Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 mei 34 reacties

Máxima draagt zomerse jurk op de Filipijnen

Máxima is de komende dagen op de Filipijnen voor VN-werk. In deze blog lees je meer over het programma en de mode.

Vandaag staan er twee veldbezoeken op het programma. Máxima spreekt op een eiland met een vissersgemeenschap over de positieve impact van digitale financiële diensten van CARD-RBI op hun inkomen en financiële gezondheid. Vissers behoren tot de groep mensen die het meest uitgesloten is van financiële diensten. De eilanden waar zij wonen zijn vaak afgelegen en hebben een beperkte (financiële) infrastructuur. CARD-RBI is een bank die financiële producten ontwikkelt voor moeilijk bereikbare en lage inkomensgroepen. Het gaat onder meer om spaarvormen, leningen en verzekeringen. Dit laatste gebeurt in samenwerking met Pioneer Insurance.

De koningin bezoekt verder in een stadje op het vasteland een ‘sari-sari store’. Dit is een kleine buurtwinkel. Kleinschalige ondernemers krijgen meestal geen lening bij een reguliere bank en hebben slechte toegang tot snel leverbare, laaggeprijsde producten. Fintech GrowSari biedt zowel betaalbare leningen als goed geprijsde voorraadgoederen met een snelle levering. Daarnaast kunnen klanten via GrowSari in de winkel rekeningen betalen, vliegtickets kopen, hun telefoon opladen, etc. Dit bevordert zowel groei van de winkel als het serviceniveau in de buurt.

Op de Filipijnen is het aantal volwassenen met minimaal een (bank)rekening gestegen van 26,6 procent in 2011 naar 51,4 procent in 2021 (Global Findex Wereldbank). Ondanks de toename zijn er landelijk grote verschillen. De Filipijnen behoren tot de groep van tien landen met het hoogste aantal volwassenen zonder financiële diensten, circa 37,6 miljoen. Dit heeft mede te maken met de geografie. Het land bestaat uit ruim 7000 eilanden waarvan een groot aantal dunbevolkt en beperkt bereikbaar is. Telecomverbindingen zijn vaak ontoereikend. Voor financiële instellingen is het daarom moeilijk en niet lonend om hun diensten aan te bieden. Met name mensen met een laag inkomen, kleinschalige ondernemingen, kleinschalige boerenbedrijven, vissersgemeen-schappen en vrouwen moeten het nog zonder veilige en betaalbare financiële diensten stellen.

Mode
Als Máxima voor de VN op pad is, draagt ze vaak kleding die ze tijdens een eerdere reis ook al heeft aan gehad. Gisteren was dat een zwart broekpak, dat drie keer eerder in beeld kwam tijdens VN-werk, en vandaag was het de beurt aan een maxi-jurk van Vanessa Seward x Bloom Paris.

NLbeeld/Mischa Schoemaker

De jurk kwam ook in beeld tijdens een VN-bezoek aan Tanzania, oktober 2022.

Patrick van Katwijk

Zoals gezegd, is de jurk een ontwerp van Vanessa Seward x Bloom Paris.

De slippers zijn van Carrie Forbes.

Máxima’s tas is gemaakt door vrouwen uit de kwetsbare wijken van Buenos Aires. Door met hun talenten mooie tassen te maken en ze te verkopen via het label LH Handmade kunnen ze hun familie financieel gezien een steuntje in de rug geven.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuke zomerse jurk, maar de slippers vind ik geen goede combinatie, daarvoor is de jurk net te kort. Met een echt lange jurk zou dit weer wel kunnen. Ik zou hier voor leuk open sandaaltje hebben gekozen.
Op het filmpje zie we heel goed wat een verschil een paardenstaart kan maken en dat het maar een kleine moeite is. Maar ik begrijp wel dat ze de wind even lekker door haar haar wil voelen, dus goed gedaan op deze manier.

Dank je wel Josine. Vooral leuk om te horen hoe ze omgaat met de hitte, door te focussen. Dat kan ze ontzettend goed, de aandacht daar leggen waar die op dat moment hoort.
Jurk en slippertjes helemaal prima wmb

Heel leuke tas en schoenen. Jurk vind ik fris maar eigenlijk ook een beetje tuttig
Leuke witte sneakers had ik nog veel leuker gevonden

Last edited 22 dagen geleden by Doro

Ideale jurk voor een veldbezoek. Ik vind de slippers geen succes maar weet uit ervaring hoe fijn het is om praktische kleding en schoenen tijdens een bezoek als dit yet dragen. De tas is echt een topper.

Een heerlijke jurk om in een warm land te dragen. Mooie kleurtjes ook.
Zou hij van katoen zijn? Dat verwacht ik eigenlijk wel. Het blijkt dat Maxima heel goed op slippers kan lopen. Anders zou ze zeker een andere zomerschoen gedragen hebben.
Iemand opperde espadrilles, zouden hier inderdaad goed bij gepast hebben.
Tasje ook erg leuk.

Ach ze is weer aan de andere kant van de wereld. Wat zal ze de reisjes nog eens gaan missen als haar werk op dit onderdeel stopt. Leuk jurkje, leuke slippers, past goed bij haar… .

Last edited 22 dagen geleden by Jacqueline

Gewoon een leuke zomerse look. Maar echt, waar haalt ze toch die energie vandaan na 2 lange vliegreizen met zoveel tijdsverschil? Ik ben maar een paar jaartjes ouder, maar moet tegenwoordig echt even bijkomen van een jetlag.

Ach Nadeshda, dat zal wel meevallen hoor. Ze vliegt super de luxe natuurlijk en wordt heerlijk in de watten gelegd.
En alles wordt geregeld, inchecken, war ze moet meenemen enz. Jetlag is dan wel overheen te komen. Ik zou graag met haar ruilen wat dat betreft.

Waar is ze dan nog meer geweest?

Slippers kan ik begrijpen in de hitte. Lekker luchtig. Jurk ook maar niet mijn smaak.

Viisersplaatsje op een eiland, stadje op het vasteland? De Filipijnen bestaan uit eilanden, geen vasteland. Waarom is de site van Koninklijk Huis zo geheimzinnig?

Leuke combi, passend bij het weer in Manilla.

Helemaal goed, leuke jurk lijkt me erg fijn te dragen en slippers in een bijpassende kleur.

Jurk: leuk. Hoed: leuk. Tas: leuk. Slippers: niet leuk…
Volgende keer liever ballerina’s of misschien niet te hoge espadrilles?

Leuk outfit en geschikt voor dit bezoek. Ik krijg al pijn in mijn voeten als ik de slippers zie, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Tasje met een verhaal, erg mooi!

Vrolijke jurk, leuke en noodzakelijke hoed (zon), goed bij jurk passende slippers, leuke tas van een goed doel: kortom ik vind dat ze er goed uitziet en ook nog eens goed werk doet.
Ikzelf kan niet goed op slippers lopen, maar als Maxima dat wel kan, dan mag ze van mij slippers aantrekken.

Vrolijke luchtige jurk, leuke accessoires, met name de zonnebril. Tja, de slippers, ben er geen fan van, maar blijkbaar heeft ze er zelf geen moeite mee. Op beelden waar ze over een stenige oneffen ondergrond loopt ziet het er niet bepaald comfortabel uit. Geinig detail, ‘polstouwtje is ook weer mee”😁.

Hele leuke jurk en passend voor de gelegenheid.

Leuke jurk, leuke hoed en gave tas… maar gruwel voor de slippers. Wordt al moe als ik er naar kijk. Inderdaad ook, zoals anderen al zeiden…weer hetzelfde “uniform”

Lekker fris en fleurig zomers jurkje!
Fijne hoed en zonnebril ter bescherming van de UV-stralen.
Leuk tasje, al lijkt het mij wat klein om paperassen (+telefoon) tijdens werkbezoek in mee te nemen.
De slippers komen qua kleur precies overeen met de outfit, maar voor deze gelegenheid zou ik (evenals ook anderen al aangaven) voor sandalen of een ander zomers schoentje kiezen. Slippers horen voor mij gevoelsmatig bij vrije tijd, ontspanning.

Leuke jurk maar de combi werd uitgehaald uit de kast zoals hij erin is gegaan, ttz met dezelfde slippers als in tanzania !! Ben geen ” slipper” fan in het algemeen en al helemaal niet in deze landen met andere hygiene normen . Mooie hoed, tas en oorbellen !!!

Het zou idd, heel goed kunnen wat jij denkt, maar zelf ( eigenwijs als ik ben ) denk ik dat dit setje, zoals ienand anders ook al heeft opgemerkt, zo bij elkaar is opgeborgen en nu gewoon in de koffer is gelegd, Deze slippers horen wat kleur betreft , perfect hierbij, en Maxima is niet zo van het combineren, dus weer de slippers aan……..
Op vakantie in Griekenland zou ik het zelfs adviseren, maar niet voor deze gelegenheid .

Josine, ook ander , veiliger en gesloten schoeisel ( bv bootschoenen , zelfs tod heeft een aanverwant model) leent zich voor een bezoek aan de vissers aan het water (gladheid) !!!

Of ze vind het na alle hakken en laarzen heerlijk om even een paar dagen op een slippertje te lopen..lekker luchtig. Of we er nu van houden of niet. Ik persoonlijk vind dit soort slippers erg vermoeiend lopen.

Is ook niet tav u persoonlijk bedoeld !!! De kronkels van maxima : voor mij althans soms heel moeilijk te volgen ….

De jurk vind ik mooi, de hoed past er niet zo bij, maar is vast prettig met de felle zonneschijn. De slippers begrijp ik niet. Daar slip je toch de hele tijd uit? Niet echt handig bij het rondwandelen. Sandalen lijken mij ook net iets gekleder (en hoeven echt geen (hoge) hak te hebben).

Ook een soort uniform, wat onopvallende zomeroutfits bij UN-veldbezoeken. Zelfs de slippers.

Heerlijk zomers.
Prachtige foto met de bootjes op de achtergrond in dezelfde kleur als haar jurk.
☀️

🕶👒 Helemaal goed ➕ tas 🟰🔝
Net als @Elisah prefereer ik sandalen of espadrilles.

Last edited 22 dagen geleden by PK020

Foto met 🪭 + oorbellen + 🕶️ = 👍🏼

Dit is een heerlijke én leuke jurk, ik snap dat ze deze jurk heeft meegenomen,
Deze jurk was zelfs heerlijk geweest in het vliegtuig, geen kreuk, geen vlekje , geen zorgen hoe je uit het vliegtuig stapt.,….
Wat goed om deze tas te dragen, mag ze veel vaker doen.
Slippers staan er mooi bij wat kleur betreft, maar dan had ik liever een sandaal gezien, staat toch wat netter.