Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 jan 66 reacties

Máxima in het zachtroze bij nieuwjaarsontvangst

Vanmiddag ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Nederlandse genodigden op het paleis voor een nieuwjaarsreceptie.

Traditie getrouw zijn er enkele honderden gasten uit de politiek, het openbaar bestuur en diverse sectoren van de Nederlandse samenleving uitgenodigd. Daarnaast zijn er dit jaar specifiek vertegenwoordigers uitgenodigd die betrokken zijn bij het thema breedtesport.

De koning hield ook een toespraak, die helaas niet kon worden geregistreerd. Om onbekende reden is pers niet welkom tijdens de nieuwjaarsontvangst. Ik zal daarom maak een paar mooie zinnen citeren:
“Met duizenden gevoelige draden zijn wij verbonden met de wereld buiten onze grenzen. 
We zijn ook met duizenden onzichtbare draden verbonden met elkáár. andaag – te midden van alle heftigheid en onzekerheid – is het belangrijk om te beseffen hoe kostbaar dit is. Want hoe onbeheersbaar de krachten om ons heen ook lijken en hoe groot de zorgen in eigen land ook zijn, we zijn beslist niet weerloos. Samen kunnen we schokken opvangen en angst en onzekerheid terugdringen. 2024 kan een goed jaar worden als we koesteren wat ons verbindt. Als we blijven vertrouwen op onze democratische rechtsorde die bescherming biedt en vernieuwing in politiek en bestuur mogelijk maakt.”

Mode
Op de foto’s van de aankomst is te zien dat koningin Máxima een zachtroze coltrui, blouse en broek draagt. Om haar hals prijkt ook een kralenketting met ammoniet (spiraalvormig fossiel).

NLbeeld/Patrick van Emst

Close-up van de ketting:

Máxima droeg het sieraad met ammoniet eerder in de zomer van 2016 (links).

Prinses Beatrix is er ook:

PPE/RPE/Van Emst
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
66 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Warme kleurencombi, met een echte Maxi ketting. Leuk met het nonchalante colletje. Ben benieuwd wat ze er onder draagt, wellicht een palazzo broek in effen camel of een ruitje?

Leuk ook de moderne oorbellen en ketting bij prinses Beatrix.

«Nederland wordt gesteund door een hardwerkend koningspaar” kijk, dát weten we dus niet. Wellicht zwaaien ze vriendelijk bij de ingang en gaan dan op stoelen zitten?? ….. . Ik bedoel maar. Hun landelijke bezoekjes vallen ook reuze mee. Als ik even kijk naar bij . Engeland hoeveel bezoeken per persoon ze daar jaarlijks doen, en ook nog eens met bijna de hele familie.

Dan zie je het Verenigd Koninkrijk wel door een hele roze bril. Ik heb laatst een grafiekje gezien met afgelegde bezoeken per persoon. Prinses Anne voorop met heel veel bezoeken, geloof ik. Kate ergens achteraan. Maxima aanzienlijk meer.
Ook is het niet te vergelijken. In het VK werken meer leden voor de Firm dan in bijv Denemarken of Nederland. Nee, ik was afgelopen jaar dik tevreden met de werkbezoeken ed van ons koningspaar.

Feiten…altijd fijn! Laatste opmerking mee eens

Ik lees/kijk altijd met veel plezier naar deze site, maar bij het lezen van de commentaren bij dit artikel snap ik eerlijk gezegd niet waarom de commentatoren uberhaupt nog naar deze site kijken! Tuurlijk mag iedereen een mening hebben maar als je alleen maar je gal wil spuwen kun je beter op ander media je gaan zitten. Bovendien vind ik als je commentaar hebt dan is t belangrijk dat je de feiten gecontroleerd hebt.
Ik vind dit een leuke site en zeker in deze sombere en onzekere tijden is t leuk om even een andere wereld mee genomen te worden.
Wat betreft het Koninghuis, en niet alleen het onze, denk ik dat zij, zeker nu, een belangrijke taak hebben.

Beste Reuzefan1,
Ben het helemaal met je eens👏👍; waarom een site bezoeken als men het onderwerp van die site maar niets vind? Ik vraag me werkelijk af of diegene dan niet meer te doen hebben met hun leven.
Tuurlijk moeten er ook kritische noten zijn, maar mag het allemaal wat minder a.u.b. 😵‍💫

Even; voordat ik bekomnentarieert wordt: mijn reactie was eennreactie op(!) een reactie die door Josine is verwijderd.

Dank voor uw reactie.
Er is m.i. toch niks veranderd aan het niet openbaar zijn van deze receptie dan toen voormalig koningin Beatrix deze receptie hield? Of heb ik het mis?

Een krantenkop en een soortgelijke foto bij de ingang van het paleis was voldoende en er was geen enkele twijfel of er wel of niet hard werd gewerkt door het staatshoofd

Als ik me niet vergis, is er even een tijd geweest dat er een korte video werd vrij gegeven van de ontvangst. Je zag ze even een paar handen schudden en wat van de toespraak van de koning. Dat was in ieder geval iets meer dan nu. Ik zal es even zoeken of ik daar nog een video van kan vinden.

Gevonden, hier een video uit 2014. https://www.youtube.com/watch?v=ZBx6Yld0Lpk. En 1 uit 2015. https://www.youtube.com/watch?v=ZBx6Yld0Lpk. Daarna was het (geloof ik) al weer over. Ik vind het ergens wel een gemis, dat ze hier niet iets van laten zien. Het hoeft echt niet allemaal, maar met zo’n video toon je een beetje goodwill, laat je een beetje zien wat er gebeurd.

Last edited 6 maanden geleden by Moderator Petra

Help me even, wat vind je precies bedenkelijk aan de video’s waar ik naar link? Ik begrijp het even niet goed, dus ben even benieuwd.

Zeer Interessante links !! en zeer veel wordt verklaard door de reportages eraan verbonden. Niet bepaald een mooi beeld .

Voor mij hoeft er hier ook geen gal gespuwd te worden, laat dat duidelijk zijn. Maar…..het hoeft toch niet hetzelfde te blijven, als bij Beatrix?
Ze werken, duidelijk, maar of dat hard werken is, betwijfel ik. Dat blijft bij twijfelen, we weten niet wat er achter de schermen gebeurd.
Wel kunnen we weten dat Maxima voldoende tijd over heeft, om uitgebreid te shoppen 🤓

Slordige aanblik van Maxima qua kleding etc. Wat een tegenvaller na de eenvoudige en uiterst verzorgde koningin MAry nu.prachtig

Oh leuk! Haha, welke groene zou dat kunnen zijn?

Dankzij Akwasi, hebben we dan toch een glimpje op kunnen vangen. Hahaha, “Brutaal vlerkje”

Laat die mensen met rust als je wil weten wat daar binnen gebeurt moet je zorgen dat ze je uitnodigen dus zoek een baan die daar naar binnen mogen

Voor een nieuwjaarsontvangst vind ik dit geen geschikte outfit die Maxima draagt.
Maar als dit haar kleding van alledag is, geen probleem, al is het niet mijn smaak.
Roze en camel lijken mij mooie kleuren om in het voorjaar te dragen!
En de kapper was nog onderweg denk ik……😉

Lieske, denk dat de kapper bijna altijd onderweg is

Wanneer wordt deze traditie nu eindelijk eens doorbroken en krijgen we van het koningspaar bij de nieuwjaarsontvangsten eens wat meer te zien dan die korte groet voor de ingang? Kijk hoe andere koningshuizen dit aanpakken en is toch alleen maar goed voor de pr?

Hier kunnen we lezen waarom het internet het afvoerputje van de samenleving wordt genoemd. Er staan veel bijzonder ongepaste en onbewezen aannames in de reactie van Brigitte. Een koning in overspel – aanname. Ongeveer alle beweringen over het Britse koningshuis, aannames. Enzovoorts. Ik stoor me aan deze ‘bijdrage’ die niets bijdraagt en alleen bestaat uit modder gooien en riooljournalisten napraten.

Ben het met je eens, juffrouw Annie. Vind het geen prettige reactie van Brigitte.

Zie op garderobe royale dat er al van 3 activiteiten beeldmateriaal is : 2 recepties, 1 sociale .
Op modekoningin is er 1 nietszeggende foto van de receptie van gisteren.
Beide koningshuizen hadden nochtans kerstvakantie en zijn amper een week terug actief.
Het “werk”van een koningspaar is toch gerelateerd aan de service aan hun land en dat is toch wat telt voor de onderdanen. Hoe anders kan het “werk” zichtbaar worden als er geen beeldmateriaal beschikbaar is/mag zijn .

Nog nooit van Garderobe Royale gehoord, maar wat leuk om daar ook een kijkje te nemen , idd al hele mooie foto,s te zien van het Belgisch koningspaar .Dank je wel voor de tip.

Elisa, er werd op deze site al een paar keer verwezen naar de belgische tegenhanger van modekoningin maxima …

Eens. Mede door de ouderwetse pr is de Nederlandse monarchie ook zo goed als failliet. De Oranjes beschouwen vrijwel alles als privé, of: gaat jullie niets aan. Houtain en verwend gedrag is het, niet minder. Ontzettend jammer dat het koningspaar niet alle zeilen wenst bij te zetten om er nog iets van te maken.

Inderdaad. De Oranjes hebben toch al wel een paar ‘waarschuwingen’ gehad maar het blijkt ze niet te deren, ze weten dat niemand hen iets kan maken en zij uiteindelijk niet aan het kortste eind trekken. Hun kostje is gekocht financieel gezien, de rest interesseeert hen totaal niets. Maxima wil alleen belangrijk doen in het buitenland als ze niet voor NL op pad is.

Wat ik me afvraag, ,,is de RVD zo terughoudend of toch ons koningspaar ?
Bij zijn aantreden was WA nogal duidelijk, hij wilde een koning zijn voor iedereen, is makkelijk met contacten , ook Maxima komt zo over,
Daarom is het ook zo teleurstellend om deze afstandelijkheid te zien

Je hebt helemaal gelijk , sorry, ik had het woord terughoudend weer moeten gebruiken ipv afstandelijk .
Ze komen juist bij bezoeken betrokken en spontaan over.

Eerlijkheidshalve denk ik niet dat het hun enigszins iets uitmaakt. Ook al zou hij geen koning meer zijn, ze hebben hun voorname rijke en bekende vriendenkring toch al, hun naam, en niet te vergeten hun financiën. Ik denk eerlijk dat het eerder een opluchting voor henzelf zijn.

Het koningschap van Willem-Alexander dreigt volledig te mislukken doordat hij privé doorlopend boven het ambt plaatst. Bijna 3 maanden per jaar op vakantie, tal van privileges die voor niemand gelden. Het is verworden tot een inhoudelijk weinig relevant koningschap. Ik ben enorm teleurgesteld in hem en voorzie het uitdoven van de monarchie.

Ja, ik moet me daar helaas bij aansluiten, hoewel ik dat niet zou willen.

Helemaal mee eens, en jammer dat Amalia en Alexia er niet bij zijn.

Eens, andere koningshuizen doen dat echt beter. En het is echt niet moeilijk 8m aan gaste te vragen of je ze wel / niet mag fotograferen.

Helemaal mee eens dat wat meer openheid het koningshuis goed zou doen. Er zijn een paar goede voorbeelden, Zweden, Spanje en Denemarken en soms ook Luxemburg. De andere doen hetzelfde als ons koningshuis of nog minder. Dat maakt de koningshuizen niet toekomstbestendig.

Denk dat ook belgie in de rij van “de betere aanpak” landen mag staan.

Helemaal met je eens, door al die overdreven privacy regels komen ze steeds verder van ons af te staan.
Ik begrijp sommige regels ook niet, wat is er mis mee om een paar beelden of foto,s vrij te geven van de nieuwjaarsreceptie?

Ik ben het helemaal met je eens Nadeshda. Dit zou beter zijn voor de populariteit van het koningshuis

Moeilijk te oordelen want eigenlijk erg weinig te zien.

De kleuren combinatie rose en camel vind ik heel mooi. Maar een colletje met een blouse …..mwah. Dan heeft een mooi truitje meer mijn vorrkeur. Maar misschien wordt er omgekleed. Gave sieraden, dat dan wel. Jammer van de flodder haren

Wat is breedtesport?? Ik verwacht dat ze de turtle-neck nog wel vervangt voor iets anders. Morgen met de diplomaten in vol ornaat? ( tiara enz) of is dat niet meer? Of gaat Máxima naar het WEF morgen? Vragen vragen vragen…. 😉

Máxima is van dinsdagmiddag tot donderdag bij het WEF. En volgens ‘dokter Google’ vallen onder breedtesport: Alle nationale competities en ONK-competities. Alle club- en district wedstrijden. ‘k Wist het ook niet, dus ff voor je opgezocht ;).

Last edited 6 maanden geleden by Moderator Petra

Dank Petra, maar ben er nog niets wijzer door. Geeft niet. Had het idd zelf kunnnen opzoeken maar zover gaat mijn interesse nu ook weer niet, was eigenlijk wel zo makkelijk om een verklaring aan de schrijfster te vragen 😉

Eigenlijk is het heel simpel. Breedtesport is alles wat geen topsport is. Dus de gewone voetbalcompetitie, de gymvereniging in het dorp, de touwtrekclub etc.

Zo mooi Camel en roze. Staat haar geweldig. Al vind ik de combinatie van een blouse en col meer iets voor een casual gelegenheid, maar misschien kleedt ze zich nog om..
Of misschien is het een jurk, de das van Willem Alexander matcht er in ieder geval mooi bij!

Last edited 6 maanden geleden by AnnekeM

Met je eens AnnekeM

Camel met lichtblauw of rose. Erg mooi/chique als deze kleuren je staan.
En…..dat doen ze Maxima.

De kleuren zijn prachtig. Zachte tinten.

Beetje versteende glimlach. Kleding nog niet zo zichtbaar…

Wat leuk , roze met camel, deze combi ga ik zeker ook proberen.
Col staat een beetje rommelig zo .
Maar Maxima zal toch niet zo gekleed gaan vanmiddag,? Al eerder kwam ze wel eens casual aan en kleede zich om .

Het lijkt me ook, dat ze zich nog gaat verkleden voor de receptie. .

Dan komen er geen beelden van de receptie? Ik zal maar niet verder reageren, val dan in herhaling 🤨

Ik denk te weten wat je denkt 😉 En ben het met je eens… Waarom niet gewoon EEN fatsoenlijke foto publiceren van de ontvangsten, in plaats van altijd maar die slechte foto’s bij de ingang…?

Des te erger dat er niets mee gedaan wordt… Hebben ze dan niet door dat de pers wat dat betreft ook het beste met ze voor heeft? Dat dit in hun eigen belang is? Wat is de reden die ze geven om hier geen gehoor aan te geven?

Mee eens !!

Voor zover we nu kunnen zien een mooie kleurencombi, camel met roze. Maar is het nu trendy om een col niet op te rollen? Dat doe ik namelijk wel altijd.

Hou Oranjefan,
Je ziet nu inderdaad meerdere manieren om een col te dragen: omgeslagen, twee maal omgeslagen (dan zie je meer nek), gewoon lang gehouden en gerimpeld (niet doen met een al gerimpeld nekkie😉) en naar binnen geslagen (wat een mooi strak geheel geeft, ik vind dat m.n. bij een zwarte, strakke outfit erg mooi).
Camel en roze is inderdaad echt een mooie combi.
Nu maar hopen dat we toch nog wat meer van de kleding te zien krijgen vanavond.

Ja hoor, netjes oprollen. Wat je nu veel ziet, is dat hij naar binnen opgerold wordt. Kettingen komen zo ook mooier uit. Probeer het maar eens.