Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 okt 0 reacties

Máxima droeg vandaag niet zomaar een kleurrijke bloementooi

Koningin Máxima opende vanmiddag de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo. Dat deed ze in stijl. 

Eerst even over de inhoud: De tentoonstelling beschrijft het leven van de Mexicaanse kunstenaar aan de hand van haar schilderijen en nooit eerder getoonde persoonlijke voorwerpen zoals kleding, sieraden en beschilderde korsetten.Deze zijn uitgeleend door het Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo uit Mexico-Stad. Het publiek kan de tentoonstelling bezoeken van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. Koningin Máxima was bij het openingsprogramma waarin de thema’s ‘inspiratie’ en ‘inclusiviteit’ centraal stonden. Frida Kahlo verwerkte haar persoonlijke tegenslagen, waaronder lichamelijke beperkingen, en haar idealen over gelijkheid in haar kunstwerken. Het programma begint met een show van modeontwerper Sergio Cruz, geïnspireerd op Frida Kahlo. Daarnaast zijn er interviews met de directeur van Museo Dolores Olmedo, de ambassadeur van Mexico en optredens van breakdancer Redouan Ait Chitt en Joris Linssen & Caramba. Koningin Máxima ontving van de algemeen directeur van het Drents Museum het tentoonstellingsboek. Aansluitend kreeg zij een rondleiding. Tot slot had Koningin Máxima gesprekken met een aantal betrokkenen over ‘zakelijke museale ondersteuning’ en ‘inclusiviteit en diversiteit’.


Zelfportret van Frida Kahlo 

Mode 
Dan de mode, want ja: Máxima had voor de gelegenheid een wel heel toepasselijke haardecoratie op haar hoofd gezet. Wie googlet op Frida Kahlo ziet dat de kunstenares een sterke voorkeur had voor een paar kleurrijke bloemen in haar donkere lokken. Máxima deed vanmiddag dus een Frida'tje, en combineerde haar bloementooi met de outfit van Koningsdag 2016. 


Foto: PPE/Nieboer


Foto: PPE/Nieboer

Ik vermoed dat Máxima's haardecoratie gemaakt is door haar kamenier (een soort kleedster). De laatste maanden kiest de koningin hier steeds vaker voor en ik vind die keuze reuze koninklijk. Hoe tof moet het zijn als je gewoon je eigen hoeden in huis kunt laten maken?! 


Foto: PPE/Nieboer

De outfit van Natan hebben we inmiddels vier keer gezien bij onze koningin en alle keren met een andere hoed. Welke combinatie vind jij het leukst? 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments