Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 jun 85 reacties

Máxima is gespot bij de Zeeman

Ze is kind aan huis bij de duurste modehuizen, maar vandaag werd Máxima gespot bij de Zeeman in Alphen aan den Rijn.

Ze was er (helaas) niet om te shoppen, maar vanwege een werkbezoek in het kader van de circulaire kledingindustrie. Tijdens het bezoek stond centraal hoe textielbedrijven omgaan met de circulaire economie. Zeeman geeft aan dat circulariteit een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsstrategie, om duurzamer te worden en de impact op het milieu te verminderen.
 

Koningin Máxima en staatssecretaris Heijnen spraken in de winkel over het project ‘RESALE’, waarbij Zeeman op innovatieve manier samenwerkt met ketenpartners en een sociale onderneming om tweedehandskleding in te zamelen en te verkopen. Op het hoofdkantoor van Zeeman maakten koningin Máxima en de staatssecretaris een rondgang, waarbij onder meer gesproken werd over het ontwerpen en inkopen van duurzame materialen, zoals biologisch katoen en gerecyclede vezels. Ook manieren om kleding langer kwalitatief goed te houden en op termijn te hergebruiken kwamen aan bod. Zeeman werkt samen met leveranciers om verpakkingsmaterialen te verminderen en zo efficiënt mogelijk om te gaan met grondstoffen. Daarnaast werd gesproken over de invoering van leefbaar loon, in regio’s waar  een wettelijk minimum loon niet voldoende is om van te leven.


Mode
Voor het bezoek aan Zeeman haalde Máxima een nieuwe outfit van Natan uit haar kast. De jurk heeft heupplooien aan de linkerkant, waardoor de zoom van de rok ongelijk is. De top heeft pofmouwen met een split en een aangerimpelde hals.

Na het werkbezoek ging de koningin door naar Loosduinen voor een bezoek aan het erfgoedpark. Tussen beide afspraken door werd het haar in een staart gedaan, een hoed opgedaan, een broche opgespeld en handschoenen aangetrokken. Wat een ander totaalplaatje!

De hoed is een ontwerp van Bettina Thomas en debuteerde in 2013.

85 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie mouwen in de japon. Ook mooi vind ik passen de kleur hoed want roze zit ook in de japon. Dat gerimpelde aan de voorkant heeft niet mijn voorkeur.

Last edited 9 maanden geleden by Fina

De kleur vind ik fantastisch, het model niet echt iets doen voor Maxima.
Hoedje is grappig, maar vind ik niet echt hierbij passen.
Zou het bovenstuk als blouse graag terug willen zien op een pantalon. Lijkt me dan beter tot zijn recht komen.

De kleur staat Maxima mooi. Zover ik kan zien is Maxima een herfsttype, warme kleuren met een gele ondertoon staan haar heel mooi. De rimpelelastiek ziet er een beetje raar uit. Het hoedje bij de “tweede” oufit vind ik er niet echt bij passen. Te klein.

Misschien moeten we het maar gewoon samenvatten en verder gaan. De stof en kleur van de jurk heel mooi, het model van de jurk niet mooi en het hoedje de misser van de eeuw. Fijne avond allemaal.

Jammer dat de toon in de commentaarsectie steeds negatiever, botter en zelfs super onbeleefd wordt! Of ligt dit aan mij? Ik krijg ook het idee dat er steeds minder echte modekenners tussen zitten (vond ik altijd leuk om te lezen; mensen met meer kennis dan ik), maar steeds meer rasechte azijnzeikerds. Jammer! Josine, hoe zie jij dit?

Ik vind de outfit top! Kleuren staan haar goed. Het roze van het hoedje komt terug in haar jurk. Juist een leuke combi, verfrissend ook, roze en groen. Vind de handschoentjes heel mooi en origineel. Als ik een mini verbeterpuntje zou moeten noemen, zijn het de oorbellen. Die vind ik niet per se bij de rest passen.

Zou trouwens ook kunnen misschien dat ze haar outfit en kapsel e.d. afstemt op de Zeeman? Minder perfectie wellicht en je meer kleden naar het type plek waar je bent? Dan vind ik het juist ook op een bepaalde manier heel nobel en bedachtzaam van haar. De jurk is natuurlijk peperduur, maar jullie snappen misschien wel wat ik bedoel.

Last edited 9 maanden geleden by Janne

Ik heb soms het gevoel dat sommigen met een vergrootglas naar de foto’s kijken.
Zelf vind ik deze jurk een klein zesje waard, maar zelfs als ik denk ; wauw, dit is smetteloos mooi, is er altijd wel ergens commentaar over. Ja, smaken verschillen, maar om het allemaal zo neer te sabelen..Echt onnodig soms.

Hoi Janne,
Ik vind dat je een punt hebt, iets waardoor ik ook mijn commentaar ben gaan geven, na me groen en geel te hebben geërgerd aan wat er soms wordt geschreven.
Kijk, wat in de mode is wordt gedicteerd door de ontwerpers van naam en een klein groepje voorlopers.
Dat kun je mooi vinden of van gruwelen, maar “Mien uit de straat” bepaald niet wat mode is; wel wat ze zelf draagt.
Tegenwoordig wordt het woord “mode” teveel gebruikt voor “kleding” en dat is iets heel anders.
Als je iets over mode wilt zeggen/schrijven, dan hoor je te weten wat er op dat moment in de mode is. Vind je dat niet mooi of is het niet jouw smaak dan kan en mag dat, maar het blijft mode!
Mij werd verweten dat ik teveel over Italiaanse mode en stijl schreef, maar men vergeet dat in Italië de meest modebewuste mensen van de wereld wonen. De Nederlandse vrouw hoort daar niet bij.
Maxima heeft duidelijk het Italiaanse gevoel voor mode en stijl, daar kun je het mee eens zijn of niet, maar ik zie commentaar voorbijkomen waarvan ik denk: weet diegene wel wat mode en stijl is.
Nogmaals het kan je smaak niet zijn, je zou het zelf misschien niet durven dragen of niet willen dragen; maar het is wel mode.
Dus dames: je kunt tegen wijde broeken zijn en vinden dat Maxima die niet moet dragen, maar een wijde pijp is nu eenmaal mode op het moment. En je kunt het raar vinden dat Maxima haar jas om haar schouders legt en niet haar armen in haar mouwen doet, maar dat is een toppunt van stijl en elegantie in Italië
Daar mag wat van gezegd worden, want we leven gelukkig in een vrij land, maar a.u.b. zorg dat deze site over mode blijft gaan en niet over kleding.

Wat een prachtig en goed commentaar schreef je hier Roos. Een van de beste die ik hier ooit las. Ik zou er nog aan willen toevoegen dat mode ook ontstaat of vorm krijgt door de tijdgeest en reageert op alles wat er gaande is in de wereld. Daarom is kennis en duiding ook zo belangrijk.

Dus, Roos, een modekenner is volgens jou iemand die weet wat er in de mode is? Is dat geen beperkte definitie? Ik lees graag commentaren van dames die verstand hebben van het maken van kleding, dat vind ik interessant.
Wat in de mode is boeit mij maar beperkt. Dat wordt namelijk inderdaad, zoals jij zegt, bepaald door een klein clubje mensen. Er zit geen redenatie of logica achter, behalve de behoefte om geld te verdienen. Heeft iedereen eenmaal de kast vol hangen met skinny jeans, zijn ineens wijde pijpen weer in de mode. En als je een tijdje wacht kun je de skinny jeans weer van achter uit de kast trekken. Het slaat eigenlijk nergens op en het is bepaald niet duurzaam. En skinny jeans stáán niet iedereen, of ze nou in de mode zijn of niet. Je kunt m.i. beter afgaan op wat bij je figuur en persoonlijke smaak past in plaats van blind ‘de mode’ te volgen. Ina,h heeft volkomen gelijk als ze geen minirok wil dragen omdat die niet bij haar past.

Last edited 9 maanden geleden by Juffrouw Annie

Hoi Juffrouw Annie,
Ik schrijf nergens dat je geen maxirok mag dragen als mini in de mode is. Dat is waar stijl om de hoek komt kijken.
Mode en stijl moeten samen gaan, anders ben je slechts een kopie van wat de grote modehuizen “voorschrijven”.
Daarbij blijkt uit mijn commentaren dat ik het leuk vind als de royals lekker tegendraads hun eigen zin doen.
Ik weiger mij echter te conformeren naar de Nederlandse smaak en als dat dit soort reacties oproept dan is dat maar zo.

Dit is mooi en waar geformuleerd; ‘mode en stijl moeten samengaan’ etc…

Roos, Ik weet niet wat ik er van moet denken en vinden als je zegt dat je niks over kleding mag zeggen, maar alleen over mode 🤔😳
”Mag” je dan alleen zeggen ja dat is wel in de mode of niet in de mode en verder niks? Ik vind het een héle rare stelling en buiten dat, het is nou eenmaal zo dat iedereen zegt, dat vind ik wel of niet leuk ook al heeft het niets met mode te maken, logisch toch?
Ik vind het eerlijk gezegd zo’n vreemde stelling, zéker voor een blog, dat je alleen over “mode” mag praten van jou en niet over “kleding” dat ik een héle hoop woorden nodig heb, dat zie je 😄 om te proberen duidelijk te maken hoe belachelijk ik dat vind en het eigenlijk niet eens snap.

En wat het toppunt van stijl en elegantie in Italië is, sorry hoor, daar hebben we hier niets mee te maken, we, en Máxima, zijn hier in Nederland.
En dat Máxima een Italiaanse stijl zou hebben die “de nederlandse vrouw” niet heeft, dan ben ik voor een deel blij dat ik die niet heb omdat Máxima náást soms hele leuke kleding (ja ik zeg kleding) soms ook afschuwelijke dingen draagt waar ik niet d*d in gevonden wil worden.

Oja, ik wil je ook nog even er aan herinneren dat Máxima eens heeft gezegd “DE Nederlander bestaat niet”
waarmee ze bedoelde, je kunt ze niet allemaal over 1 kam scheren, ze zijn niet in 1 zin te vatten.
Dat is dan ook zo met de Nederlandse vrouw, dat je die niet over 1 kam kunt scheren en zeggen dat DE Nederlandse vrouw niet bij de meeste modebewuste mensen van de wereld hoort.
Zeer denigrerend vind ik dat.

Ina h,
Deze site heet Modekoningin Maxima niet kledingkoningin Maxima. Dus gaat het over mode.
Verder schrijf ik heel duidelijk dat iedereen mag zeggen/schrijven wat hij/zij vind, maar dat je wel moet weten waarover je schrijft.
Dus je mag wijde broeken lelijk vinden, maar je moet wel weten dat ze in de mode zijn om te begrijpen waarom ze worden gedragen door onze koningin.
Verder bestaat DE Nederlander niet, maar je hoeft maar op vakantie te gaan en je pikt DE Nederlander er zo uit en dat is niet omdat DE Nederlander nu zo’n geweldig gevoel voor stijl en mode heeft.
Kijk eens op https://fashionunited.nl/nieuws/achtergrond/gids-de-nederlandse-modemarkt/2022081054387
Dan lees je wat DE Nederlander van mode en kleding vind en dat sluit precies aan bij wat ik schrijf.

Het is een flauw woordspelletje van je om de naam van deze site zo uit te leggen, ja het woord mode klinkt nou eenmaal beter in een naam maar om er dan van te maken dat het dan niet over kleding gaat… 😵‍💫

Daar zeg je zo wat, op vakantie, daar kleedt bijna iedereen zich anders dan thuis waar veel mensen aan kostuums en jurken met naaldhakken vastzitten voor hun werk.

van de website van je link:
“Men draagt één set kleding en houdt die de hele dag aan. Nederlanders verkleden zich overdag doorgaans niet en dragen dezelfde outfit op het werk en in de kroeg.”
Wie zegt dat? Hier worden dus weer alle Nederlanders over 1 kam geschoren. Ben het er niet mee eens.
Ja logisch houdt men 1 kledingset de hele dag aan! Moeten mensen die op kantoor werken extra kleding meenemen om zich na de lunch om te kleden, moeten ze tussen de middag naar huis om zich om te kleden?…Bezopen dus wat daar staat.
Je niet omkleden als je ‘s avond even naar de kroeg gaat, misschien niet als het een “dorpskroeg” is om de hoek waar je eventjes gaat zitten maar als je echt uitgaat is het omkleden wel degelijk gebruikelijk.

“Slechts 10% van de Nederlanders die kleding kopen, zegt dat zij modetrends volgen.”
Ik denk dat je zelf wel weet dat álles wat in de winkels hangt mode is op dát moment, het lijkt er op dat de schrijver van dat artikel dat niet in de gaten heeft en kan het ook niet dat maar 10% van de Nederlanders modetrends zou volgen, of de ondervraagden hebben niet in de gaten dat je alleen dingen vind die op dát moment in de mode zijn. Het is niet voor niks dat ik jarenlang alleen minirokken kon vinden, geen langere rokken, en ik dus een aantal jaren geen rokken of jurken heb kunnen kopen.

Nog een stukje tekst van jou:
“Verder schrijf ik heel duidelijk dat iedereen mag zeggen/schrijven wat hij/zij vind, maar dat je wel moet weten waarover je schrijft.”

Hiermee verpest je dus het plezier van sommige die hier schrijven omdat jij toch zegt dat je hier alleen mag schrijven als je verstand van mode hebt (wat dat zeg je in feite) en ik weet dat er dan best veel dames zijn die zich dat aan zullen trekken en hier niet meer zullen durven te schrijven.

Ik stop nu met reageren op jou want ik wordt steeds bozer op je, vind ik persoonlijk, denigrerende manier van schrijven naar andere dames toe.
En ik wil tegen de andere dames zeggen, blijf lekker schrijven, of je nou kenner van mode bent of niet, of je nou modevakschool hebt gedaan of niet, of je nou alleen naar de kleding kijkt of naar de mode, deze website is om plezier te hebben, en ja, soms vliegen we weleens uit de bocht en zeggen dan soms weleens minder aardige dingen over de kleding van Máxima maar over het algemeen maken we dat daarna wel weer goed door haar ook weer complimenten te geven, over haar kleding of haar werk of wat er zoal meer voorvalt.

Dank je voor dit verhaal en inzet. Ik vind de toon van Roos absurd en denigrerend. Je hebt het mooi geschreven.

Dank je wel voor je reactie Suyari 😊

Absurd en denigrerend, alleen omdat het niet jouw mening is?

Roos ik ben niet boos, met alle respect maar met jouw meningen lijkt het er op dat je mensen hierro on/bewust uitsluit en dat lijkt me niet de bedoeling van MKM, toch?

En weer dooorrrrr ( dit heb ik van Maribrune geleerd 😊).

Ina h,
Je mag het met dingen niet eens zijn, maar waarom word jij zo boos?!
In de link staat wat een onderzoek heeft uitgewezen, of je dat nou leuk vind of niet.
Hou op hier zo’n punt van te maken.

Mee eens Ina. Verder wil ik alleen nog toevoegen dat we het nu met elkaar alleen nog maar over elkaar hebben😉en niet meer over mode/kleding. En dat is uiteindelijk de reden waarom MKM door Petra en Josine in het leven is geroepen.

Tine haha ja, vanaf nu maar weer lekker over de Royals praten 😄

Gelukkig heb ik in de tussentijd al weer heel wat commentaren geschreven over verschillende topics op deze site.
Dat is immers de bedoeling van deze site.

Dit blog gaat niet om modekenners.
Buiten dat, ook een “modekenner” praat vanuit zijn/haar eigen smaak.
Je ziet dan weleens “modekenners” op tv praten over bepaalde kleding met voorbeelden er bij, en dan denk ik, hoe háál je het in je hoofd dat dat mooi is.
Daarom, ontwerpers/modekenners, etc, werken vanuit hun eigen smaak die verre van overeen hoeft te komen met die van anderen.

Ik weet niet of je mag zeggen dat je alleen kan reageren als je een “modekenner” bent. Je vindt iets mooi of je vind het niet mooi. En daar is volgens mij deze blog voor. Je mag gewoon je eigen mening geven. Dat heeft niets te maken met iemand een “ azijnpisser “ zou zijn. Máxima kan gerust met een jurkje van Natan naar de Zeeman. Het gaat vooral om haar betrokkenheid voor het onderwerp dat op dat moment bezocht wordt. Ze draagt ook regelmatig Zara of H&M.

🤔💭 Ben ik volgens Janne een ‘modekenner’ of een ‘azijnpisser’? Of ben ik ‘gewoon mezelf’ met een eigen perspectief, ideeën en net als iedereen on/bewuste – subjectieve – voorkeuren die geniet van MKM en op eigen wijze met respect reageert? (En ook wel eens uit de bocht gevlogen is 🤷🏼‍♂️).

Ik geniet van lezers die in hun reacties “verder gaan” dan ‘wat leuk, mooi’ en krijg de kriebels van ‘ze is zo lief’ en wie dat betreft laat ik in het midden, want oh oh oh ook lange tenen hierro op MKM. 😉.

