Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mei 40 reacties

Máxima draagt ‘uniform’ tijdens reis naar Filipijnen

Als Máxima in het vliegtuig stapt, heeft ze negen van de tien keer haar reisuniform aan. Lees: een zwart broekpak en flatjes.

Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 20 tot en met donderdag 23 mei de Republiek der Filipijnen als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het bezoek gaat over het bevorderen van financiële inclusie en het thema financiële gezondheid.

Mode
Het is inmiddels vaste prik wat we op de eerste dag van een VN-reis te zien krijgen: een zwart broekpak en platte schoenen. Dit keer koos Máxima voor een zwarte blazer die ook dienst deed tijdens VN-reizen aan Bangladesh (2019), Ivoorkust (2022), Senegal (2022) en Colombia (2024). Het label is helaas (nog) niet achterhaald.

NLbeeld/Mischa Schoemaker

Máxima’s slingbacks zijn te koop bij Paul Warmer in Amsterdam en komen van het Spaanse label Toral.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Persoonlijk zou ik dit niet dragen, maar iets van een goede kwaliteit travel-stof. Daar is echt heel veel moois in. Een zwart pak vind ik zo somber in deze tijd van het jaar.

Heel charmant! Ik houd niet van culottes maar ik vind dit echt super staan. Zwart sowieso mooi en het een mooie minimalistische look.
Echt heel mooi
Het heeft iets van een simpele Aziatische look

Last edited 24 dagen geleden by Doro

Precies mijn idee Doro 🖤
Komt op nu getoonde foto’s anders 🟰 beter over dan vorig gedragen momenten. Wellicht door dichtgeknoopte colbert?

Ik had deze look vroeger ook 🟰 #newwave 😎🖤

Ps: #teamculotte breidt zich uit 😉 💜➕🖤

Last edited 23 dagen geleden by PK020

Wat ziet ze er leuk uit zo! Blazer en culotte altijd praktisch voor een lange vlucht. Misschien is een culotte niet de meest stylish verantwoorde outfit, maar wat mij betreft gaat het bij reiskleding vooral om praktisch. Daar kiezen we zelf ook voor dus niets mis mee dat Máxima dat ook doet. En heel eerlijk, mijn reiskleding ziet er niet zo elegant uit.

Blazer en schoenen prima, blouse ook. Maar de culotte kan ze beter weg gooien. Vreselijk mode ding is dat. Staat niemand.

Ik heb niet de indruk dat ze met het regeringsvliegtuig is gevlogen, dus niet echt faciliteiten om je flink op te tutten. Maxima heeft daar ook geen behoefte aan; bij deze bezoeken gaat het om de inhoud niet om de mode. En straks bij een officiëlere ontvangst maakt ze er wat meer werk van. Prima toch.
Deze kleding zou ik ook kunnen dragen voor een vlucht, netjes en comfortabel.

Ze moet echt vooral zelf weten wat ze aantrekt. Maar een langere donkere blazer op een donkere culotte, nee dat zou niet mijn keuze zijn. Volgens mij heeft ze genoeg tijd en plaats in het vliegtuig om iets leukers wat ook zakelijk is, voor de dag te halen.
Het kapsel kan ik geen gehakt van maken… Is het nu half opgestoken zoals in sommige reacties hieronder staat? Als je kijkt naar meer foto’s op Insta, zie je dat het gewoon naar achter gekamd is. Het lijkt wel of het nog vochtig is, of even een natte kam doorheen gehaald.
De schoenen vind ik leuk!

Volgens mij vliegt ze met een lijntoestel en daar is weinig ruimte om je om te kleden. Eerste klas bestaat niet meer en in de business klas wil je je echt niet omkleden. Blijft over de toilet en daar is ook niet veel ruimte voor een verkleedpartij

Bepaalde type vliegtuigen (A 380) en -maatschappijen hebben nog first class met doucheruimte ….

Klopt maar de KLM beschikt niet over dit model vliegtuig

Air france , de partner van klm wel … maar naast qatar ook singapore, emirates enz airlines … keuze te over …

Last edited 21 dagen geleden by maribrune

Chiara, Maxima is vanuit Argentinië vertrokken naar de Filipijnen, kan me voorstellen dat ze dan bijvoorbeeld met Qatar Airways heeft gevlogen en dat kan super de luxe…..

Het is echt los (en onverzorgd) hoor… https://www.youtube.com/watch?v=vcVtzeo6f1Y

Prima reisoutfit. Maar dat het kapsel ‘leuk’ zit, dat kan ik nou echt niet zeggen…
https://www.instagram.com/p/C7MpmnrPKOi/?img_index=6

Wat het kapsel betreft heb je helemaal gelijk, maar ik ben meer onder de indruk van haar spontaniteit, haar makkelijke omgang met mensen, ongelooflijk, hoe doet ze dit?
Voor iedereen een glimlach, en ze blijft maar praten, ik denk dat niemand in haar omgeving zich gespannen of ongemakkelijk voelt.
Echt heel knap.

Op de foto lijkt het wel of ze een rok aan heeft. Zou ik beter vinden dan een culotte. Dat vind ik toch zo lelijk. Op de foto oogt het prettig zittend en toch netjes. Ik draag zelf ook graag donkerblauw voor een reis, minder besmettelijk dan iets lichts maar de tip om een lekker printje te dragen is vlek- en kreuktechnisch een goede! 😉 De schoenen zijn fantastisch en prijstechnisch ook voor de normale burger te betalen. Ik heb in het verleden weleens enkellaarsjes van Toral gehad. Ben benieuwd met wat voor moois ze ons de komende dagen weer gaat verrassen. Al is de inhoud natuurlijk belangrijker, de vraag: ‘wat draagt Maxima’ is natuurlijk ook belangrijk, zeker op MKM.😄

Prachtig dat ze dit werk doet en haar prachtige lach is ook geweldig.

Wat betreft de kleding en haar haar. Love the slingbacks maar dat is dan ook alles. Culotte en lange blazer erop, ik vind het helemaal uit verhouding en lelijk. En haar haar omhoog en dan een paar slierten naar beneden kan mij helaas ook niet bekoren.

Mooi hoor. Ze ziet er goed uit. Mooie schoenen idd..
En een blije uitstraling. Heerlijk

Kijk ze “Stappen” op haar prachtige schoenen 😃
Ze heeft er duidelijk zin in.
Misschien een x een witte blouse, maar hoeft niet eens. Zoals ze er nu uitziet verveelt het me nooit.

Prima reis outfit. Super leuke schoenen. Een andere top/blouse om het wat frisser te maken zou leuk zijn. En wat zit haar haar leuk zo, dat mag ze vaker doen. Leuk filmpje op you tube van de aankomst

Goedemorgen. Maar weet dat ze het afgelopen weekend bij haar moeder in Argentinië is geweest. Vrijdagavond naar Argentinië en zondagavond door naar de Filipijnen. Zie filmpje op youtube. ‘Queen Maxima komt aan op de Filipijnen ‘.

Judith, ik zag dat filmpje ook. Gezellig nog even haar verjaardag ‘thuis’ gevierd met haar moeder en waarschijnlijk heerlijke alfajores gegeten, oh die zijn echt héél lekker…

Mooie gepaste en verzorgde verschijning !!! Kapsel : prima !!
Zwart, niet meest sprankelende kleur zeker in combi met zwarte bloes maar veilig op zien van kreuken. Bloes met print zou zelfde effect hebben wat kreuken betreft maar zou meer opfleuren..

Last edited 24 dagen geleden by maribrune

Serieuze outfit bij aankomst met een stralende lach, en een fantastisch kapsel (dat ze vaker mag doen).
Ze wist blijkbaar dat er ontvangst en fotomoment zou zijn.
Ik wens haar succes en onthoud die gave schoentjes!

Leuk, het haar naar achter gekamd en wat weggestoken uit het gezicht.
Mag ze vaker doen.
Het uniformpak zal wel lekker zitten tijdens de reis, omdat ze hier steeds voor kiest.
Schoentjes geven er net even een fijnzinnig draaitje aan.
Is die bruine tas van Maxima, die achter haar aan wordt gedragen??
Benieuwd wat er verder uit de koffer komt in de komende dagen….!

Nou ja zeg, hoest mogelijk 🤩 Yes 👍🏼

Mooie look, prachtig een langer colbert + basic no nonsens overhemd + wijde 3 kwart broek 👌🏼=> Mooi silhouet hoor, ik zeg nix meer aan doen 🖤
Leuk kapsel, ‘t enige wat het zou completeren is een mooi zwart/cognac lederen werktas waar o.a. een 📲 comfortabel in past 😉

Last edited 25 dagen geleden by PK020

Zolang in een vliegtuig en dan vrolijk lachend naar buiten komen, knap van haar! Ze kwam ook wel es met zwarte compressiekousen de trap af. Die heeft ze in haar tas gepropt😁. De komende dagen ook foto’s van onze koningin in ” werkkleding” ?

Ze ziet er fris en fruitig uit na zo’n lange reis.
Mijn langste vliegreis was zo’n 6 uur en toen hing ik al bijna van verveling en frustratie op m’n kop aan het bagagerek🫣 Niet te doen😉

Ze zal ook wel comfortabel vliegen !!! Een “flat bed” maakt een groot verschil !!!

😂😂😂

Ze verveelt zich niet want ze gebruikt die uren om te slapen en te werken.

Geen verrassing dit pak, maar dat lijkt me inderdaad totaal onbelangrijk. Ik hoop dat ze lekkere warme sokken mee heeft voor in het vliegtuig, want ik zou erg koude voeten krijgen met die hoogwater broek en dunne flatjes.

Prima pak om in te reizen, de slingbacks zijn super leuk!

Ik zou bij dit pak gekozen hebben voor witte sneakers en een simpele witte top. Ik vind de blazer wat lang. In combinatie met de culotte raken de verhoudingen wat zoek. Maar in het geheel genomen een prima reisoutfit, hoor.

Eigenlijk best apart om altijd een zwart broekpak te dragen tijdens de reis, er zal wel een verklaring voor zijn.. .
De slingbacks zijn heel erg leuk, die mag ze vaker dragen.

Dat zou een reden kunnen zijn, maar dan zou ik toch niets steeds in een zwart pak aan willen komen, Fotografen staan er altijd, kies dan iig voor een mooie frisse
kleur top erbij , heb je al een heel ander beeld.

Nou, Josine, ik denk dat een zwart broekpak ook niet zo.n goede keuze is, op zwart zie je ook echt alles hoor.

Dat ben ik helemaal met je eens Elisah, zwart is geweldig, maar je ziet er alles op.
Josine, draag drukke patronen in kleur; kreukels en vlekken vallen dan veel minder op😉 En gelukkig, die dreumessen worden ook eens groot😂