Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 jun 66 reacties

Máxima is het toonbeeld van elegantie in nieuwe outfit

Het bezoek aan New York States begon Máxima in een gele, vermaakte jurk. Gedurende de dag volgden er maar liefst twee kledingwissels.

Het bezoek aan Albany begon met een ontvangst bij gouverneur Kathy Hochul van New York in de Governor’s Mansion. Na de ontvangst vond een gesprek plaats met de gouverneur en Nederlandse CEO’s van bedrijven die actief zijn in Albany, een belangrijke techhub van de Verenigde Staten.

Middagprogramma

Na de lunch bracht het Koninklijk Paar een bezoek aan NY Creates, een techhub van New York en één van de belangrijkste plekken ter wereld voor semiconductor research en development.
Tijdens het bezoek kreeg het Koninklijk Paar een rondleiding door het gebouw inclusief de ‘cleanroom’ met een machine van ASML. Omdat ze daarbij witte pakken aanmoesten, verwisselde Máxima haar jurk voor een set met pantalon.

(c)Patrick van Katwijk

De linnen pantalon, zijden blouse en zijden jasjes komen uit het atelier van Natan. Je herkent de set misschien wel van het staatsbezoek aan Luxemburg of het streekbezoek aan Zuidwest Drenthe. De zonnebril is een ontwerp van Chanel.

SCHUYLER MANSION

In de Schuyler Mansion, het historische huis uit 1763 van Nederlanders Philip J. Schuyler en Catharine van Rensselaer, sprak het Koninklijk Paar met jongeren over klimaat en een gezonde leefomgeving samen met gouverneur Kathy Hochul van New York en andere New Yorkse politici. 

Receptie

De dag in Albany werd afgesloten met een netwerkbijeenkomst in de Governors Mansion waarbij er vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de culturele sector aanwezig waren. Máxima droeg daarbij een nieuwe, mijns inziens zeer elegante outfit met capemouwen.

(c)Patrick van Katwijk

Het betreft een ontwerp van Natan, SS24.

Het collier komt uit de nalatenschap van koningin Juliana.

(c)Patrick van Katwijk

Door naar de oorbellen. Voor de negende verjaardag van zijn dochter Wilhelmina bestelde koning Willem via de Amsterdamse juwelier Vita Israëls een collier met bijbehorende oorhangers. Let wel: dit is niet het collier dat je hierboven ziet, maar nummer 1 uit deze blog. Hoewel Wilhelmina de oorhangers van de set zelf nooit heeft gedragen (ze had geen oorgaatjes), zijn ze wel bewaard gebleven. Máxima draagt ze met regelmaat, zowel in de oorspronkelijke als de vereenvoudigde vorm. Gisteren kwam de vereenvoudigde versie – alleen de steker – in beeld.

Meer informatie over juwelen en overige accessoires volgt later deze morgen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
66 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heel erg mooi, beide outfits! En wat een verzorgd kapsel! Het collier komt ook mooi tot zijn recht op dit roomwitte pak. Een stralende koningin!

Mooi Natan pak. Het lijkt qua model op de zalmroze Natan set die ze onlangs nog droeg, maar dit wit oogt heerlijk chic en fris. De Moneypenny clutch van Sophie Habsburg lijkt een grote favoriet, ik heb Máxima er al met verscheidene kleuren mee gezien.

Wauw, echt heel mooi! En wat een prachtige ketting. Minpuntje; de sandaletten.

Wat mij wel weer opvalt is dat Maxima eerst en dan WA achter haar aan binnenkomt.
Of Maxima is sneller, of WA geeft haar de ruimte en laat haar netjes voorgaan.

Haha ik denk altijd: WA helemaal blij met zijn altijd stralend lachende echtgenote waardoor hij zich bij de inhoud kan houden en zij de sfeer al opwarmt. Hij spint er goed garen bij. Het is ook wel bijzonder wanneer je in staat bent om overal binnen te komen met een enthousiaste vrolijke uitstraling alsof dit het leukste is wat je kon bedenken.

Dat zal het idd zijn. 👍🏻

Hij laat haar voorgaan. Normaal bij officiele bezoeken is hij de belangrijkste /1 ste.

Dat valt mij ook steeds op.
Dan denk ik altijd aan Catherine die dan een stapje opzij doet en haar man voor laat gaan. Geen idee wat de regels zijn.

Ik heb ook geen idee, maar omdat WA echt de regerend vorst is , denk ik dat hij hoger staat………

Wat een mooi pak! Het wit staat Máxima goed, maar persoonlijk had ik voor een kleurtje gekozen. Mathilde heeft het pak in het roze, ook erg mooi.
En de roze set met culotte vind ik erg mooi. Gave schoenen die ze erbij draagt.

Wauw, eindelijk een outfit van het huis Natan waar ik warm van word. Erg mooi. Zit haar geweldig en samen met de juwelen een plaatje🤩

Wat worden we verwend. Wat is de witte outfit mooi en wat staat hij Maxima goed. Is dit dezelfde pantalon als de fotosessie?
mooi verzorgt kapsel en de sieraden ook👌🏻.
De roze outfit mag van mij weg. Ik ben geen fan van de culotte

Mijn blik werd direct naar de prachtige lange ketting getrokken!
Wat een juweeltje!
Kapsel ziet er verzorgd uit.
Het zijden jasje van ’s middags vind ik wel mooi, maar niet in combinatie met linnen.
Avondkleding oogt zwierig.
De oorstekers vind ik minder goed bij de ketting passen.
Ik denk dat Maxima een uitvouwbare waaier in haar hand houdt, bij haar tas?
Kan de wisselende keuze voor lange mouw en dan weer mouwloze kleding niet helemaal plaatsen….is daar een groot temperatuurverschil misschien?

Fantastisch mooi het witte pak.

Gaaf pak en stralend! Ja, wit staat haar goed. Voetjes nu al een beetje bijkomen (en dat zal haar haar in Nederland weer moeten doen.)
Genoten van haar mooie outfits, fantastische kapsels en de energie die is gestoken in US-NL (business)relaties!

Erg mooi, het witte pak. Al mogen van mij de pijpen wat strakker gesneden, maar ze is zeer verzorgd, prachtige ketting ook, ik hou ervan! De culotte: tja! Verder alles heel mooi, kapsel en juwelen, alles!

Weer een heerlijke outfit en goedverzorgde haren.. Maxima laat zich echt van haar beste mode-kant zien dit bezoek

Ik mis haar ook! Hopelijk gaat het goed met haar. Een (serie) blog(s) over haar zou ik heel leuk en mooi vinden. Ook al heeft haar mode wel al eens in de picture gestaan hier. Misschien gewoon eens leuk terugkijken van toen tot nu 😉

Zeker!! Ik mis Catherine ook! Ik hoop ook stellig dat het beter met haar mag gaan🍀🙏

Nou, daar zeg je wat. Ik denk t ook heel vaak. Ze wordt ontzettend gemist. En tegelijkertijd weet ik dat een jaar uit de roulatie zijn niks bijzonders is bij kanker. 🙏
Een blog bijv nav trooping the colour kleding ofzo? Even weer genieten van haar prachtige verschijningen?

Echt he!! Ze wordt echt gemist, op ieder vlak en vind alle nieuwsberichten/off the record berichten weinig geruststellend. Hopelijk zijn die niet of niet helemaal waar…🤞

Ik mis haar ook, gaat één van je blogs over haar? Zou erg leuk zijn!

Ik begrijp heel goed je terughoudend heid hierin.
Maar ik zou het wel heel fijn vinden om wat over haar te lezen en te bekijken, we missen haar gewoon allemaal., denk ik .

Alle begrip josine ivm catherine . . Chemo kan erg “verwoestend” werken. Wie weet hoe erg ze ook fysiek te lijden heeft los van het koppie dat ook niet stil zal staan.
Mr mss kunnen de vergeten koningshuizen al dan niet regerend inspireren , de liechtensteiners bv . , de albanezen , de joegoslaven, de roemenen, enz

Door de lange, klokkende mouwen, vind ik de witte outfit van QM veel mooier dan de roze versie die QMathilde eerder droeg. De lange ketting erop is een goed
accent.

Ik vind de roze schoenen bij de culotte erg mooi. Laat ik het daar op houden.
Het witte pak: is dit niet gewoon precies hetzelfde pak dat ze ook in het zalmroze heeft? Ze ziet er mooi uit. Wit vind ik altijd een goede kleur bij Maxima. De ketting van Juliana is niet mijn smaak, wel leuk gevonden en hij komt zo mooi uit. De badslippers zijn ook weer present, zullen best goed zitten maar niet mooi blote tenen onder dit pak.

Last edited 1 maand geleden by Juffrouw Annie

Witte pak: fantastisch!
Maar die oorstekers! Ik snap niet dat je deze zo wilt dragen meen een duidelijk zichtbaar ringetje om de slinger aan te hangen. Ze heeft vast wel iets in de kleur van de ketting om het passend te maken

Ik ben net als maxima fan van de culotte broek . Prachtige set zo bij elkaar. 2 de set leuk maar vooral de hes. Broek vind ik persoonlijk erg lang vallen maar ik weet dat dit hoort bij zulke broeken

.

Last edited 1 maand geleden by Doro

wat een prachtige outfit!

Blij om dat prachtige collier weer te zien! Ik krijg er altijd zin in Palmier koekjes van 🙂

De eerste outfit vind ik niet zo mooi. Culotte moeten ze gewoon afschaffen. Doet niks voor Maxima. En zit er een vlek op die culotte. De kleur staat haar wel mooi. Sieraden ook mooi. Maar schoenen vind ik er niet bij staan. Weet ook niet welke schoenen wel bij een culotte staan.
De tweede outfit vind ik ook niet mooi. De kleur staat Máxima prima. Kapsel en sieraden ook mooi. Tasje leuk en wat is dat andere ding in haar hand? Pak vind ik een beetje pajama achtig zo in het wit. De stof is in ieder geval soepel zodat het leuk valt maar ik houd er niet.

Een vlek?? 🫨 Welnee dat is de schaduw van haar rechter hand 🤭

Die top met capemouwen op een broek, inderdaad heel elegant! Een rustig geheel met mooie lange ketting, bijpassende tas en prachtig kapsel. De taillestrik maakt het voor mij af, dat geeft er net die vrouwelijke touch aan.
Ze zien er super uit tijdens deze trip, we hebben een leuk stel als koningspaar!

Goed Anne-Roos dat je zegt dat we een superleuk stel als koningspaar hebben; ben ik het helemaal mee eens👍

Volgens mij is de nieuwe witte outfit bijna dezelfde als de outfit die koningin Mathilde droeg op de laatste dag van het staatsbezoek van Luxemburg. Grappig dat ze zo vaak iets vergelijkbaars aan hebben. Dit staat Máxima erg mooi, ook met dit mooie losse haar! Die roze outfit vind ik ook wel kunnen, maar beide outfits zijn naar mijn mening een beetje in dezelfde stijl, dus net wat meer afwisseling in kleur en model had van mij wel gemogen! Maar benieuwd naar wat we de laatste dag nog gaan zien!

Wat me opvalt is dat ze zo weinig Nederlandse mode draagt, al zeker bij internationale bezoeken, ik ben nochtans zelf Belgische (alhoewel in Spanje wonend, Spaanse echtgenoot), maar als ik Nederlandse zou zijn, dan zou ik het toch sneu vinden dat ze bv. zo veel Natan draagt. Er moeten toch goede Nederlandse ontwerpers zijn?

Met u eens Veerle, op handelsmissie en geen Dutch Design mode promoten⁉️
#wiekanmijdituitleggen 🤔

Kan me voorstellen dat als je een goede band hebt met de ontwerper dat je daar dan bij blijft.

Last edited 1 maand geleden by Luna

Maak je dan als koningin geen uitzondering bij een werkbezoek ifv economische samenwerkingen ?

Hmm nee vind ik niet. Er is al zoveel waar je rekening mee moet houden, dat hier vrijheid in hebben me wel prima lijkt. Het is ook niet alsof ze amper Nederlandse ontwerpers draagt. Plus België is ja bijna Nederland 🤪

Dat is inderdaad heel jammer, helemaal eens met u. Er zijn absoluut hele goede ontwerpers in Nederland, vele malen beter nog dan Natan. Natan levert in iedergeval aan Máxima altijd slordig werk af, scheve coupe-naden, scheve en of lelijke afgewerkte zomen, naden die met motieven niet op elkaar aansluiten. En dan ook altijd te kort en vaak veels te krap. Nou heb ik weleens gelezen dat die laatste twee uitermate vreemde details, wensen schijnen zijn van Máxima🤷‍♀️. Bij Mathilde zit Natan namelijk qua maat altijd perfect. Ook zou ik het risico niet willen lopen dat mijn “vak” buurvrouw in hetzelfde loopt als ik. Misschien heeft het met tarieven te maken🤷‍♀️? zodat ze wellicht wat geld overhoudt om het aan haar hobby verzameling harskunst oorbellen uit te kunnen geven van €4.000,- per paar?of is het per stuk ? 🤷‍♀️/😂 don’t know. Maar geen idee waarom Natan, ik denk weleens dat ze er soms veel modieuzer, meer stylisher ( denk aan icoon Charlène bijvoorbeeld) bij had kunnen lopen als ze geen Natan had gekozen maar een Nederlands ontwerper. Ik denk dat Máxima dan veel vaker de koppen van de internationale kranten had gehaald in positieve zin qua mode dan.

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

De culotte met het stijve zijde jakkie tijdens de lunch vind ik helemaal niets. Dat jakkie draagt ze niet maar “staat” om haar heen. Ik hoop dat we deze outfit nooit meer zien. Daarentegen is de outfit tijdens de receptie zeer elegant, beetje zwierig en mooie ketting erbij. Ik vind zelfs de open schoentjes eronder mooi staan, nou dat wil wat zeggen want ik ben helemaal niet van de openneus schoenen en zeker niet bij Máxima omdat zij nogal grote voeten heeft, maar deze zijn wel aardig. Alleen ….. het haar opgestoken staat haar echt vele malen beter dan dit en zou zeker bij het mooie pak geweldig hebben gestaan. Loshangend (kunst) haar met die eeuwige lok en zij-scheiding vind ik Máxima echt niet mooi staan.

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

Wat prachtig! En wat worden we verwend tijdens deze reis.

Het heeft geholpen => 🤞🏼😊

🤍 Pak 2 = werkelijk waar prachtig! Natan wellicht?

🤍 Het halscollier dacht ik te herkennen van Juliana en vond & vind ik geweldig 🤩 maar hoe te dragen? Zo dus 👌🏼

🤍 En yep, mijn favo tas is ook uit de kast getrokken ditmaal in deze passende kleur.

Ben het eens met Catherine qua oorversierselen 🩵

Vooruit, over pak 1 nog het volgende, ik blijf de Chanel 🕶️ super mooi vinden!

Ps: Treffende kop Josine => ‘… toonbeeld van elegantie…’

Last edited 1 maand geleden by PK020

Wat een verschil, het eerste pak of het tweede!. Een culotte is een moeizaam kledingstuk, dat staat nooit elegant. En het tweede pak is schitterend, het haar leuk in de krul. Heel charmant.

Hare Majesteit ziet er mi tot nog toe tijdens deze tour helemaal piekfijn en zeer elegant uit, zo zien we haar toch graag! Ze heeft niet heel veel nodig om er beeldschoon uit te zien

En zo is het! Ik vind trouwens beiden heel relaxed overkomen op deze reis, ze hebben er echt plezier in.

Dat witte pak is prachtig en de ketting de kers op de taart.

Het witte pak echt heel mooi. Wat ook een prachtige ketting hierbij.

Het zijden jasje van eerder op de dag met broek vind ik niet zo. Het oogt zo massief (vraag me af of het wel lekker zit eigenlijk)

Mooi soepel vallend pak, ik vind de witte uitvoering leuker dan de zalmroze variant die ze al vaker heeft gedragen (het lijkt hetzelfde pak?). Mooi collier, leuk dat ze de juwelen van Juliana met grote regelmaat draagt. Oorhangers in de zacht blauwe kleur van het collier zouden het net iets meer pit geven, maar ze ziet er mooi eigentijds en stijlvol uit.

Last edited 1 maand geleden by Catherine

Inderdaad elegant en zwierig. Het pak is ook mooi zonder ketting, maar dit staat prachtig. Ik vind het leuk dat Maxima deze sieraden uit de kast haalt en gewoon draagt.

Dat nieuwe witte pak is een goede aankoop geweest, sierlijk, vrouwelijk en elegant, items ook los van elkaar te dragen.
Geweldig collier, past hier schitterend bij en komt zo goed tot zijn recht.
Josine een vraagje: je schrijft dat het collier en de oorbellen bij elkaar horen, maar ik zie geen gelijkenis tussen de twee. Collier lijkt van goud met opalen(?) en parels en oorbellen zijn diamant. Bedoel je misschien andere “bellen”?

Volgens mij wordt er bedoeld dat Koning Willem een collier met bijpassende oorbellen kocht voor Wilhelmina, maar dat Maxima alleen de oorbellen uit die set draagt. Denk ik. Daar komt vast nog verduidelijking van.

Inderdaad een prachtig nieuw pak, het zit ook erg comfortabel, denk ik. Echt mooi!

Graag gedaan!

Dank je Josine en Soetkin👍

Graag gedaan! 😃

De look van de receptie is geweldig. Het pakje van ’s middags niet. Door de korte broek en stijve stof.

Ach, een culotte blijft een culotte . Het zijden jasje past er mi niet bij. Linnen is een vlotte stof en dit zijden jasje daarop is mi te “vast” wat de stof betreft.
De outfit van de receptie zit wel goed , is vloeiend en de top is top !! . De ketting is prachtig. .

Met je eens , het jasje is erg mooi, maar valt niet soepel, zo krijg je een te zwaar geheel, s,avonds heel elegant, en die ketting maakt het helemaal af .

Wat een mooi pak die witte, heel leuk ook met die mouwen. Prachtig collier. Bij deze oorbellen vallen de haakjes wel erg op, dat is niet altijd zo toch? Vind ze wel erg mooi. De eerste set is ook leuk zeker met die zonnebril erbij.