Om weer terug te komen op ‘mode’, kleding en al wat dies meer zij kijk eens wat ik op deze warme dag net op het www tegenkwam in de sale:
Een kleedje wat onze top koningin m.i. zo aan zou kunnen trekken in oranje rood 🧡❤️ en zelfs in haar favo kleur 💚
Van (beschikbare) maten heb ik geen kennis, dat laat ik evenals welkome reacties aan de ‘modekenners’ over. 😉

https://www.debijenkorf.nl/reiss-zaria-midi-jurk-met-plooidetail-6509110771-650911078000000

😵‍💫Dames dames dames, kom ik een keer als heer met een m.i. leuke jurk aanzetten 👉🏼 zie link hierboven 👆🏼 reageert niemand er op: issie niet modieus genoeg, komt het omdat ie in de sale is or what? 🤷🏼‍♂️ 🤪
Ps: Meer modellen van Reiss voor een leuke prijs ☺️

Last edited 9 maanden geleden by PK020

Nee een stóm ding 😂
Ik denk dat er dan de hele dag mensen tegen je zeggen, hee, je schouder is afgezakt 😉

🙂 Volgens mij kan het schoudergedeelte ook “op z’n plaats” gedragen worden Ina.h; doet me in de verte een beetje denken aan halslijn van de blauwe kippenpoten jurk van Michael Kors die Maxima ergens in heur inloopkast heeft hangen.

Nou ja dat kan geen toeval zijn, zie ik ‘m echt net voorbijkomen hierro ✌🏼😄

https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/pied-de-poule-van-michael-kors/

Last edited 9 maanden geleden by PK020

Wat is een echte modekenner,??? Als jij het bent hoor ik dat graag. Maar als je schrijft dar deze outfit is afgestemd op de Zeeman??? Sorrie hoor, maar dat is toch echt kul . Als je dat afstemd ga je in een jurkje van Bristol, Hema of H&m

Janne, als je de toon in de commentaren steeds negatiever, botter en super onbeleefd vindt, vraag ik mij toch even serieus af in welke categorie dan het door jou aangedragen woord “azijnzeikerds” valt??

😅

Mag je niet meer zeggen als je een jurk absoluut niet mooi vindt? Ik verbaas me erover dat er nog mensen zijn die deze jurk wel heel mooi vinden. Maar prima toch, dat mag. Laten we nu niet alles afdoen als azijnpisserij als je eens negatief reageert. Maar zoals altijd is het wel de toon die de muziek maakt, het kan ook op een fatsoenlijke manier.

Je onderschrijft hiermee Janne haar punt volledig.

Wat een negatieve commentaren. Het kan niet elke dag een modefeestje zijn. Zeker niet haar mooiste jurk, maar het zijn vooral ongunstige fotomomenten. Maar dat hoedje vind ik echt overbodig en raar staan.

Ik blijf het geen mooie jurk vinden. Maar ik snap wel je opmerking over foto’s. Die kunnen bepalend zijn. Op andere sites met ander beeld ziet een outfit dan anders uit.

Goede foto’s kosten geld, misschien verklaart dat de soms matige beelden die we hier te zien krijgen. Het zijn (commerciële) keuzes die de makers van dit blog maken.

Last edited 9 maanden geleden by Ans

Vraagje: Op hoeveel vd 10 foto’s staat u voordelig en fijn afgebeeld? Top foto’s kosten idd geld, dat is een budgettaire en geen commerciële keuze.

Snap niet waarom dit modeblog een foto plaatst van een koningin, waarin haar jurk net door de wind wordt ‘opgeblazen’ en er nog eens extra onaantrekkelijk uitziet. Niet fair.

Niks mis mee toch? Vind het gewoon een prima foto. En ik vind het juist leuk, die mouwen opgeblazen door de wind. Lijkt me ook heerlijk fris met dat warme weer. “Nog eens extra onaantrekkelijk”? Huh? Ze is bloedmooi.

Ik doelde op de jurk he, niet op de koningin.

Josine plaatst toch ook gewone foto’s? Het is gewoon een feit dat de jurk er met wind zo uit ziet.

Last edited 9 maanden geleden by Moderator Petra

Ik zal over deze jurk alleen maar zeggen weggooien. Ik snap niet dat ze bij Natan dit willen want het is niet een positieve reclame

Misschien is het hoedje reclame voor de macaron….

Alles wat ik erover had willen zeggen is al gezegd. Ik vind de top van de jurk wel leuk, maar verder…..brrrr

Wrschl asngename stof ( zijde ? ) om dragen ! Mooi ????

Jammer van de plooien in de rok.
Dat maakt het voor mij een misser.
Beter iets van de Seaman aan kunnen trekken.
Wel gaaf dat ze deze handschoenen opnieuw draagt! Zijn plaatjes!

Oei, kan dit niet mooi vinden, hoeft van mij niet meer op herhaling

Natuurlijk mag ik het niet zeggen maar ik vind dit echt een achterlijke outfit. Wanneer stopt de Natan terreur nou eens? Beschamend…..

Het ziet er niet uit, wel knap van Maxima dat ze zich in deze kledij gedraagt alsof ze zich erin thuis voelt. Menig vrouw zou zich zichtbaar onzeker voelen in zo’n outfit.

Best lekker kleurtje maar dat hoedje bizar

Tja, op deze foto’s is de outfit niet bepaald een succes. Op bewegend beeld vind ik het wel best leuk/mooi. Jammer dat ik niet wist dat de koningin in Loosduinen was, want dat is bij mij om de hoek. Had graag beoordeeld of de outfit in het echt wel mooi was;)

Last edited 9 maanden geleden by LindaVanDeventer

Amper tijd om bij te komen met lekker in de tuin te liggen, en kroelen met de kleine woef. En daar gaat ze door met twee werkbezoeken in NL. En leuke bestemmingen.
Geen top outfit vandaag.

En een topper hoeft ook niet. Deze week genoeg verwend. Ik wens haar een ontspannen weekend …met een heerlijk verjaardagsfeest van Alexia!

Echt verschrikkelijk dit! Lelijke stof en dat hoedje… Nee Maxima moet dit maar snel afgeven bij de recycle-bak bij de Zeeman😉

Ohw ik dacht even dat Máxima een jurk aanhad van Zeeman…

Nou, na de reakties gelezen te hebben, kan ik het met 9 van de 10 eens zijn, afschuwelijk! Zowel de kleur, model en stof.
Het hoedje is 1 van de belachelijkste die ik van Máxima gezien heb en dan dat roze bij dat groen 😳

Maxima, volgens mij is dit allemaal een geintje van je 😄

pfoeilelijke jurk met die plooi erin, gelukkig blijft Maxima mooi ook al zou ze aardappelzak aantrekken

Oh nee, de top vind ik best ok, maar dan bijvoorbeeld op een roze kokerrok met leuke schoenen eronder. Tja, over smaak valt niet te twisten, maar over vakmanschap…… Het hoedje is net een lekker frambozen of aardbeien gebakje, je zou er zo een hapje uit nemen…..

Wat een vreselijke creatie🫣 sorry maar ik vind het een blamage voor haar , maar ook voor Natan.

Wat verschrikkelijk. Het kreukt, zit niet mooi en lijkt zo van de markt te komen. Natan heeft veel mooie kledingstukken gemaakt. Maar dit is echt lelijk en goedkoop.

Ach, toch toe, is dit wérkelijk van Natan?! Model – kleur-handschoentjes- en hoedje 😩

Dit is waarom ik schreef dat ze tot 31.12.2023 geen Natan meer mocht dragen (incl. aanschaffen). Hij heeft het gewoon niet (meer). Die jaren 80 ophalingen die echt niemand flatteert. En wat Máxima er zelf aan toevoegt (roze!! hoedje en die gehaakte handschoentjes) maakt het echt niet beter. Ik zal me verder inhouden maar er zijn emoji’s met een groene kleur. Die vind ik hier toepasselijk. Verder vind ik dat Zeeman goed bezig is. Dat er Koninklijke aandacht voor is helpt natuurlijk ook.

Even verbaasd hoor….is dit van Natan?🙄
De top van de jurk is wel aardig, maar het rokgedeelte vind ik echt niet mooi.
En het oogt allemaal zo ‘ goedkoop’.
Goed bedacht om voor het 2e deel van de dag een aanpassing te doen.
Maar dat ziet er toch wat provisorisch uit in mijn beleving.
De staart is prima.
Echter het hoedje lijkt op de manier waarop het op haar hoofd staat vele malen te klein….soort kinderhoedje.
De broche is niet mooi bevestigd en komt ook niet goed uit op deze stof.
Een leuke ketting zou meer toegevoegd hebben, al is het in feite druk genoeg.
De handschoentjes scoren in dit verband ook niet echt.
Sorry….ik kan gewoon niet enthousiast zijn deze keer.

Deksels, wat een verschrikking. Ben al niet zo’n fan van Natan maar de beste man moet hier zelf toch ook niet blij van worden?

Wel heel veel plooien en een druk model met nergens een stukje huid voor het tegenwicht. Met los haar en zonder handschoentjes gaat het nog enigszins. Met alle toeters en bellen erbij wordt het plaatje voor mij te druk. De handschoentjes vind ik er potsierlijk bij staan, kan er niks anders van maken.
De ophaalnaad op de heup, tenslotte, vind ik niet bepaald flatterend. Bij die groen-roze jurk van Mathilde valt hij wat meer weg in de stof, dat is mooi gedaan; met deze lichte stof vind ik het geen succes.

Last edited 9 maanden geleden by Juffrouw Annie

Ik vind het leuk! Weer een keer wat anders. Lekker zomers

Wat een leuke actie, de koningin bij de Zeeman. En dan ook nog in zo’n leuke outfit met mooie oorbellen en armband!
Grappig dat ze het hoedje dat ze in 2013 op de Antillen droeg weer eens opgezet heeft. Ik vond het destijds mooier met de roze – geel zwarte jurk die ze er toen bij droeg. Maar verzorgd totaal plaatje.

Last edited 9 maanden geleden by AnnekeM

Dit is een ‘nee’….

Met hoed, zonder hoed, het maakt niet uit.
Het blijft een vreselijke jurk .
Ik ga niet benoemen wat er zo lelijk aan is, dat zou te veel worden.
Hoop als ze thuis komt ze deze jurk direct in de zak van Max doet

🎭 Voor vandaag een greep gedaan in de verkleedkist van de operettevereniging 🙈

Brrr, nee dit is het niet. Rommelig, glimmend en dan dat veel te kleine hoedje. Misser, maar dat kan de beste overkomen.

Kleur en dessin erg leuk, top vind ik ook leuk, maar de onderkant vind ik niets. Niet mijn smaak en ook niet echt flatterend.

Ophalingen vind ik afschuwelijk. En de rest ook😬 Gelukkig hebben we fantastische dagen achter de rug……

Oh nééééé… 🫣 hoedje, dopje wat is het? Het is in ieder geval veels te klein in verhouding met die énorme ballon mouwen, die als raglan mouw uiterst lelijk aan het bovenstuk zijn genaaid, en dan die rok? Of wat moet dit voorstellen?? die rok, totaal uit balans, vreemde scheve ophaalnaad, het ziet er uit als een compleet mislukt naaistuk. Ik ga het woord toch echt neerzetten: horror!

Last edited 9 maanden geleden by Jacqueline

Ik vind het totaalplaatje zoals bij het tweede bezoek het mooist. Ik vind de jurk eigenlijk wel mooi, de rimpels, kleuren en mouwen, gewoon het hele model staat Maxima goed.

Op een filmpje van Blauw Bloed komt de jurk beter tot zijn recht. De stof komt dan mooi in beweging. De kleur oogt zomers en fris. Het hoedje is niet mijn smaak, maar al met al zien we een Koningin met een verzorgd uiterlijk en een stralende lach!

Werkelijk prachtige combi! Hele mooie jurk

Nou deze kon daar gelijk achterblijven bij de Zeeman. Daar hangen betere stukken dan dit.

Oei, jongens toch! Zelfs een fast fashionketen zoals Zara had dit beter gedaan! En voor minder geld

Oh nee!!! De bovenkant zou nog kunnen maar die rok met vreemde rimpels ……… nee, terugsturen!! De kleur is daarentegen wel mooi! (Om toch nog iets positiefs over deze outfit te melden).

Is dit Natan? Dat die zo iets durft te maken….

Ik vind de plooien wat raar, in eerste instantie lijkt hij verkeerd te zitten, tot je beseft dat het hoort.

Tweede uitvoering wel veel beter. ‘Aangekleed’ snap ik het plaatje veel meer dan de Zeeman-uitvoering.

Na al die mooie mode van de afgelopen dagen valt deze jurk wel erg tegen. Ik vind deze jurk echt afschuwelijk in alle opzichten. Kleur, model, plooien, mouwen.. nee niet mijn smaak.

Nee ik vind er weinig mooi aan. Rommelige rimpels in halslijn en de rare plooien aan zijkant maken dat het ook niet mooi hangt.
Kleur is wel mooi

Wat een ontzettende mooie jurk. Ook de kleur en motiefje prachtig