Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 jun 0 reacties

Máxima in het blauw bij Wijzer in geldzaken

Koningin Máxima is woensdag 22 juni in theater Diligentia in Den Haag aanwezig bij de jaarlijkse platformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken met als thema “Op gedrag kun je rekenen”. De bijeenkomst gaat over wetenschappelijke gedragsinzichten om gezond financieel gedrag te stimuleren. Minister Kaag van Financiën is ook aanwezig.

De bijeenkomst is georganiseerd rondom het Actieplan Consumentenkeuzes waarin circa vijftig financiële organisaties, kennisinstellingen en consumentenorganisaties interventies ontwikkelen die financieel gezond gedrag van consumenten bevorderen. Uit de praktijk blijkt namelijk dat consumenten niet altijd over voldoende tijd, motivatie en kennis van financiële producten beschikken om verantwoorde keuzes te maken. Het actieplan is in 2019 gelanceerd door de toenmalige minister van Financiën. Inmiddels zijn er circa 25 gedragsinitiatieven aangesloten op de thema’s beleggen, lenen, (be)sparen, financiële zelfredzaamheid en financiële verduurzaming. Een voorbeeld van een interventie is een real life experiment van verzekeraars. Op basis van gedragsinzichten willen verzekeraars bepalen hoe zij drempels kunnen wegnemen, zodat klanten die hulp nodig hebben deze hulp ook daadwerkelijk vragen.

Koningin Máxima woont tijdens de bijeenkomst een panelgesprek bij met vertegenwoordigers van het Verbond van Verzekeraars, de Volksbank, Universiteit Leiden en de Gedragsstudio over financiële gedragsinzichten in de praktijk. Er wordt gesproken over het vroeg signaleren van mogelijke schulden, financiële verduurzaming en de financiële verplichtingen van leningen. Aansluitend bezoekt Koningin Máxima samen met minister Kaag de ‘gedragsmarkt’. Daar spreekt zij met vertegenwoordigers van een aantal initiatieven uit het Actieplan Consumentenkeuzes.

Mode 
Outfit: japon met asymmetrische volant die doorloopt in de mouw
Label: Natan 
Nieuw: nee 

Beeld volgt zo spoedig mogelijk

 

Outfit van Natan: 

Met de outfit in 2018: 

Bij de opening van de Blauwe Kei droeg ze hem -hoe toepasselijk- ook. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments