Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 sep 1 reacties

Máxima gespot met een nieuw, Nederlands label!

Door alle drukte rondom haar outfits viel het bijna niet op dat Máxima donderdag voor het eerst werd gespot met een tas van het Nederlandse label Wandler. Onze vaste tassenblogger Linda praat je daarom nog even bij. 

Linda: "Te midden van Máxima's klassieke Chanels, Valentino's en Prada's voelt de tas van Wandler zich prima thuis. Toch is het een echt jonkie in vergelijking met de soms al vijftig jaar oude ontwerpen. Wandler werd namelijk in 2017 pas opgericht. Gezicht achter het label is Elza Wandler, die na drieënhalf jaar stopte met haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute om te gaan werken bij Levi’s. Hier ging ze echter al snel weg omdat ze het niet naar haar zin had. Al tijden had ze het gevoel dat ze graag voor zichzelf wilde beginnen. Nadat ze Bart Ramakers ontmoette, wist ze wat ze wilde gaan doen. Een eigen tassenlabel: Wandler. 

De eerste ontwerpen werden niet getekend, maar met papier in elkaar gevouwen. Door haar connecties bij Levi’s kwam ze bij een Italiaanse fabriek terecht, die van haar papieren tasjes kon uitvoeren in leer. Vrijwel direct werd het label een succes. Binnen een aantal maanden werden haar tassen al verkocht op befaamde modesites en wilden ook de grote warenhuizen haar tassen in hun collectie.  Dit is vrij bijzonder, omdat de meeste desginertassen rechthoekig zijn en vooral in de kleur zwart als warme broodjes over de toonbank vliegen. De collectie van Wandler kenmerkt zich juist door ronde vormen en het gebruik van kleur.

Inmiddels is het merk ook door onze koningin opgemerkt. Ik benieuwd of ze in de toekomst vaker met dit merk gezien gaat worden. Inmiddels maakt Wandler ook schoenen en ligt de focus bij het produceren steeds meer op duurzaamheid. Zo wordt onder andere bij elke €100,- die de consument bij Wandler uitgeeft een boom geplant. De koningin maakt met haar keuze voor dit merk dus ook nog eens een duurzame keuze."

Andere ontwerpen van Wandler: 

Ps. De riem van gisteren is ook gevonden. Hij komt uit de collectie van Isabel Marant. 

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

staat heel leuk , mooi verzorgd en kleed mooi af . deze kleur staat mooi . kei leuke riem en tas .