Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 sep 31 reacties

Máxima in het wit bij presentatie gordijnen

Dat haar witte outfit van de zomerfotosessie ook prima gecombineerd kan worden met panty en pumps, beweest Máxima vanmorgen. Samen met schoonmoeder Beatrix was ze in Paleis Huis ten Bosch aanwezig bij de onthulling van de nieuwe gordijnen.

In januari 2022 is gestart met het maken van de gordijnen. In het TextielLab, de professionele werkplaats van het TextielMuseum, zijn de gordijnen machinaal geborduurd. Daarnaast hebben handwerkers uit heel het land en Koningin Máxima een gedeelte van het borduurwerk vervaardigd. In het borduurproject stonden ambacht, machinaal borduren en de verbindende waarde van samenwerken en het delen van verhalen centraal. 

De nieuwe gordijnen zijn een eigentijdse remake van de 18de-eeuwse zijden gordijnen uit de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch. In het ontwerp staat Nederland als land van vele culturen centraal, waar bruggen worden gebouwd en bevolkingsgroepen aan elkaar worden verbonden. 
De Chinese Zaal is één van de ruimtes die gebruikt worden voor ontvangsten en officiële gelegenheden. In 2020 werd de Kersttoespraak in deze zaal opgenomen. 

Mode
Outfit: crop top en midi-jurk van Tory Burch
Eerder gedragen: zomerfotosessie, 30 juni 2023
Accessoires: info volgt

NLbeeld/ Patrick van Emst
PPE/Van Emst
PPE/Van Emst

Met de outfit tijdens de zomerfotosessie:

PPE

Máxima’s oorbellen van grijze parels en diamant zijn nieuw. Die gaan we vast nog heel vaak zien!

PPE/Van Emst

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
31 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat valt die rok mooi zonder wind. Ik vind het setje niet te jeugdig, kan prima. De oorbellen vind ik niet passen bij de rest van de outfit en ik vind ze überhaupt niet mooi.

heel mooi, elegant geheel. En alweer nieuwe oorbellen, mijn hemel, hoeveel kan je er hebben ?

Wat leuk om Máxima hier samen met Beatrix verscheen. De beeldige, zomerse set vind ik weliswaar meer iets voor de vrije tijd maar ik kan het wel waarderen dat ze door de rustige kleur niet zo prominent aanwezig is tussen alle handwerkers. Een heel mooi project overigens en ik vond het erg leuk dat Máxima er met veel elan aan heeft meegewerkt.

Ik ben naar t museum geweest en was onder de indruk van t fijne borduurwerk maar vooral van de mega diversiteit aan borduurders. En veel borduurclubs in t land!

Wat toont de set nu heel anders dan op t strand. Middag sjiek en zo leuk met al die borduurders en Beatrix! Zo geinig!!

Wat een leuk initiatief om de hele groep uit te nodigen, een fantastisch kleurrijk gezelschap, hoe leuk is dat. De kleding van Maxima vind ik goed gekozen, het was heel zacht vandaag en het staat haar mooi en is heel toegankelijk. Enne… pofmouwen zijn écht voor álle leeftijden, heel vrouwelijk en bij de wijde rok een mooi geheel. Prinses Beatrix ziet er ook goed uit, ze heeft groot gelijk dat ze lekker een pantalon draagt, ze is slechter ter been dit zit comfortabel. De gordijnen zijn zó mooi, wat een monnikenwerk, dik verdient dit ontvangst.

Dit vind ik nou een heel leuk lief setje, vooral met die pofmouwtjes. Hoort er helemaal bij. Mooie lengte de rok en leuk zwierig, en lijkt mij ook lekker zitten. Mag ze vaker dragen.

Maxima (her)draagt voor deze gelegenheid een schattig pakje!
Binnenshuis, in de septembermaand kan dit nog best.
Goed gecombineerd met eenzelfde lichtbeige kleur pumps, hemdje onder de top en een sjaal voor zo nodig op het bordes.
De rok valt zo prachtig en het geheel is kreukvrij….top!
Mooie ring en oorbellen.
Ach, wat oogt Beatrix hier kwetsbaar!
Haar kleding vind ik wat huisstijlachtig. Ze zal zich hier misschien prettig in voelen.
Maar ik geef toch de voorkeur aan haar elegante klassieke pakjes die ze vaak draagt in diverse stoffen en kleuren.

Ik vind deze combinatie (het lijkt wel een jurk) enig. Niet zo opvallend en nadrukkelijk als vaak het geval is. Zeker op het strand vond ik het geweldig. Wat mij betreft trekt ze het nog vaak aan op warme dagen.

Leuke set, kan nu nog prima. Mooie pumps en oorbellen. De rok valt nu mooier, op het strand waaide het, waardoor je dat niet zag.

Leuk om Beatrix samen met Máxima te zien! Allebei goed gekleed voor de gelegenheid en wat een prachtige gordijnen. Nieuwe oorbellen zijn mooi en multifunctioneel inzetbaar😊

Een heel mooi filmpje om te zien bij Royal tv.
Opvallend dat niet 1 dame een tasje bij zich heeft.
Maxima ziet er beeldschoon uit. Misschien íets te jeugdig, maar dat deert me vandaag niet.☺️
Een beetje aandoenlijk om Prinses Beatrix zo te zien, nu ze oud is. Ze ziet er als vanouds zeer verzorgd uit, al zie ik haar liever bekleedt in een pakje.

Vind dit zo’n lieve set, staat Maxima geweldig en mooi afgestyled met nude accessoires. Niks te jong; ook een vrouw is zo jong als ze zich voelt en ze staat hier prima mee.
Mooie oorbellen! Lijkt erop dat ze met clips zijn ipv stekers, maar ik kan het niet goed zien.
Prinses Beatrix, lekker haar eigen stijl en in broek met een opvallende blouse. Prima hoor.
Vind het leuk dat Maxima ook heeft mee geborduurd aan deze gordijnen en dat ze vaker borduurt om te ontspannen.

Leuk dat ze deze set herdraagt en op deze manier styled. Kan zeker nog wel gedragen worden in september. Ook Beatrix ziet er zoals altijd weer keurig verzorgt uit.

heerlijk zomers nog. zwierige rok. mooie pumps. ik hou er van!

Heel leuk, lief setje. Rok komt nu beter tot z’n recht dan op het winderige Zuiderstrand. Nu is-ie veel beter te zien.

Leuke outfit. Maar meer geschrikt voor de vrije tijd en vakantie.

Van de zomer was het leuk, een witte outfit. Nu de herfst al een beetje zijn intrede doet, denk ik: mwah.

Dit is een vrijetijds/strandoutfit en niet passend bij deze gelegenheid. Mevrouw Beatrix wel moo

Ik vind het eigenlijk geen strand outfit 🤡

Wat is Beatrix toch een fantastische dame, altijd tot in de puntjes verzorgd!!

Leuke zomerse outfit en wat een kleurig geheel al mensen die meegeholpen hebben aan het borduren. Door het wit van Máxima komt de veelkleurigheid van de borduursters en borduurders Hagedoorn tot hun recht. Zag net ook een heel mooi filmpje.
Ik ben benieuwd naar de outfit van vanavond

In plaats van na Prinsjesdag hup hup snel naar New York, nu een gezellige ochtend thuis op Huis ten Bosch en straks door naar t Tropenmuseum voor winnaarsdiner Koning Willem I prijzen. Weer ontspannen na het chagrijn(sorry)van gisteren, tweede jaar achtereen luidkeels protest was niet echt om vrolijk van te worden, wel? Ook altijd maar weer dat gezeur over de toelage +11%, ja, medewerkers willen net als een ieder ander ook graag fors extra salaris, vind je t gek dat toelage dan fors omhoog(moet)?

Leuk dat Maxima en Beatrix dit samen doen. En alle mede- borduursters erbij zijn.
Ook met pumps een leuke combi. Maar de mouwen maken het ook voor mij wat minder geschikt.

Misschien meisjesachtig maar het staat goed en geeft haar een lieve uitstraling. De set bevalt mij wel.

De foto samen met haar schoonmoeder is zo mooi. En wat is Beatrix ook een mooie vrouw op leeftijd. Zien haar steeds vaker in een broek.

Vind het setje van Maxima wel mooi, maar had deze eerder laten verven in bv mooi donkerpaars oid!

Het is een heel leuk pakje, maar vond het voor de strand foto,s toch beter geschikt dan nu in september, ook al is het een mooie dag .

Ik vind de rok heel mooi vallen. De outfit in het geheel voelt te jong aan voor mij.

Ik vind het een mooi pakje, maar wat me al opviel tijdens de fotosessie op het strand, het zijn de mouwtjes die het veel te kinderachtig maken voor Máxima.

Klopt, dat gevoel heb ik ook. Gelukkig nu niet die haarspeld erbij 😉 dan kreeg je helemaal zo’n meisjes idee.

Mee eens Ina en Anne-Roos, de mouwtjes ervaar ik als te “Sneeuwitje-achtig” , alleen het woord al ‘mouwtjes’. 👸🏻

Leuke outfit, beetje te meisjes-achtig wellicht. Ik ben 46 maar weet niet of ik het nog aan zou trekken. Meer iets voor een van de drie A’s?