Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 mei 24 reacties

Máxima in het blauw tijdens uitreiking erekruis

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag het Erekruis van de Huisorde van Oranje verleend aan Marilou van Golstein Brouwers. Ook aanwezig: koningin Máxima.

De onderscheiding is aan mevrouw van Golstein Brouwers toegekend vanwege haar decennialange inzet om de concrete leefwereld van mensen te verbeteren door toegang te bevorderen tot financiering en tot de economie, alsmede vanwege haar wezenlijke bijdrage  – nationaal en internationaal  – aan de doorbraak van het langetermijndenken in de financiële wereld. Aan de verlening ligt tevens een bijzondere band ten grondslag met het Koninklijk Huis. Al in 2004 werkte mevrouw Van Golstein Brouwers samen met Koningin Máxima in de adviesraad van het International Year of Microcredit van de Verenigde Naties. Daar werd de basis gelegd voor de functie van Koningin Máxima als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

PPE/Jeroen van der Meyde

Mode
De koningin droeg tijdens het feestelijke moment een nieuwe jurk van donkerblauwe travelstof. Het ontwerp is versierd met een geplisseerde draperie aan de voorzijde. Ontwerper: (nog) onbekend.

PPE/Jeroen van der Meyde
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Op het eerste oog lijkt het een degelijke jurk, wellicht zit er nog ergens een verrassing. Wel heel gis hoor om te zien dat het travel stof is zonder het merk en het materialen label te kennen😁.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Er valt weinig over te zeggen, behalve dan dat ik de pantalon van de koning te wijd vind en het hele kostuum valt niet mooi. Ook travelstof?

Helaas is de jurk niet zo goed te zien, maar deze lijkt mij wat tuttig (ook door de donkerblauwe kleur waarschijnlijk) en dat zijn we niet gewend van Maxima.
Travelstof is handig, maar ook zweterig als je daar gevoelig voor bent. Ik houd mij er verre van in de zomer, in de koeler jaargetijden is het wel te doen.

@siobhan misschien ken je het merk Studio Anneloes. Is groot geworden met kleding in deze stof. Je moet er van houden. Ik vind shirtjes ervan over het algemeen koud. En broeken tekenen nogal. Dus ik ben het met iedereeen eens die zegt: travelstof is voor reizen. Heb nog even de kenmerken voor je opgezocht. Dan ben je weer op de hoogte.

Travelstof is gemaakt van elastomeric fibers en is een combinatie van polyamide en Lycra®. Dit zijn synthetische vezels die tot zes keer in de lengte kunnen rekken en daarna weer in hun oorspronkelijke vorm terugkeren. Door de stretch is deze stof heel comfortabel. Travelstof kreukt niet, pilt niet, droogt snel en is makkelijk in onderhoud. De stof hoeft niet gestreken te worden.

Last edited 1 jaar geleden by Krielie

Inderdaad Studio Anneloes, mijn favoriete merk, maar ook ladress maakt gebruik van travelstof. Ik vind het ontzettend fijn zitten.
Ik vraag mij af waarom er nog geen foto’s zijn van Maxima in Nuenen waar ze het van Gogh museum opent

Dank Krielie! T klinkt als handig…maar t moet ook wel lekker zitten!

Zit prima maar het heeft dus voor- en nadelen (althans bij mij).

Ik kan de jurk niet zo goed beoordelen, maar weet wel dat ik geen fan ben van travelstof. Altijd super synthetisch, vind het ook niet prettig dragen.

Ik heb verschillende kledingstukken van travelstof en ik moet zeggen dat zit heerlijk en je ziet er altijd keurig uit want het kreukt niet. Van de jurk van Maxima zie ik helaas weinig van maar het oogt mooi en netjes.

Ben helemaal weg van de luchter in de vorm van een kroon !! Fantastisch decor !!

Zou het daarom misschien een kroonluchter heten🤣

Ja idd, dacht er ook aan terwijl ik het neerschreef !!! Maar deze is zijn naam meer dan waard.de meeste kroonluchters zien er niet uit …. 🙃🙃

😂

Wat een schitterende zaal!
Wat mooi alle twee in donkerblauw.
Geen idee wat travelstof is?

De gevierde ziet er prachtig uit. Trouwens , feest gaat door in een schitterende zaal van paleis noordeinde . Jurk van maxima ziet er – voor zover in te schatten – asymetrisch uit . Oogt achteraan langer dan vooraan. .

Inderdaad kun je er weinig van zien. Leuk haar natuurlijke haar.
Ik vind travelstof echt voorbehouden voor als je travelt.

Niet goed genoeg te zien hoe jurk is, dus ook lastig om er iets van te zeggen. Travelstof draagt wel heel prettig zeg ik uit ervaring.

Als de blauwe jurk van koningin Maxima net zo mooi is als de japon van mevrouw van Golstein Brouwers, dan zit het wel goed.
Maar op de getoonde beelden is alleen de achterkant goed in beeld, terwijl de voorkant op de 1e foto in de schaduw valt, waardoor geen details zichtbaar zijn.
Dan is het lastig om een mening te geven.

Leuke jurk, niet echt bijzonder. Denk dat het plissé detail hem wat leuker maakt. Zou graag een beter beeld willen zien. Hopelijk komen er nog andere foto’s of een foto van de designer.

Máxima in het blauw… zo niet haar kleur. Keurig, maar het doet niet zo veel voor haar. Wel een mooi model.

Een nette blauwe jurk, niks mis mee, maar ook niet bijzonder, gewoon keurig.