor advies Linda;
Ik zie nog een mooie van Ellen, niet op haar site maar op de site van de Linda: https://www.ellenbeekmans.nl/linda-loves-onze-kreeft-ketting/
De 2e foto rechtsboven🤩
Sterkte🫣😂

Wat leuk, dank je wel!

Deze kettingen zijn zo typisch Máxima en ze draagt ze ook met verve. Ik vind dat geweldig om te zien. De set van vorige week is echt prachtig in close up. Wat mij betreft mag je aan je tweede blog beginnen Josine.

De kreeft en het Zeg het met bloemen collier staan nog steeds hoog op mijn wishlist. Maar ook de nieuwe roze kett8mg is echt een aanwinst. Een ketting die ik hierbij mis is het pinda collier. Ook zo’n topper. Van mij mag ze vaker voor zo’n statement kiezen.

Statement colliers…. wat een grote knoeperds zeg!
De nieuwste, van vorige week, vind ik heel mooi en wanneer ik de close-up ervan bekijk zelfs chique te noemen!
De plastic ‘egel’ uit 2014 is apart, en Maxima komt er goed mee weg.
Oh, wat vind ik die hoed op die zijwaartse knot toch prachtig😍
De bloemenketting en veertjeskraag zijn op zich ook best leuk, maar dan uitsluitend met opgestoken haren.
Anders vind ik het effect ‘slodderig’ worden. (en dat is tegengesteld aan chique😉).
De mosselketting kan mij niet smaken; misschien op een moderne, strakke, wit/zwarte outfit?
De kreeft heb ik altijd een verschrikkelijk ding gevonden.
En de veertjes op de pied-de-poule ondergrond associeer ik op de een of andere manier met carnaval of een toneelverkleedpartijtje.
Tenslotte het geel/oranje veertjes/kralen collier met dito oorbellen vind ik eigenlijk wel grappig, maar niet op bordeaux-rood.
Ik zou het wel eens terug willen zien op warm donkerbruin of mosgroen én een opgestoken kapsel erbij!
Benieuwd naar deel 2, Josine!

Máxima weet als geen andere koningin wel raad met grote, opvallende colliers. Op een paar uitzonderingen na (de veertjes) zitten er echt leuke exemplaren tussen. De kreeft vind ik zo leuk en origineel en nu ik de close-up van het bloemencollier heb gezien vind ik hem toch ook mooi, zeker bij de verder rustige outfit.
Kom maar door met een tweede blog, Josine : )

Ik vind ze geweldig! Ze kunnen een outfit een heel andere uitstraling geven. Zo kan een “standaard” jurkje een geweldige oppepper krijgen van zo’n sieraad. En de persoon die het draagt ook. Ga zo door Máxima!

Ïk vind ze ontzettend leuk en Maxima kan het hebben. De hoed die ze draagt bij de kreeft vind ik geweldig. Ik hoop nog veel statements te zien.

Heb vooral genoten van de humor in diverse begeleidende teksten, Josine! 😊

Het laatste collier op het lichtroze truitje vind ik de mooiste.

Ik ook hoor, kan het alleen niet waarderen a) dat ze hem scheef heeft omgehangen of b) wellicht dat het zo hoort, vind ik jammer.

Er zitten hele leuke en bijzondere kettingen bij, die een simpele outfit een heel bijzonder karakter( kunnen) geven .
Maar geef het dan ook wel die ruimte, dus met haren in een leuke knot, geen losse pieken over de ketting laten hangen.
Het hele effect is dan gewoon weg, zoooooo jammer.

Ook zeker eens met u Elisha, ze ziet er vaak leuk cq mooi uit, houdt de mode trends in de gaten draagt dat dan ook of we het nu mooi vinden of niet, of het haar staat of juist niet daar hebben o.a. deze site voor, haar make-up vaak goed ze is een voorname verschijning, heeft haar lengte mee, is een goedlachse mevrouw, heeft de middelen voor alles, zelfs prachtige juwelen of oorbellen waar ik het mijne dan weer van denk, kortom ze zou echt altijd op de voorkant van elk blad kunnen, jawel kunnen staan … maar dan…. Juist het haar van Máxima loshangend…en laten we gewoon eerlijk zijn; ze heeft nu eenmaal geen volle mooie bos, kan ze helemaal niets aan doen maar juist dan zou ik er zelf juist meer aandacht aan besteden door het op te steken of iets ermee te doen want juist het haar, de lijst van het schilderij zeg ik altijd maar, maakt of breekt. Dan kun je er nog zo tiptop uitzien, o door een ringetje te halen zeg maar, maar als het kapsel niet verzorgd is, doet het gewoon simpelweg afbreuk aan de rest. En daarbij: kijk goed in de spiegel naar wat je aantrekt zoals inderdaad met die statement kettingen en dat loshangende haar eroverheen, weg effect! Ik weet niet wat het is, haast, ongeïnteresseerdheid, laksheid, weinig tijd?? Het is nu juist dat punt op de i wat ik dus helaas veelal mis bij Máxima. Als ik de reacties bekijk van Mary, Letizia, of voorheen Catherine, die zijn van iedereen altijd eensgezind lovend. Ook in de buitenlandse media. Bij Máxima zijn de reacties voor het overgrote deel verdeeld behalve bij Statediners of andere expliciete feesten en partijen als het haar opgestoken is en een mooie hoed draagt of er in ieder geval aandacht aan is gegeven.

Last edited 9 dagen geleden by Jacqueline

Je beschrijft exact waar ik bij Maxima ook vaak tegen aanloop, het is gewoon de puntjes op de I zetten. tijd nemen om nog even goed in de spiegel te kijken voor je weggaat.
Juist die kleine dingen kunnen een uitstraling maken of breken .
Ik denk als dat meer zou gebeuren er bijna geen negatieve reactie,s zouden zijn.
Want zoals je beschrijft, ze heeft echt alles, alles mee om er als een stralende verschijning uit te zien.
Maar….. als ze na de vakantie verder gaat zoals in de maand juni, ben ik ook al blij hoor.

👍 maar dan graag wel in wat nieuwere kleding en geen uitgelegde zichtbare zoompjes meer 😉

Last edited 9 dagen geleden by Jacqueline

Ohh neeeee, dat hoop ik ook niet, dat is wel zo.n zielig/ armoedig gezicht , kleding met een zichtbare uitgelegde naad………pfff
Maak dan een ander blij met je kleding.

“Hopelijk neemt Máxima een hele koffer vol statement colliers mee naar de Olympische Spelen, zodat ze ons eind van de maand opnieuw kan verrassen.”
Ze zou mij écht pas gaan verrassen daar om in een oranje tenue te staan juichen met een giga tiara op het hoofd. Dát zou ik geen statement meer willen noemen maar een enorme stunt! 🤣👍

Ja dat hoop ik wel! Ik zag Prins William er ook al afgelopen vrijdag. Ik woon dan wel in Noorwegen maar we zitten met het hele gezin echt in oranje t-shirts voor de buis hoor! Maar ik zou het echt een stunt vinden als Máxima in een prachtige oranje jurk, haar mooi opgestoken, mooie juwelen, plaats zou nemen op de tribune 👍👌

Het schouderbrede verencollier van Natan vind ik erg leuk, en het gele verencollier met oorbellen ook. Verder vind ik dit soort colliers niet mooi, veel te grof.

Last edited 9 dagen geleden by Soetkin

Het schouderbrede collier van Natan ben ik ook helemaal weg van🤩
Daar “leuk” je elk saai truitje/jurkje meteen mee op.

Ja precies! Echt heel leuk!

Ik hou wel van dit soort statement sieraden. Behalve de veren van Natan vind ik ze allemaal mooi. Ze heeft ook diverse statement sieraden van Monies, die zijn ook zo mooi.

Grappig dat jij en lente-Tine hetzelfde vinden van Monies.
Ik denk dat ze niet zijn blijven “hangen”, maar dat andere ontwerpers eerder “het licht hebben gezien” en niet meer (alleen) traditioneel sieraden ontwerpen.
Wel vind ik Monies veel te duur, dat waren ze vroeger al en dat zijn ze nog steeds. Jammer hoor; ik koester daarom mijn Monies halsketting en verwacht niet dat er een “zusje” bij gaat komen😉🫣

dat is waar Josine.Monies blijft “hangen” en is niet vooruitstrevend. Daarom des te fijner dat Maxima steeds nieuwe designers” ontdekt”

Ik hou wel van dit soort “statement” sierraden. Het maakt een kledingstuk apart, het voegt iets toe. Vind wel dat dan het haar niet los gedragen moet worden.

Prachtig zijn ze.
Sommige wel iets te dicht bij de hals, krijg het al benauwd als ik het zie. Die veertjes bijvoorbeeld bij dat ruitje.
Die schouderbrede wordt bijna een kraag maar hij is erg mooi..

Behalve het veren kraagje bij de pied de poule, vind ik ze heel geslaagd. Ik kan echt genieten van dit blog. Het had van mij wel langer mogen zijn(hint).

Ik vind ze énig! Jammer genoeg ben ik er iets te fijn gebouwd voor, en niet lang genoeg. Maxima kan het hebben.
Het belette me niet om er een aantal mee te nemen uit Afrika.
Ik vergeet nooit de reactie van de Nederlandse sprekende Senegalees: “Allebei blij” toen ik hem betaalde wat hij ervoor vroeg.
Hij genoeg winst, ik een koopje. En dan dat accentje 🤩

😂 Wat een leuke herinnering Celeste.
Zelfs met een fijne bouw en niet al te groot kun je mooie statement pieces dragen, maar het vergt net wat meer zoeken en passen.
De stukken uit Senegal zijn waarschijnlijk ook nog eens uniek; geweldig👍

Heb je toevallig tips voor betaalbare merken? Ik vind van die grote ringen met een steen of een bijzondere vorm, zoals die slangenring van Maxima, zo leuk maar dat staat vaak niet want te grof. 🙁

Hoi Luna,
Ik had wat winkels doorgegeven met website’s erbij. Waarschijnlijk zijn daar restricties voor, dus die komen niet door.
Eén tip kan ik wel zo doorgeven: ga eens langs bij museumwinkels (zeker als een museum sieraden in de collectie heeft), vaak hebben ze dan ook aparte sieraden te koop.
Verder Bric à Brac Vischstraat 8 3231 AV Brielle wel ff bellen voordat je gaat, ze zijn wel eens gesloten ivm beursbezoek of inkoop. Deze winkel heeft van alles (kleding, hebbedingetjes, kristallen en heerlijke sieraden).
Kijk vooral eens bij dat soort “alternatieve” winkeltjes (vaak verkopen ze kristallen enz.), daar vind je vaak heel leuke sieraden voor niet al te veel geld en niet zo doorsnee.
Hoop dat ik je zo ook wat heb kunnen helpen.

Last edited 6 dagen geleden by Roos

Hoi Luna,
Ik weet natuurlijk niet wat je smaak is en waar je woont, dus ik heb wat tips voor je:
Online https://www.apartesieraden.nl ze hebben ook een winkel in Vlaardingen
https://csillacollection.nl in Eersel
https://www.napoleonexclusievesieraden.nl/ in Tilburg ook voor eigen ontwerpen
En Bric à Brac Vischstraat 8 3231 AV Brielle wel ff bellen voordat je gaat, ze zijn wel eens gesloten ivm beursbezoek of inkoop. Deze winkel heeft van alles (kleding, hebbedingetjes, kristallen en heerlijke sieraden).
Wil je meer uitgeven en een echt mooi stuk (laten) ontwerpen dan is https://atelierdebeer.com/ in Oisterwijk een topper.
En o sufferd dat ik ben: ik vergeet de belangrijkste tip. Ga eens naar een museumwinkel; daar vind je vaak verrassende en aparte sieraden. Ieder museumwinkel heeft een ander assortiment, dus dat loont echt de moeite.
Veel winkelplezier👍🤗

Last edited 9 dagen geleden by Roos

De veertjes bij de pied-de-poule vind ik niet geslaagd, dat voegt niets toe. En gele veertjes, nou nee. Maar verder vind ik dit steeds geweldig, leuk dat ze dit draagt.
Bij de eerste foto in Vogue denk ik al ‘die krijgt nekpijn” 😂 maar er staan ook mooie exemplaren tussen, zoals nummer 2 in combinatie met de mooie off shoulder top.
Het jeanspak van Nina Ricci vind ik top voor een van de prinsessen (maar zou ik zelf ook graag willen hebben).

Last edited 9 dagen geleden by Louisa

Ik weet niet of ik dát durf, dat zou een statement zijn 🤣

Oooh nummer 4 Schiaparelli😍🤩
Doe mij een setje van die oesters😉

Nr2 en 4 zie ik Maxima ook wel dragen