Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 feb 0 reacties

Máxima: geen grijze muis

Als je wilt opvallen is grijs geen voor de hand liggende keuze, maar Máxima heeft inmiddels wel bewezen dat je met deze kleur echt geen grijze muis hoeft te zijn. Kijk maar. 

Top met bijzonder gevormde pailletten. Ik weet dat die enorm kunnen schuren, maar toch hoop ik deze top van NATAN nog wel wat vaker te zien. 

Jurk met één gedrapeerde mouw. Ik weet dat er destijds (2013) kritisch werd gereageerd op het ontwerp, maar waarom eigenlijk? Ik vind hem mooi! 

Bij de opening van het Isala in Zwolle stond ik vooraan, en ik weet nog precies dat de man die naast mij stond heel zachtjes fluisterde: "Niet normaal, wat is zíj mooooooi."

Lurex (zijde met een glimmend draadje), voile en zijde bloemblaadjes: Máxima stopt het in een look. 

Voor het staatsbezoek aan Denemarken bestelde Máxima bij NederDeen Claes Iversen deze duifgrijze mantel. Het ontwerp is gemaakt van een stof die is geinspireerd op een olifantshuid, het borduurwerk knipoogt met de inbussleutels en schroeven naar het ambacht achter mode. Let ook op de mooie splitjes bij de mouwen, dan hoeven we het niet te hebben over het tweede draagmoment 😉

Deze grijze jurk van Dolce & Gabbana combineert Máxima graag met haar vintagetasje van Susan Gail. Deze accessoire had ze al voor de verloving in 2001 en heeft wel wat weg van de bamboe-tassen van Gucci. 

Net als de eerste top is deze jurk ook slechts één keer in beeld gekomen. Zonde, want ik vind het ontwerp van Spijkers en Spijkers tof. Zeker met de blauwe laarzen. 

Hoe breng je een slanke taille onder de aandacht? Vraag dat maar aan Vermeulen van NATAN. Als de mode weer wat korter is en de jurk nog past, zou ik hem nog wel een keer willen zien met opgestoken kapsel en hoed. Ik denk dat het ontwerp dan nog meer tot zijn recht komt. 

Vijf verschillende stoffen, allemaal grijs. 

Door de transparantie van kant, kon deze grijze japon voorzien worden van een donkergrijze tegenkleur. 

Bloemen kun je printen of inweven. Je kunt ook kiezen voor effet dévoré, ook wel bekend als etswerk of ausbrenner. Bij deze techniek wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een patroon met reliëf. De techniek is aan het einde van de negentiende eeuw ontstaan als goedkoop alternatief voor kant.

Na al het gesprankel ook nog een praktisch, zakelijk broekpak. Als afwisseling ook geen straf. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments