Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 18 okt 52 reacties

Máxima draagt slippers tijdens bezoek Tanzania

Onze koningin heeft qua mode al heel wat grenzen verlegd. Een daarvan: slippers als officieel schoeisel. Vandaag dook er weer een nieuw paar op.

Eerst maar even over de inhoud, want daar draait het bezoek immers om. Van maandagavond 17 tot en met woensdag 19 oktober bezoekt Máxima de Verenigde Republiek Tanzania in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Tanzania werkt op dit moment aan een derde editie van de Nationale Strategie voor Financiële Inclusie om de bevolking aan te laten sluiten bij digitale financiële diensten.

Cijfers van Wereldbank Groep laten zien dat 52% van de volwassenen in Tanzania inmiddels een bankrekening heeft. In 2011 was dit nog maar 17% (Global Findex 2021 en 2011). De toename komt mede omdat meer mensen een digitale rekening hebben. De kloof tussen mannen en vrouwen met een rekening is 13%, ten nadele van vrouwen. Koningin Máxima spreekt tijdens haar bezoek onder meer met regeringsvertegenwoordigers, internationale ontwikkelingsorganisaties, financiële instellingen, fintech organisaties en non-profitorganisaties over wat er nodig is om meer achtergestelde mensen te laten aansluiten bij financiële diensten en om hen te laten deelnemen aan een inclusieve digitale economie. Het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (boeren) bedrijven.

Koningin Máxima begint dinsdag 18 oktober in de regio Kilimanjaro met twee veldbezoeken. Zij spreekt met initiatiefnemers en lokale boeren over verzekeringsproducten van ACRE Africa. Deze organisatie maakt aan de hand van weergegevens van satellieten en geautomatiseerde weerstations een inschatting van de situatie bij een boerenbedrijf en potentiële schade aan de oogst. Boeren, vaak eenmansbedrijven, kunnen kiezen in welke mate zij hun gewassen willen verzekeren tegen droogte of overstroming, afhankelijk van hun budget en behoeften. Het andere veldbezoek gaat over het project MomCare van PharmAccess. Dit is een gedigitaliseerd zorgpakket met vaststaande kosten en kwaliteitsnormen voor zorg aan zwangere vrouwen. Het voorziet in een digitale verzekeringskaart waarmee zwangere vrouwen in verschillende stadia van hun zwangerschap bij geselecteerde ziekenhuizen terecht kunnen voor zorg en begeleiding. De data die tijdens dit proces verzameld worden dragen bij aan betere en efficiëntere zwangerschapszorg. Koningin Máxima reist na de veldbezoeken door naar Dar es Salaam waar zij op een lokale markt met agenten voor mobiel bankieren en marktkooplieden spreekt over hun ervaringen met digitale financiële diensten.

Mode
Outfit: nieuwe maxi-jurk met kleurrijke print
Label: Bloom Paris
Accessoires: slippers van Carrie Forbes, gevlochten tas van The Portuguese

Foto: MP

De slippers zijn een ontwerp van Carrie Forbes.

Met dank aan Heaven van de website Ufo No More kan ik vermelden dat Máxima’s jurk een ontwerp is van de Argentijnse Vanessa Seward voor Bloom Paris.

Máxima’s tas is een ontwerp van The Portuguese.

Via de mail kreeg ik meerdere tips over Máxima’s tas. Ik weet niet wie de eerste was, maar Francisca, RoyalfashionPolice (Instagram) en Mirjam wil ik in ieder geval noemen als bron. Dank!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
52 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuke, mooie slippers en jurk. Ik zou ze zelf wel willen hebben. De tas lijkt mij wat onhandig in gebruik.

Hele leuke slippers.

Leuke jurk met mooie bijpassende slippers. Mooi verzorgd voor een bezoek in het veld.

Gisteren vroeg ik me af of ze in de hoofstad dezelfde outfit zou dragen of niet, wel dus, onderweg geen kledingwissel, hier nog wat meer plaatjes van dag 1 https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.newmyroyals.com%2F2022%2F10%2Fqueen-maximas-visit-to-united-republic.html&psig=AOvVaw1TdMztVfEvOJJm3p2hAkxn&ust=1666247185041000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwi4yOzN1Ov6AhUkjNgFHSYLCAgQr4kDegUIARDBAQ zoals ze meestal doet eerst de veldbezoeken, heerlijk casual, en de tweede dag de beleidsmakers zodat ze die direct kan confronteren met wat ze in t veld gehoord heeft/mensen nodig hebben!

Maxima’s tas is van The Portuguese. Zag ik op instagram van Royal Fashion Police.

Leuke jurk! En prima slippertjes erbij, draagt comfortabel in warme landen
omdat je voeten uitzetten (door warmte en reizen), dus zelfs instappers/ballerina’s knellen dan is
mijn ervaring.

leuke jurk en de slippertjes zijn volgens mij heel mooi en de kleuren komen terug in haar jurk, maar aan haar voeten vanuit een rare hoek gefotografeerd.

Ik zit net naar de tas te kijken en soortgelijke worden op de markt in Marokko verkocht. Maar misschien is het wel een kado dat ze bij aankomst gekregen heeft.

Leuke jurk!

Wat een ontzettend leuke jurk, en slippers, tja ik kan het wel begrijpen na al de hoge hakken. Ze zal last van haar voeten hebben. Ze zag er trouwens erg moe uit op de beelden bij aankomst Tanzania.

Mooi geheel, jurk vind ik erg leuk. Staat haar goed.

Waarom moet ze slippers aan? Typisch Maxima, van het ene uiterste in het andere! Maar soms niet echt doordacht en/of fijntjes.

Ik heb jaren voor een VN organisatie gewerkt en tijdens een veldbezoek heb je niet zoveel aan schoenen die verfijnd zijn. Ik denk juist dat deze katoenen jurk en de slippers heel doordacht zijn. Praktische lage schoenen, want in Afrika weet je maar nooit wat de kwaliteit van de straten is. Hakken zijn daar echt geen optie.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Nou handig dan om met open slippers door de viezige straten te gaan en natuurlijk zijn hakken geen optie dat spreekt voor zich.

Nee ik heb het er ook niet over dat ze nu niet fijntjes gekleed is door die slippers want dat is weleens gebeurt bij andere gelegenheden, ik zou raar opgekeken hebben als ze op een paar stiletto’s van 1000,- euro daar gelopen zou hebben, maar hier zou ze wel een gesloten schoentje bijvoorbeeld een ballerina aankunnen hebben. Lijkt me ook niet lekker daar met die drassige grond met slippers. Maar goed waar gaat dit eigenlijk over: een paar (camping) slippers pffff…

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Jurk prima, gewoon gezellig en netjes, lijkt me heerlijk dragen.
Slippers snap ik wel, maar een paar mooie sandalen dragen net zo luchtig en makkelijk, maar staat iets gekleder.
En espradilles zijn ook leuk hierbij.
Ik bewonder Maxima wel, wat een drukke weken, en vermoeiend door reizen, tijdsverschil en temperaturen .
Echt heel goed .!!

Had qua schoenen ook gekund, om de voetjes wat rust te geven😉

Leuke look, ook de slippers! Het zijn geen flipflops of badslippers, dat zou echt niet kunnen.

Maxima heeft haar outfit qua kleur perfect op elkaar afgestemd.
Het materiaal van de gezellige jurk en accessoires past goed bij het land waar ze is.
Wat laat ze duidelijk merken er voor de mensen aldaar te willen zijn tijdens dit bezoek ( filmpje Blauw Bloed) en hoe leuk ze het vindt met kinderen om te gaan.

Zo als we haar kennen op veldbezoek. Geïnteresseerd, mode op t laatste plan.
Geschikte jurk. En rust voor voetzool en teentjes.

Wat 2 leuke filmpjes op BB
Zeer veel waardering voor haar inzet to make the world a little bit better!

Mooie outfit, jurk heel mooi en passend voor deze gelegenheid. Slippers ook erg mooi en voor Afrika heel normaal om dit bij een sjieke gelegenheid te dragen. Daarbij zijn het geen goedkope flipflops maar prachtige slippers.

Dit soort foto’s zijn toch altijd wel de mooiste. Daar zie je zo’n zachte kant van iemand.

Wat een schattige foto Maxima met de baby.

Yess, superleuke baby!

Wat een leuke outfit. Die slippers zijn er prima bij! En wat straalt ze weer kracht en interesse uit, wat een top vrouw!

Prima slippers, ze zien er leuk uit, en het zijn niet zomaar een paar flipflops, dat scheelt. Ze passen perfect bij de jurk.

Mooie combi van japon, slippers en tas. Kan goed in zo’n warm land. Fijn dat onze koningin draagt wat ze wil. Dat straalt kracht uit!

Helemaal mee eens! De bovenste knoopjes van de jurk open zou nog beter passen bij warm weer en slippers.

Een vraagje aan die lezers die slippers niet vinden kunnen: als ze open schoenen met een hak(je) zou dragen. Zouden jullie dat dan wel aanvaardbaar vinden? Je kunt toch niet verwachten dat elke vrouw zomaar op hakken kan lopen?

Akkoord met juffrouw annie.
Heb ook niets tegen slippers maar voor mij ademen ze ook vrije tijd , strand uit. Tov van de mensen daar aanwezig die wel opgekleed zijn volg ik juffrouw annie en komen de slippers weinig respectvol over.
In de landen waar maxima in het kader van vn naar toe gaat , zou ik zelfs NOOIT open schoenen dragen ook al zijn deze en slippers zeker enorm populair in die landen. De hygiene in de straten laat vaak te wensen over en een simpele schram is voor ons westerlingen al voldoende om een hardnekkige besmetting op te doen. Aan de voeten is dit niets steeds een geschenk. . Bij deze frisse jurk zou ik gewoon een gesloten schoen met of zonder hak dragen type ballerina. Deze bestaan ook met een hakje van een paar cm en zijn dus comfortabel.

Jemig wat een koloniaal taalgebruik ‘ons westerlingen’.

Inderdaad, denigrerend gedoe.

Heb dit in ieder geval niet ” koloniaal” bedoeld.
Westerlingen zijn mi alle inwonenden van de westerse wereld, ongeacht kleur of ras.

Ongetwijfeld niet, maar je hele reactie ademt een nogal denigrerend beeld en vooringenomenheid over Afrika. ‘…slippers zeker enorm populair in die landen…. De hygiene in de straten laat vaak te wensen over…’

Ik heb een levendige interesse voor de “wereld” , en werkelijk de “wereld” is voor mij ALLE continenten en zeker afrika. Ik heb het in de aanloop van mijn reactie over de landen die maxima in vn verband bezoekt, en dat is duidelijk ruimer dan afrika.
In mijn “life ” ontdekkingstocht van ” de wereld” heb ik een duidelijk verschil in infrastructuur kunnen vaststellen die de hygienische leefomstandigheden niet ten goede komen. ” Onze” ( van de westerlingen) immuniteit – en zeker bij korte bezoeken – is niet opgewassen tegen die hygienische omstandigheden .Vandaar dat ik persoonlijk geen open schoenen draag in landen met een minder goede / slechte infrastructuur met daaraan gekoppeld moeilijke hygienische omstandigheden.

Ik heb geen problemen met platte schoenen (geenszins zelfs), maar ik associeer slippers gewoon met vrije tijd, camping, strand. Begrijp dat het lekker zit, zeker in zo’n warm land, maar het dragen van slippers komt op mij over als een teken van desinteresse en disrespect.
Maar misschien is het in die contreien heel normaal om op slippers te verschijnen bij een officiële bijeenkomst, ik heb mij er niet in verdiept…

Ook hier koloniaal taalgebruik. ‘Maar misschien is het in die contreien heel normaal om op slippers te verschijnen bij een officiële bijeenkomst.’ Ongelooflijk die dommigheid.

Dat u het met vrije tijd associeert betekend niet dat in andere culturen dat ook zo is. Ik denk dat onze koningin zich juist aanpast aan de regio waar zij verblijft. Daar worden slippers bij elke gelegenheid gedragen. Verschil zit vooral in de uitvoering en gebruikte materialen.

Ik denk juist dat het dragen van slippers uiterst respectvol is tegenover de dames daar. Alle dames dragen slippers. Een mooi smaakvol slippertje is respectvoller dan perse vast willen houden aan de gewoontes van je eigen rijke land.

Doro, nee bah hierbij geen hakken, gewoon leuke platte sandaaltjes of luchtige schoenen met een textiele bovenkant, ook geen ballerina’s die staan niet bij deze lengte en print. De slippers mag ze van mij thuis of op vakantie aan😀.

Geloof dat we daar vorige week al discussie over gehad hebben, velen vragen zich vaak af hoe ze t uithoudt op hoge hakken, maar als ze dan een keer vlak schoeisel draagt is t commentaar meest niet al te positief, maar goed dat Hare Majesteit zich er allemaal weinig van aan lijkt te trekken en gewoon draagt wat ze wil! Ben overigens wel benieuwd of ze voor de markt in hoofdstad Dar-es-Salem een andere outfit kiest of niet!

Leuke outfit, slippers ook prima, zal t ook wel lekker vinden even op vlak schoeisel te lopen! Heerlijk casual zoals we haar bij veldbezoeken meestal zien!

Slippers, nee gewoon niet doen
Leuke jurk en heerlijke tas!

De jurk is heel leuk met de Afrikaanse print en het rieten tasje is ook schattig. De slippers vind ik niet mooi, het zijn net pantoffels. Ze zijn best prijzig en dat zie ik er niet aan af. (Platte) espadrilles, sandaaltjes of andere luchtige schoenen was denk ik leuker geweest, maar ja smaken verschillen….

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Eens met Doro: doe mij de jurk met de tas en slippers aub.

het zijn leuke slippertjes en het bezoek is niet superformeel, en toch vind ik het lastig dat je als koningin, in dit geval vertegenwoordiger van de VN slippers draagt tijdens een dergelijk bezoek met een overigens heel leuke jurk.

Frisse jurk maar had toch liever geen slippers gezien maar een ballerina. Het blijkt toch een vrij formele ontvangst te zijn .

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Zie ook “pakken” rond haar op de foto, dus het gaat toch om een vrij formele ontvangst.
Dan doet iedereen zijn best om er goed uit te zien en dan komt maxima aan op slippers. Vind dit in deze contekst niet kunnen.

Geweldige outfit! Hoop dat het merk achterhaald kan worden want dit wil ik ook;))
Super echt