Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 mei 37 reacties

Máxima draagt Zara op de Waddeneilanden

Het koningspaar brengt op dinsdag 9 en woensdag 10 mei een streekbezoek aan de Waddeneilanden in de provincies Noord-Holland en Fryslân. De eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog komen allemaal -en in deze volgorde- aan bod.

De Waddeneilanden kenmerken zich door hun kleine schaal, hechte gemeenschapszin en de afhankelijkheid van het toerisme. Ieder eiland heeft zijn eigen identiteit met specifieke en gemeenschappelijke uitdagingen. Voor veel voorzieningen kunnen zij niet makkelijk terugvallen op andere gemeenten. Onderwijs, zorg en maatschappelijke ondersteuning moeten daarom op de eilanden zelf georganiseerd worden en dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Ook zijn er vraagstukken op het gebied van mobiliteit en wonen, met als gevolg dat de leefbaarheid en het aantrekken van personeel en ondernemers in het geding komen. Om de leefbaarheid op de eilanden nu en in de toekomst te borgen vragen thema’s als wonen en leven, toekomstbestendig ondernemen en optimale bereikbaarheid om extra aandacht. Deze thema’s en onderlinge samenwerking staan centraal in het streekbezoek.

Het gehele Waddenzeegebied staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Waddenzee is ’s werelds grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb. Op de Waddeneilanden wonen 25.000 mensen en de eilanden ontvangen jaarlijks vijf miljoen bezoekers.

Het koningspaar bracht de nacht door op de Groene Draeck.

Mode
Op de eerste dag van het streekbezoek droeg de koningin een roze broekpak van Claes Iversen. Vandaag is het de beurt aan een gele variant van Zara.

Het broekpak kwam drie keer eerder in beeld.

Foto: PPE

De haardecoratie van de Argentijnse modiste Laura Noetinger gaat inmiddels meer dan tien jaar mee.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie kleur . Pak zit goed. Combi met zwart oogt hard maar past wel. Loafers dragen is begrijpelijk . Kapsel in paardestaart ook te begrijpen gezien weersomstandigheden .Maar het totaalplaatje klopt mi toch niet en dit door het dragen van de fascinator. Deze doet het mi totaal niet met de loafers en de paardestaart.

Van dinsdag is er kennelijk(nog)geen video beschikbaar, van woensdag op Ameland en Schiermonnikoog wel https://youtu.be/KcJDmyyeKeQ

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Op zich een leuk broekpak in de opvallende kleur geel. Al een die wijde pijpen die bijna op de grond hangen vindt ik niet mooi. Een mantel over de schouders gehangen snap ik niet. Je trekt hem aan of niet. De haardecoratie staat er leuk bij.

Dat frutseltje op haar hoofd slaat nergen op maar hé. Ze sliepen op De Groene Draeck. Lekker gezellig toch? En een béétje behelpen voor allebei misschien? Dus hup, ’s morgens zelf in de kajuit een verzorgde paardenstaart maken , dingetje op je hoofd zetten. Staat ‘ie goed? Check. WA netjes in de kleren? Check. En: samen weer vrolijk door. Chapeau!

Broekpak leuk, maar dan niet meer met zwart gecombineerd. Schoenen leuk, fascinator niet passend bij het pak en ik vind de jas er niet bij passen. Het is net een andere kleur geel en is het voor mij net niet.
overnachtingsadres; top!

Alweer een broekpak, maar ik snap het ook wel. Heel praktisch op de eilanden waar het altijd waait. De kleur geel vind ik prachtig, leuk ook met de gele jas er over. De combinatie met zwart vind ik minder geslaagd. Dat maakt het geheel te hard en ik heb altijd de associatie met een bij of wesp. De schoenen vind ik vreselijk. Maar ja, kwestie van smaak.

Pak vind ik heel mooi. Ook met zwart. Maar ik vind loafers altijd lelijk en de frutsels op d’r hoofd vind ik ook niks. Ze hebben wel mooie en afwisselende bezoeken gehad.

Een onbegrijpelijke keus die fascinator bij dit pak.
Pak op zich wel mooi, maar laat ze oppassen , ik krijg al accociaties met Mevrouw, A. Merkel.
Het mag dan mode zijn, een paar dagen achter elkaar dragen maakt je niet modebewust. Dat doet het juiste model én kleur van iets dragen wel.
Erg leuk de overnachting op de Groene Draak. Een prima gelegenheid om hem te gebruiken.

Ik kan me heel goed voorstellen dat ze op de eilanden voor broekpakken kiest. Het waait er altijd en dan is een rok of jurk niet handig. Rose pak van gisteren heel mooi maar ook dit gele pak. Ik zou het eerder combineren met donkerblauw dan met zwart. Blauw maakt minder hard. Dat malle ding op haar hoofd mag ze van mij wegdoen. Misschien zou een mooie haarband goed zijn geweest met dit weer.

Een goed idee om met blauw te combineren. Ze kan dan beter de knopen van het jasje laten vervangen door gele, dan is het makkelijker te combineren met andere kleuren.

Leuk, weer een broekpak, al vind ik dit niet haar beste. Dit geel en zwart zijn vrij hard, maar ze kan het hebben. Alleen het haarfrutsel had ze wat mij betreft achterwege mogen laten.

Met de zwarte blouse en accessoires vind ik t persoonlijk beter dan met gele blouse(sur-tone)zoals we eerder gezien hebben, zoals vandaag contrasteerd mooi, t zonnetje in huis op een sombere dag, zo te zien vandaag gelukkig wel droog!

Een fascinator bij dit stoere pak vind ik eerlijk gezegd geen gezicht. Zwarte accessoires maken deze outfit te zakelijk. De kleur van het pak vind ik goed gekozen voor dit bezoek.

Geweldig pak! Staat prachtig. Maar die haarfrutsel vind ik niet bij een broekpak passen. Een feodora was hier wel cool geweest!
Fijne schoenen!
O zie nu pas Roos dat jij dit ook suggereerde

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Ja een fedora was inderdaad een veel betere keuze geweest. En dan ook een paar kekke platte laarzen in plaats van deze plompe schoenen

Heb eindelijk, na lang aarzelen, deze winter een fedora gekocht en je raadt het al: heel de winter opgehad. Had ik veel eerder moeten doen.

Ha, weer een broekpak; heerlijk.
Super zonnig geel, leuke jas erbij, alleen de facinator mag met pensioen (in ieder geval bij dit pak). Mooie fedora had geweldig gestaan, zeker omdat ze schoenen met een lage blokhak draagt; lekker stoer.
Ik had me al afgevraagd waar ze zouden slapen (huisje gehuurd?), maar lekker op de boot dus.

Leuk vlot pak maar m.i. eerder geschikt als ‘business’ look dan ‘streekbezoek’ look.
Vind dan ook de accessoires slecht gekozen bij dit pak. Slaat eigenlijk als een tang op een varken die fascinator en die platte schoenen in combinatie met dit ensemble. Het rammelt weer, jammer!

Gelukkig nog een béétje zon door het pak van Maxima. Misschien heeft ze momenteel ook niet zoveel inspiratie om een nieuwe set te bedenken, ze kiest überhaupt vaak voor de zelfde combi. Ik denk wel eens dat de titel ‘modekoningin’ haar ook wel eens benauwd. Kan me goed voorstellen dat ze vanochtend vroeg de motor van De Groene Draeck’ hadden willen starten en dan lekker samen ontsnappen…. Off topic: De koning slaat heel vaak liefkozend een arm om haar schouders bij een fotomoment, dat zie je volgens mij niet vaak bij andere koningshuizen….

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Was mij ook al opgevallen, die arm om de schouders. Die twee zijn duidelijk nog steeds dol op elkaar. Zo leuk om te zien.

En wederom een broekpak. Mij hoor je er niet over, ik vind het prachtig (de haarfrutsel wat minder). En voor dit bezoek ook bijzonder praktisch.
En waarom zo’n commentaar op broekpakken? Als ze steeds jurken draagt (en die draagt ze toch ook heel veel) zeg je toch ook niet ik ben jurkenmoe?

Met jurken, rokken en blouses is meer variatie mogelijk dan met broekpakken. Die zien er allemaal min of meer hetzelfde uit, afgezien van de kleur.

Jurken en rokken zijn veel verschillender ten opzichte van elkaar dan broekpakken, dat is het verschil, daarom ben je dan niet zo gauw jurkenmoe maar wel broekpakkenmoe.

Ik vind dit wel weer een prachtig pak maar de frutsel in het haar vind ik er niet bij passen, dat vind ik niet zo bij een sportief broekpak passen.

Oja, Maxima heeft het advies van gister ter harte genomen, platte schoenen 😂

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Heb precies het zelfde gedacht…..snap er niks van

Ik ben inmiddels broekpakken moe. En zwarte accesoires bij geel vind ik persoonlijk erg lelijk. Ben dus niet enthousiast. De schoenen met de ronde neuzen vind ik ook niet mooi bij dit pak.

Leuk dit pak weer te zien! Ik snap alleen die haardecoratie niet bij dit pak, vind ik niet bij elkaar passen eerlijk gezegd.

Een zakelijke en naar mijn mening eenzijdige kledingkeuze tijdens dit streekbezoek.
De kleuren wel afwisselend en deze bijpassende gele jas oogt beter dan de regencoat van gisteren.
Er wordt vást een paraplu voor zo nodig achter de hand gehouden.
Verzorgd kapsel en prettige schoenen om te dragen.
De contrastkleur zwart steekt krachtig af tegen het zonnige geel.
En origineel zeg, om te overnachten op de Groene Draeck!

Ik las op NOS een berichtje dat Beatrix eind april weer voor het eerst met de Groene Draeck gevaren heeft sinds hij in 2021 uit de vaart was gehaald voor onderhoud. En nu is hij dus bij Terschelling en heeft als slaapplaats gediend, leuk. Er zal benedendeks wel een mooie kajuit zijn met alles wat je nodig hebt om te eten, te slapen en te ontspannen.

Mooi pak, goed gecombineerd met zwart, leuke haar decoratie met paardenstaart denk ik. Ik vind de iets smallere pijpen van deze broek mooier dan die wijde van het roze pak. Zijn de pijpen niet een beetje te lang?

Ik vind een broekpak wel leuk.
Maar niet iederedag en zeker niet met een hoedjie op een werksbezoek.
Ze had gewoon weer jurkje aan moeten zoals hierboven met het koddige hoedje.

En dan de helikopter in naar het volgende eiland om daar op hoge hakken op een bospad te paraderen? Beter om praktische kleding aan te trekken, toch?

Wat leuk dat ze de Groene Draeck hebben gebruikt als slaapadres. En wat ziet Máxima er weer leuk uit. Ook dit gele broekpak vind ik fantastisch. Leuk afgestyled en stoere loafers eronder.ook mooi met dezelfde tint mantel. Zoals eerder ook opgemerkt, dat had gisteren ook mooi geweest bij het roze pak.

Aiiii .. Alweer een broekpak. Beetje saai om 3 broekpakken te dragen in amper 24 uur tijd. Jammer ik had toch een wat gevarieerde en vooral slimmere verwachting qua kleding gehad deze dagen, maar wie weet komt er nog iets uit de hoge hoed. Daarbij vind ik een broekpak beter passen bij Amalia. Ik kan mij voorstellen dat Amalia veel broekpakken draagt en gaat dragen. Dat Máxima er eens eentje draagt, leuk, maar een spijkerbroek met stoere Engelse laarzen had ik hier wel verwacht en s’avonds een leuke jurk of rok, maar toch niet binnen 24-uur 3 x een verschillende kleur broekpak. Beetje saai en eentonig als ik het zo mag zeggen.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Ook dit broekpak staat de Koningin goed! Wat leuk dat ze op de Groene Draeck hebben geslapen – dat moet een comfortabele boot zijn 😉

Wat leuk, geslapen op de Groene Draek.
Goede set voor weer veel buiten, deze jas in kleur als broekpak, had gisteren ook stijlvol geweest.
En je valt op!

stevige stappers! en zag ik gisteren niet die schoenen met strik en vierkante hak?

Een mooi zonnig plaatje, bij het ontbreken van zonnig weer.