Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 mrt 26 reacties

Máxima draagt vandaag de winnende outfit van 2022

De winnende outfit van 2022, een paars broekpak met roze blouse, kwam vandaag in beeld tijdens een werkbezoek bij de Christelijke Scholengemeenschap De Goudse Waarden.

Het werkbezoek draaide om een interessante vraag: (In hoeverre) heeft sporten invloed op de mentale gezondheid van jongeren?

Tijdens een gesprek met jongeren, sportorganisaties en wetenschappers werd ingegaan op het belang van sporten voor jongeren. Er werd gesproken over de rol die coaches en begeleiders spelen als gesprekspartner voor jongeren. Ook kunnen zij vaak in een vroeg stadium mentale problemen bij hun sporters signaleren. Daarnaast werd vanuit wetenschappelijk oogpunt toegelicht wat sporten doet voor je mentale gezondheid.

(c) PPE

Vervolgens bezocht Koningin Máxima enkele initiatieven die zich richten op sport en mentale gezondheid. Bij Project Comeback geven een topsporter en een jongerencoach samen gastcolleges en sportlessen op scholen om mentale problemen bespreekbaar te maken. Profive vertelde over hoe zij jongeren die op zoek zijn naar hun talenten in het voetbal begeleiden, ook op mentaal vlak. Sport Gouda en Gro-up Buurtwerk lieten zien hoe zij Buurtsport 12+ inzetten in de wijk zodat kinderen in hun eigen omgeving samen kunnen bewegen.

(c) PPE

Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over de kracht van rolmodellen uit de (top)sport. Rolmodellen kunnen jongeren het goede voorbeeld geven door te spreken over hun eigen ervaringen met prestatiedruk en andere mentale problemen. Bij dit gesprek schoven jongeren en enkele voormalig topsporters aan om te vertellen over hun ervaringen. Ook werd gesproken over de initiatieven Play Mental en Vitesse Vitaal.

Mode
Voor het werkbezoek haalde Máxima een bekende outfit uit haar walk-in closet. Het paarse broekpak van Zara werd in 2022 uitgeroepen tot outfit van het jaar.

(c) PPE/Van Emst

Tijdens het debuut in Zweden, november 2022, piepte er een lok onder Máxima’s haarban uit. Voortaan hier maar weer voor kiezen, als je het mij vraagt.

PPE/Schoemaker

Broekpak van Zara:

Haarband van NamJosh:

Handtas van Wandler:

Wil je de outfit sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het broekpak is heel mooi. De blouse zou vlotter staan met het bovenste knoopje los. De haarband en kapsel vindt ik niet mooi.

Dit méén je toch niet?? Winnende outfit van 2022??
Ik heb die uitslag duidelijk gemist dus. Maar, ik heb het gevoel dat daar iets mis is gegaan want ik weet in ieder geval van de haarband dat de meesten dat verschrikkelijk vonden. Okee, kan zijn dat de stemmers die buiten beschouwing hebben gelaten, maar dan nog.
Het is een “wel aardig doodgewoon broekpak”, tussen een hoop absoluut prachtige creaties, prachtige avondjurken waar je van droomt (of deden de avondjurken niet mee?) en dan is een alledaags broekpak de winnaar? 😵‍💫 😳

Trouwens, Wim Dehandschutter is bezig aan een prachtig verslag van koningin Mathilda en dochter Elisabeth in Egypte.
Komt daar hier ook nog wat van te staan?
Hier het verslag op Twitter:
https://twitter.com/WDehandschutter

Zo’n leuke outfit voor deze gelegenheid. Zakelijk, stoer en toch ook supervrouwelijk.

Prachtige kleurencombi, matige pasvorm.

Mooi pak, beetje speels met die haarband, maar wat mij betreft niks mis mee, ook hier weer tussen de kinderen/jongeren, even gekeken t is een voortgezette scholengemeenschap met alles van VMBO tot Gymnasium https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.newmyroyals.com%2F2023%2F03%2Fqueen-maxima-paid-working-visit-to.html&psig=AOvVaw2c6ywUolc4ko8rANIHlptT&ust=1678936842455000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjFzoOi_dz9AhW31HMBHRpuAmMQr4kDegQIARB9

Wat een leuke foto’s van haar interactie!

Dat deze outfit vorig jaar winnaar is geworden komt in ieder geval niet door mijn stemkeuze!
Geschikt voor een zakelijke bijeenkomst, maar dan zonder de meisjesachtige haarband en i.p.v. dat stijve blousje een krachtige coltrui of leuke top met ronde hals.
Een mooie broche zou de kraag wat oppeppen.

Hier nog 1. Sinds de keuze vorig jaar op deze outfit is gevallen is het me duidelijk dat ik een totaal andere smaak heb dan het overgrote deel van de bezoekers van deze site. Ik stond er werkelijk perplex van. Zoveel moois wat langs kwam qua kwaliteit en ontwerp…
Ja, smaken verschillen.
Het pak valt bij mij onder, hoe zal ik het zeggen…. “totaal niet mooi”

Fantastische outfit!

Ik vind er eerlijk gezegd niet veel aan. Mij verbaasde het ook dat deze outfit de winnende was van vorig jaar. En vandaag kan me ook niet overtuigen met de haarband en dit kapsel.

Leuk pak hoor en ik ben weg van de kleur. De kleur van de blouse vind ik er ook erg vrolijk bij, ik had alleen de blouse niet helemaal tot boven aan toe gesloten, en geen haarband maar een hippe hoge paardenstaart gedaan.

Niets meer aan doen, dit is een top outfit! Dus leuk dat ze deze weer draagt. De haarband zit inderdaad minder mooi dan in Zweden. Die lok maar het niet zo meisjesachtig.

Mooie outfit passend bij het bezoek van vandaag. Mooie kleurencombinatie. De haarband ben ik geen fan van, maar met de speelse lok wel leuker.

Pak op zich oké, maar mooier gestyled op de foto van Zara. Was leuker geweest als het pak tijdens het tweede draagmoment op een andere manier gecombineerd was. De haarband vind ik zo potsierlijk staan, liever wegdoen.

Precies, mijn idee wb de haarband. Ze is toch geen meisje va 15 zou ik zeggen?
Op de één of andere manier staat het geheel minder gekleed dat de eerste keer vind ik.

Dat komt o.a. doordat het colbertje open wordt gedragen. Draagt Máxima het gesloten dan komt de belijning meer tot z’n recht.

Ik kan me niet zo vinden in de enthousiaste reacties, ik vind het pak nogal stijfjes ogen voor een bezoek aan een middelbare school. De haarband is nog lelijker dan de eerste keer. Ik vind het helaas geen succes.

Ik was zeer verbaasd dat dit de winnende outfit van vorig jaar was. Een leuk pak, maar ze heeft zoveel mooiere kleding. De zuurstokroze blouse eronder vind ik niet mooi matchen en over de haarband met het haar strak naar achteren zeg ik liever helemaal niets.

Een superpak. Staat haar goed.
Maar nu zie je dat t geen maatwerk is. Tussen de mouw en rever lijkt een plooi te vallen.
Geschikt pak voor dit event. Haarband had vorige keer voor mij al niet gehoeven…

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Heel leuk deze outfit maar liever volgende keer zonder haarband (en dan wat mij betreft met lok:-)

Nee sorry, ik vind de kleuren niet matchen. De haarband met lok vond ik mooii maar nu niet.. Al met al een mindere look vandaag qua mijn smaak.

Erg leuk dat ze dit mooie pak weer draagt, maar waarom niet met lok? Jammer….

Inderdaad vele malen mooier met de lok. Verder een heel leuk pak en mooie kleurencombi.

Mooie look, inderdaad beter met lok.

Pak en kleurencombi zijn mooi !!! Meer kan ik er niet over kwijt !!

Wat een geweldig mooi pak en wat een fantastische kleuren zijn dit toch voor onze koningin. Ik wou dat Máxima de haarband vandaag thuis had gelaten want deze styling vind ik verre van mooi. Geef mij de look van Zweden maar, sorry majesteit.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie